Christelle Cornil

Acteur

Christelle Cornil is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Soeur Sourire

2009 | Drama, Historische film, Biografie

België/Frankrijk 2009. Drama van Stijn Coninx. Met o.a. Cécile De France, Jan Decleir, Sandrine Blancke, Christelle Cornil en Chris Lomme.

Biopic over Jeannine Deckers, een Belgische non die in 1963 een wereldhit had met het vrolijke deuntje 'Dominique': 'Dominique, nique, nique (...) Il ne parle que du bon Dieu'. Haar door de platenmaatschappij bedachte artiestennaam was Soeur Sourire, maar in werkelijkheid stond ze niet bepaald bekend om haar glimlach. Coninx' film is aan de rooskleurige kant, maar geeft ook ruimte aan de treurige feiten. Hoofdrolspeelster Cécile De France deinst niet terug voor Deckers' lelijke kanten, en maakt haar tot een interessante antiheldin. Toch blijft Soeur Sourire iets te veel aan de oppervlakte.

Menteur

2009 | Drama

België 2009. Drama van Tom Geens. Met o.a. Jean-Benoît Ugeux, Luc Brumagne, Christelle Cornil en Corentin Lobet.

Twintiger Antoine, onsuccesvol op alle denkbare vlakken, is het zwarte schaap van zijn familie. In zijn zoektocht naar erkenning door zijn ouders besluit hij zich een weg naar een betere baan te liegen. Menteur is een film die dankzij de bleke visuele stijl - geschoten op digital video - en hallucinatoire scènes verontrust en fascineert, maar tegelijkertijd ook afstoot. Debuterend regisseur Tom Geens, een voormalig reclamemaker uit België werkzaam in Londen, won met zijn korte films meerdere prijzen voor fantasievolle, experimentele cinema.

La basse-cour

1997 | Misdaad

Frankrijk 1997. Misdaad van Christiane Lehérissey. Met o.a. Roland Giraud, Anaïs Jeanneret, François-Eric Gendron, Philippe Durand en Roland Marchisio.

Bartoletti (Giraud) is leraar in de hogeschool die de opleiding voor de officieren van de nationale politie verzorgt. Onder zijn studenten bevinden zich mannen en vrouwen van allerlei pluimage. Ze worden geselecteerd door een geheime eenheid die de 'basse-cour' genoemd wordt en die er prat op gaat alles over het leven van de geselecteerden te weten. Wat echter niemand beseft is dat zich bij de nieuwe lichting een gevaarlijke moordenaar bevindt die in dienst geweest is van de Franse Geheime Diensten. Hij beging een zware misdaad en voor hem is de school nu een dekmantel. Routine-politiefilm die moet dienen als de piloot voor een nieuwe reeks. Hopelijk verbetert de kwaliteit, want in dit scenario van Georges Desmouceaux, Olivier Szulzynger en Dominique Roulet, naar een idee van Olivier Marchal, is niets origineels te vinden en erg spannend is het al evenmin. Achter de camera stond Patrice Payen. Stereo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Christelle Cornil op televisie komt.

Reageer