Mariusz Dmochowski is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

Rajska jabło[KA1]n

1986 | Drama

Polen 1986. Drama van Barbara Sass. Met o.a. Izabela Drobotowicz-Orkisz, Ewa Kasprzyk, Marta Klubowicz, Piotr Bajor en Krzysztof Kolberger.

Het vervolg op DZIEWCZETA Z NOWOLIPEK, gebaseerd op de in het begin van de jaren twintig spelende sociale roman van Pola Gojawiczynska. De drie meisjes, ooit goede vriendinnen, raken gedesillusioneerd: Bronka verlaat haar vriend, die een politieke loopbaan ambieert, Kwiryna raakt door kanker haar beminde maar ontrouwe man kwijt, en Amelka vergiftigt haar oudere echtgenoot. Openlijk melodramatische vrouwenfilm van Barabara Sass.

Miłos[KA1]c z listy przebojów

1985 | Muziek, Komedie

Polen 1985. Muziek van Marek Nowicki. Met o.a. Adrianna Biedrzy[KA1]nska, Tomasz Dedek, John Porter, Marian Kociniak en Mariusz Dmochowski.

Een muzikale komedie waarin de moderne rockmuziek wordt vergeleken met de popmuziek uit de jaren zestig op de nostalgische reünies van acteurs van het eens befaamde studententheater. Een curieus mengsel van de veteranen van het authentieke Satirische Studenten Theater STS in Warschau en fictieve karakters.

Cie[KA1]n juz niedaleke

1985 | Drama

Polen 1985. Drama van Kazimierz Karabasz. Met o.a. Mariusz Dmochowski, Jarosław Kopaczewski, Włodzimierz Kwaskowski, Janusz Cywi[KA1]nski en Jerzy Janeczek.

Sociaal drama over een vader-zoon conflict in een arbeidersfamilie. Vader was pionier met de bouw van de socialistische modelfabriek, Nowa Huta. Dertig jaar later beschuldigt zijn zoon, een arbeider in dezelfde staalfabriek, de generatie van zijn vader van politieke passiviteit, die de huidige crisis in Polen zou hebben veroorzaakt. Een intelligent gemaakte film, in de stijl van een gespeelde documentaire.

O-bi, o-ba, Koniec cywilizacji

1984 | Sciencefiction

Polen 1984. Sciencefiction van Piotr Szulkin. Met o.a. Jerzy Stuhr, Krystyna Janda, Kalina Jedrusik, Mariusz Dmochowski en Marek Walczewski.

Het derde deel, na GOLEM en WOJNA SWIATOW van de science fiction trilogie van Piotr Szulkin. Na de holocaust verzamelen alle overlevenden zich in een betonnen koepel. Alleen het geloof in de komst van de mythische Ark houdt hen bijeen. Een politieke en filosofische allegorie met zeer indrukwekkende sets en goed acteren.

Wojna swiatów - nastepne stulecie

1981 | Sciencefiction

Polen 1981. Sciencefiction van Piotr Szulkin. Met o.a. Roman Wilhelmi, Krystyna Janda, Mariusz Dmochowski, Jerzy Stuhr en Marek Walczewski.

De tweede film (na GOLEM) van deze veelbelovende regisseur is opgedragen aan H.G. Wells en Orson Welles. In het jaar 2000 worden de aardbewoners overrompeld door een buitenaardse beschaving. Onder het motto 'wie de informatiekanalen controleert, controleert de werkelijkheid', voeren zij een ware terreur uit. Een sf-film met duidelijke toespelingen op het Polen van 1981.

Golem

1980 | Sciencefiction

Polen 1980. Sciencefiction van Piotr Szulkin. Met o.a. Marek Walczewski, Krystyna Janda, Joanna Zołkowska, Krzysztof Majchrzak en Mariusz Dmochowski.

Debuutfilm en een van de weinige Poolse SF-films. In een ontwrichte maatschappij, na een atoomoorlog, proberen doktoren verworden mensen om te vormen tot mensen die zij waardevol achten voor de samenleving. Een er van is Pernat, wiens lotgevallen en vooral moeilijke aanpassing het hoofdthema zijn. Niet sensationeel, maar leuk om naar te kijken, o.a. door de mooie fotografie.

Czułe miejsca

1980 | Sciencefiction

Polen 1980. Sciencefiction van Piotr Andrejew. Met o.a. Michał Juszczakiewicz, Hanna Dunowska, Marek Barbasasiewicz, Mariusz Dmochowski en Kasia Owczarek.

SF-film - de tweede van Andrejew - die een toekomstbeeld laat zien van de wereld die dan totaal is vervuild, volledig is volgebouwd, de grondstoffen bijna heeft verbruikt: kortom een schrikbeeld dat vele mensen hebben bij alle verontrustende berichten over onze toekomst. De menselijke omgang is geheel verkild en uniformiteit is troef. De hoofdpersoon probeert de menselijke waarden weer in te voeren. Schitterend zwart-wit camerawerk, maar ondanks interessant thema weinig overtuigend.

Blizna

1976 | Drama

Polen 1976. Drama van Krzysztof Kieslowski. Met o.a. Franciszek Pieczka, Mariusz Dmochowski, Jerzy Stuhr, Jan Skotnicki en Stanisław Michalski.

De directeur van een chemische fabriek probeert aanvankelijk met de wensen van de stadsbewoners rekening te houden, maar naarmate de produktie en de winst zijn aandacht steeds meer opeisen, verandert zijn gedrag zodanig dat z'n ontslag onvermijdelijk wordt. De film speelt in 1970, is bijna geheel op locatie opgenomen en verwijst impliciet naar de opstand in dat jaar. Interessante film waarin een beeld wordt gegeven van de mechanismen van een maatschappelijk systeem.