Jerry Blaine

Acteur, Componist

Jerry Blaine is acteur en componist.
Er zijn 2 films gevonden.

I Was a Teenage Werewolf

1957 | Familiefilm, Horror

Verenigde Staten 1957. Familiefilm van Gene Fowler jr. Met o.a. Michael Landon, Yvonne Lime, Whit Bissell, Vladimir Sokoloff en Guy Williams.

De agressieve tiener Landon is steeds verwikkeld in gevechten en ruzies op de campus. Hij wordt naar psychiater Bissell gezonden die hem niet probeert te genezen, maar injecties toedient om hem in een primitieve staat te brengen. Gevolg is dat de jongen in een weerwolf verandert, telkens wanneer hij uitgedaagd wordt. Nadat hij enkele moorden gepleegd heeft, is de hele stad op jacht naar hem. Lekkere camp die vandaag de dag nog steeds heel wat lachsalvo`s zal ontlokken wanneer de film in groepsverband wordt bekeken. Vlug gemaakt na het succes van de tiener-Frankensteinfilm. Een mengeling van rock en na[KA3]ieve horror. Het speelfilmdebuut van Bonanza`s Little Joe. Als assistent van de politie-inspecteur herkennen we Disney`s Guy `Zorro` Williams. Vrolijk verhaal, geschreven door Ralph Thornton en gefilmd door Joseph La Shelle. Hetzelfde scenario diende als basis voor BLOOD OF DRACULA (1957).

Blood of Dracula

1957 | Horror

Verenigde Staten 1957. Horror van Herbert L. Strock en Herbert L. Stock. Met o.a. Sandra Harrison, Gail Ganley, Jerry Blaine en Louise Lewis.

Harrison wordt tegen haar zin op een kostschool voor meisjes geplaatst. Hier komt ze onder de hoede van scheikundelerares Lewis, die haar met behulp van een oude amulet onder hypnose brengt, waardoor ze verandert in een bloeddorstig monster. Redelijk aardige camp-horrorfilm, die ongeveer hetzelfde scenario heeft als I WAS A TEENAGE WEREWOLF, maar dan met wijziging van geslacht en monster. Het scenario van Ralph Thornton is spannend maar zonder originele vondsten. Een van de rollen werd toebedeeld aan de toen opkomende rock-zanger Jerry Blaine, die zijn eigen song 'Puppy Love' mocht uitvoeren. Voor een low-budgetfilm opvallend goede zwart-wit-fotografie, waarvoor Monroe Askins verantwoordelijk was. Paul Dunlap zorgde voor de muzikale omlijsting. Ook bekend als BLOOD IS MY HERITAGE en BLOOD OF THE DEMON.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jerry Blaine op televisie komt.

Reageer