Leszek Teleszy[KA1]nski

Acteur

Leszek Teleszy[KA1]nski is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Dom Wariatów

1985 | Komedie

Polen 1985. Komedie van Marek Koterski. Met o.a. Bohdana Majda, Tadeusz Lomnicki, Marek Kondrat, Anna Nehrebecka en Leszek Teleszy[KA1]nski.

Deze ironische komedie beschrijft één van de zeldzame bezoeken, die een gefrustreerde zoon aflegt aan het ouderlijk huis. In de film worden de eindeloze rituelen en de doorsnee-gesprekken van het burgerlijk milieu treffend weergegeven. Er wordt goed in geacteerd, maar het tempo is wat traag.

Potop

1974 | Historische film, Avonturenfilm

SU/Polen 1974. Historische film van Jerry Hoffman. Met o.a. Daniel Olbrychski, Małgorzata Braunek, Tadeusz Łomnicki, Kazimierz Wichniarz en Władysław Ha[KA1]ncza.

Groots opgezette verfilming van de gelijknamige roman van Nobelprijswinnaar Henryk Sienkiewicz. Opgenomen op authentieke locaties met secuur nagemaakt requisiten. Het verhaal speelt zich af rond een stormachtige liefdesaffaire tussen de hoofdpersonen Andrzej en Ole[KA1]nka tijdens de woelige jaren van de Pools- Zweedse oorlog in de 17e eeuw. Potop werd vele malen onderscheiden en stond zelfs op de nominatie voor een Oscar. Voor het buitenland is een ca. twee en een half uur durende versie gemaakt. Op 70mm grootbeeld duurt de film 400m.

Trzecia cz[KA10]es[KA1]c nocy?

1972 | Drama

Polen 1972. Drama van Andrzej Zuławski. Met o.a. Małgorzata Braunek, Leszek Teleszy[KA1]nski, Jan Nowicki en Jerzy Goli[KA1]nski.

De debuutfilm van een voormalige assistent van Wajda, waarin hij zijn wrede en tegelijk po[KA3]etische visie geeft op de oorlogsjaren die metaforisch te vergelijken zijn met de apocalypse. Het realisme in deze zeer dynamische film is soms huiveringwekkend. Aan de hand van de verzetsstrijder Micha[KA13]l wordt een beeld gegeven van de barbaarsheid van de oorlog, waarin alle traditionele waarden vernietigd zijn. Maar tegelijkertijd toont het ook de kracht in de mens die het mogelijk maakt zijn menselijkheid te bewaren. Zu[KA13]lawski is in het Westen vooral bekend geworden door L`IMPORTANT C`EST D`AIMER (met Romy Schneider) en POSSESSION (met Isabelle Adjani). Het scenario is van regisseur Zuławski en Miroslav Zuławski. Het camerawerk is van Witold Sobocinski.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Leszek Teleszy[KA1]nski op televisie komt.

Reageer