Margaret Bodde

Producer

Margaret Bodde is producer.
Er zijn 3 films gevonden.

No Direction Home: Bob Dylan

2005 | Documentaire, Muziek, Biografie

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk/Japan 2005. Documentaire van Martin Scorsese.

Maar liefst drie en half uur duurt Martin Scorsese's documentaire over een van de meest ongrijpbare figuren in de popmuziek: Bob Dylan, de folkzanger die begin jaren zestig door de protestgeneratie tot boegbeeld werd verheven, maar zelf herhaaldelijk afstand nam van die status. Grootmeester Scorsese kreeg toegang tot uniek archiefmateriaal en stelde daaruit een fraai portret samen van de zanger die op handen werd gedragen, maar 'Judas' naar het hoofd geslingerd kreeg toen hij in 1966 tijdens een concert in Manchester zijn akoestische gitaar verruilde voor een elektrische. Voor gouden bespiegelingen zorgen onder meer beroemdheden als Allen Ginsberg en Joan Baez. Ook His Bobness zelf vertelt ongebruikelijk openhartig over het begin van zijn muziekcarrière (tot aan zijn 'motorongeluk' in 1966).

The Soul of a Man

2003 | Documentaire, Muziek

Duitsland/Verenigde Staten 2003. Documentaire van Wim Wenders.

Wim Wenders onderzoekt de muziek en het leven van Skip James, Blind Willie Johnson and J. B. Lenoir. The Soul of a Man is een combinatie van fictie en documentaire, archiefmateriaal en hedendaagse covers. Onderdeel van de serie 'The Blues' van Martin Scorcese.

Red, White & Blues

2003 | Documentaire, Muziek

Verenigde Staten 2003. Documentaire van Mike Figgis.

Weinig creatieve documentaire over een aantal bluesmuzikanten, met pratende hoofden, muziekfragmenten en archiefopnames.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Margaret Bodde op televisie komt.

Reageer