Manuel Gil

Acteur

Manuel Gil is acteur.
Er zijn 15 films gevonden.

Demasiado Coranzon

1992 | Thriller

Spanje 1992. Thriller van Eduardo Campoy. Met o.a. Victoria Abril, Manuel Bandera, Pastora Vega, Monica Molina en Manuel Gil.

Abril - meer dan zeventig films op haar naam - speelt een tweeling, waarvan de karakters verschillend blijken, als ze verliefd (op Brandera) en jaloers op elkaar worden. Een van hen verdwijnt - de vraag is wie. Redelijke suspense naar een scenario van Agustin Diaz Yañes.

A solas contigo

1990 | Misdaad

Spanje 1990. Misdaad van Eduardo Campoy. Met o.a. Victoria Abril, Imanol Arias, Juan Echanove, Emma Suárez en Manuel Gil.

Een luitenant in de marine krijgt de opdracht om uit te zoeken waar de extra inkomsten van zijn superieuren vandaan komen. Politiefilm die gebaseerd is op een `stars system` op z`n Spaans (verschillende van de belangrijkste acteurs uit het land spelen er in mee), waardoor er een groot gebrek aan spontaniteit is en de film overtuigingskracht mist. Dit is de eerste film die deze regisseur in zijn eentje maakte.

Le disparu de la chambre close

1988 | Misdaad

Frankrijk/Duitsland/België 1988. Misdaad van Juan Luis Buñuel. Met o.a. Fernando Rey, Xavier Deluc, Caroline Cellier, Jose Miguel Illera en Will Danin.

Een onderzoek van dokter Garcin naar een erg klassiek geval in de misdaadliteratuur: de moord in een afgesloten ruimte. Het scenario van Claude Desaily voegt niets nieuws aan het thema toe maar de regie is degelijk en een weerzien met de ster-acteurs van Luis Buñuel senior, zoals Fernando Rey, is altijd leuk. Kortom, het is echt jammer dat Jean Luis Buñuel in 1975 moest stoppen met filmen voor het witte doek.

Fantômes en héritage

1988 | Mysterie, Misdaad

Duitsland/Spanje/Frankrijk/België 1988. Mysterie van Juan Luis Buñuel. Met o.a. Xavier Deluc, Caroline Cellier, Fernando Rey, Jose Miguel Illera en Will Danin.

In een Spaans spookkasteel wordt een getalenteerd en geestdriftig journalist (Deluc) verliefd op de mooie, jonge en geheimzinnige Cellier, getrouwd met Rey als een Schotse, oude, impotente lord. Voeg daarbij nog verschijningen, een kwakzalver, het mysterie van een verdwenen expeditie in een Amazone-woud, een schat, een gekke verzamelaar en je hebt de ingrediënten van een bizar verhaal en klimaat dat eigenlijk geen rationele verklaring hoeft. Voortreffelijk in beeld gebrachte en vertolkte miniserie.

La Perversa señora Ward

1971 | Misdaad, Erotiek

Spanje/Italië 1971. Misdaad van Sergio Martino. Met o.a. Edwige Fenech, George Hilton, Alberto de Mendoza, Ivan Rassimov en Manuel Gil.

Een knappe vrouw heeft wrede nachtmerries waarin zij doodsangsten uitstaat. Deze film is minstens zo slecht als de thrillers van Dario Argento, waarvan hij een van de vele imitaties is. Ook bekend als LO STRANO VIZIO DELLA SIGNORA WARD.

El Perfil de Satanás

1969 | Experimenteel

Spanje 1969. Experimenteel van Juan Logar. Met o.a. Eduardo Fajardo, Manuel Gil, Ricardo Palacios en María Kosty.

Satan neemt zich voor de westerse beschaving te vernietigen. Een zeer vreemd allegorisch knoeiwerk, dat pretentieus is en een regisseur heeft die alles in eigen hand houdt: het scenario, de produktie en de muzikale begeleiding.

El Huésped del sevillano

1969 | Muziek

Spanje 1969. Muziek van Juan de Orduña. Met o.a. Manuel Gil, María Silva, Antonio Durán en María José Alfonso.

