Viktor de Kowa: regie en cast.
Er zijn 36 films gevonden.

Forger Of London

1961 |

1961. Harald Reinl. Met o.a. Hellmut Lange, Viktor de Kowa, Eddi Arent en Karin Dor.

Es muß nicht immer Kaviar sein

1961 | Komedie

Duitsland 1961. Komedie van Géza von Radványi. Met o.a. O.W. Fischer, Senta Berger, Eva Bartok, Viktor de Kowa en Jean Richard.

Een bankbediende, die een rokkenjager is en van lekker eten houdt, raakt verstrikt in een spionageweb. Naar de bestseller van Johannes Mario Simmel, de Westduitse Harold Robbins.

Diesmal muß es Kaviar sein

1961 | Komedie

Duitsland​/​​Frankrijk 1961. Komedie van Géza von Radványi. Met o.a. O.W. Fischer, Senta Berger, Jean Richard, Eva Bartok en Werner Peters.

Vervolg op ES MUSS NICHT IMMER KAVIAR SEIN over geheim-agent- tegen-wil-en-dank, die van lekker eten (en de dames) houdt. Naar het boek van de vroegere journalist, nu miljonair-schrijver Johannes Mario Simmel.

Der Fälscher von London

1961 | Misdaad

Duitsland 1961. Misdaad van Harald Reinl. Met o.a. Karin Dor, Hellmut Lange, Walter Rilla, Eddi Arent en Siegfried Lowitz.

Zie: Edgar Wallace-serie.

Schlussakkord

1960 | Drama, Komedie

Duitsland​/​​Frankrijk​/​​Italië 1960. Drama van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Christian Wolff, Viktor de Kowa en Eleonora Rossi-Drago.

Zie: Edgar Wallace-serie.

Ein Mädchen aus Flandern

1956 | Oorlogsfilm, Romantiek

Duitsland 1956. Oorlogsfilm van Helmut Käutner. Met o.a. Nicole Berger, Maximilian Schell, Viktor de Kowa, Anneliese Römer en Gert Fröbe.

Een warme, eenvoudige, hartveroverende liefdesgeschiedenis over een Duitse officier die verliefd is op een Vlaams meisje, maar het is WO I.

Kurt Widmann Story

1955 | Muziek, Biografie

Frankrijk​/​​Duitsland 1955. Muziek van Erik Ode. Met o.a. Viktor de Kowa, Nadia Gray, Waltraud Haas, Leoni Heuser en Ruth Stephan.

Het hero[KA3]ische verhaal van de jazz-trompetist/bandleider Widmann, die in 1936 voor zijn muzikale prestaties met een gouden trompet gelouwerd werd en zijn controverse met de nazi`s. Hij speelt een kat-en-muis-spel met de Gestapo, dat zijn vriendin te veel wordt en ze vlucht (tijdig) naar Amerika.

Des Teufels General

1955 | Oorlogsfilm

Duitsland 1955. Oorlogsfilm van Helmut Käutner. Met o.a. Curd Jürgens, Viktor de Kowa, Karl John, Eva-Ingeborg Scholz en Marianne Koch.

Curd Jürgens excelleert als de Duitse Luftwaffe-generaal Harras, die weinig met de nazi's op heeft en al vroeg tijdens Hitlers campagnes openlijk verkondigt dat de strijd is verloren. Raadselachtige sabotage van Stuka's brengt de ogenschijnlijk onaantastbare bon vivant nog dieper in conflict met de SS. Regisseur Käutner betreurde het dat zijn bewerking van het Carl Zuckmayer-theaterstuk negen jaar te laat kwam: het had z'n eerste film na de capitulatie moeten zijn. De figuur Harras is gebaseerd op Ernst Udet, de vermaarde WO I-piloot en latere Luftwaffe-Generaloberst die in '41 zelfmoord pleegde.

Eine Liebesgeschichte

1953 | Historische film

Duitsland 1953. Historische film van Rudolf Jugert. Met o.a. Hildegard Knef, Otto Wilhelm Fischer, Karl Ludwig Diehl, Viktor de Kowa en Mathias Wieman.

Na terugkeer uit de VS produceerde Eric Pommer dit soort vervelende kostuumfilms. Een actricetje in de 18e eeuw wil de carrière van een ritmeester niet in de weg staan. Wat zonde van talenten als Knef en Fischer.

Skandal in der Botschaft

1950 | Komedie, Mysterie

Duitsland 1950. Komedie van Erik Ode. Met o.a. Viktor de Kowa, Jeannette Schultze, Andrews Engelmann, Michi Tanaka en Ernst Waldow.

Een geheimzinnige formule, waarmee de hele wereld vernietigd kan worden, belandt in de handen van een totalitaire macht. De regering weet zich geen raad en ontslaat dan maar een vroegere brandkastkraker voortijdig uit de gevangenis om de safe te kraken, waarin zich dat gevaarlijke document bevindt. Ode, iets later beter bekend als Der Kommissar, waagde zich met redelijke vakbekwaamheid aan deze misdaadkomedie.

