Erwin Stranka

Regisseur, Scenarist

Erwin Stranka is regisseur en scenarist.
Er zijn 5 films gevonden.

Automärchen

1983 | Komedie

DDDE 1983. Komedie van Erwin Stranka. Met o.a. Kurt Böwe, Maryln Poolmann en Ramona Henneke.

Zeer vervelende episodenfilm waarin de auto centraal staat.

Sabine Wulff

1978 | Drama

DDDE 1978. Drama van Erwin Stranka. Met o.a. Karin Düwel, Gerhard Bienert, Jürgen Heinrich, Erik S. Klein en Ilse Voigt.

De 18-jarige Sabine Wulff werd ontslagen uit de jeugdgevangenis waar ze een straf uitzat wegens diverse warenhuisdiefstallen. Omdat ze met haar ouders en haar vriend overhoop ligt, probeert ze op eigen benen te staan en huurt een kamer bij mevrouw Prieselank die begrip toont voor haar problemen. Sabine vindt werk in een schoenfabriek maar daar krijgt ze omwille van haar verleden moeilijkheden.

Susanne und der Zauberring

1972 | Familiefilm, Fantasy

DDDE 1972. Familiefilm van Erwin Stranka. Met o.a. Monika Wolf, Roland Geissler, Rolf Hoppe, Klaus-Peter Thiele en Stefan Lisewski.

Suzanna heeft overal moeilijkheden: op school, thuis en met haar speelkameraadjes. Ze heeft echter één goede vriend, de sluiswachter, met wie zij goed kan opschieten. Hij geeft haar een glanzende toverring, waardoor ze zelfvertrouwen krijgt. Een aardige film over dagelijkse probleempjes die kinderen door vlijt, zelfstandigheid en saamhorigheid kunnen oplossen; de prent neemt zijn jonge kijkers au serieux. Scenario van de regisseur en camerawerk van Lothar Gerber.

Die Gestohlene Schlacht

1972 | Avonturenfilm

Servië en Montenegro/DDDE 1972. Avonturenfilm van Erwin Stranka. Met o.a. Manfred Krug, Marie Málková en Herwart Grosse.

Het beleg van Praag tijdens de Zevenjarige Oorlog. Een befaamde dief krijgt opdracht de stad binnen te dringen en de poorten te openen voor het Pruisische leger.

Husaren in Berlin

1970 | Komedie, Historische film

DDDE 1970. Komedie van Erwin Stranka. Met o.a. Manfred Krug, Rolf Herricht en Evelyn Opoczynski.

Tijdens de Zevenjarige Oorlog bezetten Hongaarse troepen korte tijd Berlijn. Deze film tracht dat van de komische kant te bekijken, maar slaagt daar niet in.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Erwin Stranka op televisie komt.

Reageer