Een remake van de gelijknamige film uit 1940. Cinematografisch beter en tamelijk vermakelijk. De zeer mooie Silva in de rol van Raquel.

Sor Ye-Ye

1967 | Komedie, Muziek

Spanje/Mexico 1967. Komedie van Ramón Fernández en Ramon Fernandez. Met o.a. Hilda Aguirre, Manuel Gil, Enrique Guzmán, Lina Canalejas en Enrique Guzman.

Een jonge zangeres doet haar intrede in een klooster. Een even idiote als groteske film.

Pasto de fieras

1967 | Familiefilm

Spanje 1967. Familiefilm van Amando de Ossorio. Met o.a. Pipo, Narciso Ibáñez Menta, Xan das Bolas en Manuel Gil.

De tegenslagen van een kind dat herder is. Een beklagenswaardige film.

La Casta Susana

1963 | Musical, Komedie

Spanje/Frankrijk 1963. Musical van Luis Casar Amadori en Luis Cesar Amadori. Met o.a. Maruja Diaz, Carlos Estrada, Noël Rol, Rafael Alonso en Gracita Morales.

De mooie vrouw van een oude kolonel is beroemd om haar veronderstelde deugdzaamheid, maar ze oogst clandestien triomfen als Can-Can danseres en weet talrijke minaars geheim te houden voor haar echtgenoot en voor elkaar. Deze tijdens de Franse Belle Epoque spelende Spaanse musical is gebouwd op overbekende vaudeville-situaties, die nòg vetter worden aangezet dan in de Franse traditie. Diaz, die mooi is en temperamentvol danst, moest gelanceerd worden als rivale van Carmen Sevilla en Sarita Montiel, maar dat is om onduidelijke redenen nooit gelukt.

Todos eran culpables

1962 | Misdaad

Spanje 1962. Misdaad van Leon Klimowsky en Leon Klimovsky. Met o.a. Angel Arana, María Mahor, Luis Prendes, Manuel Gil en Angel Aranda.

De rechter van een badplaats neemt de zaak van een jonge moordenares op zich. Een flegmatieke, ongeïnteresseerde film.

Juventud à la intemperie

1962 | Misdaad, Drama

Frankrijk/Spanje 1962. Misdaad van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Colette Descombes, Manuel Gil, Rita Cadillac, Maria del Sol Arce en Julian Mateos.

Een meisje dat bij een groep jonge criminelen betrokken is geraakt, wordt vermoord en de verdenking valt op de zoon van een politieman. Deze slaagt erin de bende onschadelijk te maken en de werkelijke dader te vinden. Deze overduidelijk naar internationale voorbeelden lonkende film over misdadigheid bij de onbegrepen jeugd, voegt er niets nieuws of eigens aan toe, zelfs niet vanuit de Spaanse situering. De personages blijven vlak en naar de vorm worden alle verplichte genre-elementen voorspelbaar afgehandeld.

Los Atracadores

1961 | Drama, Misdaad

Spanje 1961. Drama van Francisco Rovira-Beleta. Met o.a. Pierre Brice, Manuel Gil, Agnes Spaak en Julián Mateos.

Enkele jongelui van de zelfkant van de maatschappij begeven zich op het pad der misdaad en dat loopt uit op moord. Dit is een goed sociaal detectivedrama, het beste dat door Rovira-Beleta tot nu toe werd gemaakt.

Júrame

1961 | Drama

Spanje 1961. Drama van José Ochoa. Met o.a. Lilian de Celis, Antonio Ozores, Carlos Estrada en Manuel Gil.

Een gevierd artieste moet ten behoeve van haar carrière scheiden van haar geliefde. Een slechte kopie van de op zich al slechte film van Sara Montiel.

Botón de ancla

1960 | Drama

Spanje 1960. Drama van Miguel Lluch. Met o.a. Manuel Gil, 'Duo dinámico', María del Sol en Vicente Haro.

Een slechte herverfilming van de ook al slechte film uit 1947. Als nouveautés: de uitvoering in kleur en het optreden van de toentertijd beroemde muziekgroep 'El dúo dinámico'

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Manuel Gil op televisie komt.

Reageer