Victor Banerjee (1946): cast.
Er zijn 9 films gevonden.

Tahaan

2008 | Jeugdfilm, Drama

India 2008. Jeugdfilm van Santosh Sivan. Met o.a. Purav Bhandare, Victor Banerjee, Rahul Bose en Rahul Khanna.

Ontwapenende jeugdfilm van voormalig cinematograaf Santosh Sivan (Malli, 1998), over een jong jongetje en zijn geliefde ezel in rumoerig Kasjmir. Titelheld Tahaan (Bhandare) heeft zijn vader verloren en zijn enige aandenken is ezeltje Birbal. Op een dag is Birbal verdwenen, verkocht door Tahaans armlastige doofstomme moeder. Tahaans zoektocht naar zijn metgezel voert langs allerhande ongure types, onder wie een wapensmokkelaar die wel werk heeft voor jonge jongetjes. Een innemende film vanwege het onschuldige spel en de prachtige beelden van de majestueuze bergen. Geschoten op locatie in Kasjmir.

Sarkar Raj

2008 | Actiefilm, Misdaad, Drama

India 2008. Actiefilm van Ram Gopal Varma. Met o.a. Aishwarya Rai, Amitabh Bachchan, Abhishek Bachchan en Victor Banerjee.

Een machtige familie schuwt geen enkel middel om de bevolking onder de duim te houden en fiks te verdienen aan een krachtcentrale.

Bitter Moon

1991 | Romantiek, Drama, Erotiek

Frankrijk​/​​Verenigd Koninkrijk 1991. Romantiek van Roman Polanski. Met o.a. Peter Coyote, Emmanuelle Seigner, Hugh Grant, Kristin Scott Thomas en Victor Banerjee.

De meningen zijn nogal verdeeld over deze zwartgallige erotische thriller: de een vindt het goedkope, slaapverwekkende softporno, de ander een fascinerend portret van diepgravende passie. De acteurs doen in ieder geval hun best: Coyote is uitstekend als de gedesillusioneerde invalide schrijver die een nogal bizarre relatie heeft met zijn verleidelijke vrouw Seigner. Het duo probeert tijdens een cruise het intens degelijke Britse echtpaar Grant (altijd betrouwbaar als zenuwachtige Engelsman) en Scott-Thomas uit elkaar te drijven. Stockard Channing (Grease, Smoke) speelt een literair agent, maar staat niet op de credits vermeld.

Dadah Is Death

1988 | Drama

Verenigde Staten 1988. Drama van Jerry London. Met o.a. Julie Christie, Victor Banerjee, Hugo Weaving, John Polson en Sarah Jessica Parker.

Een op waarheid gebaseerde gedramatiseerde film over de pogingen die de Australische Barbara Barlow ondernam om haar zoon, die in 1986 samen met een vriend gearresteerd werd wegens drugssmokkel, te redden van de strop in Maleisië. Dit is Christie's Amerikaanse tv-filmdebuut, maar de nadruk ligt toch op de Australische acteurs Weaving en Polson als de gedoemde vrienden. Een te lang en bij tijd en wijle aangrijpend drama, dat voornamelijk in Macao werd opgenomen. Scenario van Bill Kerby.

Foreign Body

1986 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1986. Komedie van Ronald Neame. Met o.a. Victor Banerjee, Warren Mitchell, Trevor Howard, Geraldine McEwan en Amanda Donohoe.

Een totaal andere rol voor de ster van A PASSAGE TO INDIA, Banerjee. Hier heeft hij pret voor tien in zijn rol van rondtrekkend Indiër die zich uitgeeft voor arts en al gauw merkt dat er geen vrouw is die niet zijn bed wil delen. Terug naar de stijl van de Engelse seksklucht uit de jaren 1950-1960.

The Home And The World

1984 |

1984. Satyajit Ray. Met o.a. Gopa Aich, Swatilekha Chatterjee, Soumitra Chatterjee en Victor Banerjee.

Een totaal andere rol voor de ster van A PASSAGE TO INDIA, Banerjee. Hier heeft hij pret voor tien in zijn rol van rondtrekkend Indiër die zich uitgeeft voor arts en al gauw merkt dat er geen vrouw is die niet zijn bed wil delen. Terug naar de stijl van de Engelse seksklucht uit de jaren 1950-1960.

Ghare Baire

1984 | Drama

India 1984. Drama van Satyajit Ray. Met o.a. Soumitra Chatterjee, Victor Banerjee, Swatilekha Chatterjee, Gopa Aich en Jennifer (Kendal) Kapoor.

In 1905 gesitueerd sociaal-psychologisch drama van de bekendste Indiase regisseur. Met als achtergrond de onafhankelijkheids-strijd van de maharadja Nikhil concentreert de film zich op de bewustwording en geleidelijke drang naar zelfstandigheid van diens vrouw Bimala. De maharadja moedigt een en ander aan en stelt zelfs een lerares aan om Bimala Engels te leren. De sinds A PASSAGE TO INDIA ook internationaal bekende Victor Bannerjee is schitterend in de rol van Nikhil, hoewel de film vaak langdradig is. Ook bekend als THE HOME AND THE WORLD.

A Passage to India

1984 | Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1984. Drama van David Lean. Met o.a. Judy Davis, Victor Banerjee, Peggy Ashcroft, James Fox en Alec Guinness.

Laatste film van de Britse filmveteraan Lean (oa Bridge on the River Kwai en Doctor Zhivago), naar de roman van E.M. Forster. India in de jaren 20. Adele Quested (Davis), een Britse jongedame, wil in contact komen met het 'echte' India maar beschuldigt Dr. Aziz (Banerjee) na een tochtje naar de Maraber grotten (prachtige scènes) van verkrachting. Een groteske rechtzaak volgt waarbij de spanningen tussen de kolonialen en de Indiase gemeenschap op de spits worden gedreven. Het contrast tussen het Brits formalisme en de Indiase mystiek wordt minutieus verbeeld door een ijzersterke cast op de fraai gefilmde Indiase locaties. Maurice Jarre kreeg een Oscar voor de onopvallende muziek, en Peggy Ashcroft werd bekroond als beste bijrolactrice. Camerawerk van Ernest Day.

Hullabaloo Over Georgie and Bonnie's Pictures

1978 | Erotiek

Verenigd Koninkrijk 1978. Erotiek van James Ivory. Met o.a. Larry Pine, Jane Booker, Victor Banerjee, Aparna Sen en Peggy Ashcroft.

In het tempo van een slak krijgt de kijker een milde ironische les over de moraal en het verschil tussen de Oosterse en Westerse mentaliteit aan de hand van een onbetekenend verhaaltje over twee tegen elkaar opbiedende kunstverzamelaars en een verheven maharadja, die uiteindelijk zijn collectie niet cedeert. Voor de volhouders. Scenario van Ruth Prawer Jhabvala en camerawerk van Walter Lassally.