Jan Roth

Cameraman

Jan Roth is cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Princezna se zlatou hvezdou

1959 | Familiefilm, Fantasy

Servië en Montenegro 1959. Familiefilm van Martin Fric. Met o.a. Marie Kyselková, Martin Ruzek, Martin Ružek, Jarmila Kurandová en Frantisek Smolík.

Schone prinses Lada (Kyselková) is beloofd aan prins Kazisvet (Ruzek), maar Lada wil dit krijgszuchtige, onbehouwen heerschap niet huwen. Ze bedenkt een list en geeft de prins de onmogelijke opdracht om drie gewaden voor haar te maken. Lukt dat, dan wordt zij zijn gemalin. Uiteraard weet prins Kazisvet niet hoe hij een kleed uit de stralen van de morgenzon moet maken, noch uit de stilte van de nacht en ook niet uit de zachtheid van de zomernacht. Kazisvet verklaart het rijk van prinses Lada de oorlog, maar de koene en edele prins Radovan (Zima) behoedt het land voor de ondergang. Hij trouwt met prinses Lada en ze leefden nog lang en gelukkig. Boheems sprookje uit voormalig Tsjechoslowakije, waar men beslist niet onbekwaam was in het maken van dergelijke prenten die echter door de tijd zijn ingehaald, al zal dat de allerkleinsten nog niet zo storen.

Pysna Princesna

1952 | Familiefilm, Fantasy

Servië en Montenegro 1952. Familiefilm van Borivoj Zeman. Met o.a. Alena Vránová, Vladimir Ráz, Stanislav Neumann, A. Sykorova en Milos Kopecky.

Prinses Duizendschoon (Vr[KA1]anov[KA1]a) is hooghartig en heeft een hartje van steen. Iedere prins, die om haar hand vraagt wijst zij af. Tot groot ongenoegen van haar oude vader, de koning (Neumann). Een jonge vorst, Miroslav (Ráz) geeft echter niet op. Hij vermomt zich als tuinman en weet de ijskoude Duizendschoon te laten smelten met zijn warme persoonlijkheid. Het schone prinsesje slaat om als een blad aan een boom en is voortaan een lieftallige persoonlijkheid. Ze trouwen en leefden nog lang en gelukkig. Sprookjesfilm van de oude stempel naar een verhaal van Bozema Nemcová, vermengd met een vrije bewerking van Koning Drosselbaard van de gebroeders Grimm. Het scenario is van Henryk Bloch, Oldrich Kautsky en regisseur Zeman. Het camerawerk is van Jan Roth.

Wir machen Musik

1942 | Muziek, Komedie

Duitsland 1942. Muziek van Helmut Käutner. Met o.a. Viktor de Kowa, Ilse Werner, Georg Thomalla, Edith Oss en Grethe Weiser.

Een operacomponist en een lid van een damesbandje hebben tot hun eigen verbazing groot succes met hun revue. Schlagers: 'Wir machen Musik' en 'Mein Herz hat heut Premiere'. Scenario van regisseur Käutner. Camerawerk van Jan Roth.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jan Roth op televisie komt.

Reageer