Melodie des Schicksals

1950 | Drama, Muziek, Mysterie

Duitsland 1950. Drama van Hans Schweikart. Met o.a. Brigitte Horney, Viktor de Kowa, Mathias Wieman, Franz Schafheitlin en Fita Benkhoff.

Een door en door eerlijke komponist, die echter geen succes heeft, schiet zijn vriend, een beroemde dirigent, neer, omdat deze zijn echtgenote gewetenloos heeft ingepikt. In de gevangenis komt hij weer tot zichzelf en componeert een belangrijk pianoconcert. Een platvloers melodrama met het niveau van een goedkope driestuiverroman.

Die wunderschöne Galathee

1950 | Komedie, Historische film, Muziek

Duitsland 1950. Komedie van Rolf Meyer. Met o.a. Hannelore Schroth, Viktor de Kowa, Willy Fritsch, Gisela Schmidting en Margarete Haagen.

Naïeve musical-komedie in biedermeierkostuum, die verschillende amoureuze episoden verenigt: het model wordt verliefd op de beeldhouwer, de onbeduidende groentevrouw strijdt met de beroemde zangeres om de kapelmeester.

Zwischen Gestern und Morgen

1947 | Drama

Duitsland 1947. Drama van Harald Braun. Met o.a. Viktor de Kowa, Willy Birgel, Hildegard Knef, Sybille Schmitz en Carsta Löck.

Een onthutsend hypocriet verhaal over een kunstenaar, die na de oorlog uit Zwitserland terugkeeert, die nu door zijn vroegere Duitse collega's ervan beschuldigd wordt de sieraden van een omgekomen joodse vrouw te hebben 'meegenomen'. En dat gespeeld door acteurs die kort tevoren nog schitterden in nazifilms. Het scenario is van regisseur braun en Herbert Witt naar een idee van Jacob Geis. Het camerawerk is van Günther Anders.

Peter Voss, der Millionendieb

1945 | Avonturenfilm, Misdaad

Duitsland 1945. Avonturenfilm van Karl Anton. Met o.a. Viktor de Kowa, Karl Schönböck, Else von Möllendorff, Hans Leibelt en Georg Thomalla.

De oorspronkelijke Peter Voss-film over de bank, die failliet dreigt te gaan, maar door een vindingrijke medewerker (De Kowa) gered wordt na een spannende reis om de wereld. Dertien jaar later zou Becker een glitterende versie met O.W. Fischer in roulatie brengen. Aangenaam, gedateerd vertier. Felix von Eckhardt schreef samen met regisseur Anton het scenario naar het boek van Gerhard Seeliger. Camerawerk van Eduard Hoesch.

Intimitäten

1944 | Komedie

Duitsland 1944. Komedie van Paul Martin. Met o.a. Viktor de Kowa, Greti Schörg, Ernst Waldow, Harald Paulsen en Camilla Horn.

De Kowa is een jonge toneelspeler, die `verloofd` is met modinette Sch[KA3]org. Ze ontvangt sedert kort elke dag een bloemenhulde en dat blijkt afkomstig te zijn van de oudere, snoeperige graaf Paulsen, die in een naburig hotel logeert en haar uitnodigt te komen dineren. De verpauperde edelman wil zijn tijd aangenaam verpozen terwijl hij wacht op de komst van de rijke weduwe Horn met wie hij wil gaan trouwen. De Kowa die groen ziet van jaloezie zal het etentje eens grondig verzieken door telkens weer in andere gedaantes en vemommingen op te komen, een peuleschilletje voor een toneelspeler, die zijn vak verstaat. Als onderwijl de weduwe is gearriveerd, blijkt zij niet alleen steenrijk, ook nog een schoonheid (wat wil een man nog meer!) en raakt De Kowa tot over zijn oren verliefd op haar. Hij staat voor een dilemma. Een vrolijke komedie met effectieve verkleedpartijen van De Kowa, die nog niets van zijn kracht heeft ingeboet. De film viel de twijfelachtige eer ten deel om zich in 1948 als de eerste te onderwerpen aan de vrijwillige zelfcensuur (FSK, Freiwillgen Selbstkontrolle der Filmwirtschaft).

Ein Glücklicher Mensch

1943 | Drama

Duitsland 1943. Drama van Met o.a. Ewald Balser, Gustav Knuth, Viktor de Kowa, Curd Jürgens en Paul Bildt.

Professor Eberhard Lorenz heeft een volmaakt huisgezin. Iedereen leidt een plezierig en gelukkig leven, totdat blijkt dat er een cheque vervalst is. Uitstekend spel van Balser, goede regie van Verhoeven en Jürgens, nog aan het begin van zijn carrière, in een van de kleinere rollen.

Altes Herz wird wieder Jung

1943 | Komedie

Duitsland 1943. Komedie van Erich Engel. Met o.a. Emil Jannings, Maria Landrock, Viktor de Kowa, Will Dohm en Elisabeth Flickenschildt.

De directeur van een chocoladefabriek, Hoffmann (Jannings), maakt door het toeval kennis met zijn kleindochter Brigitte (Landrock), terwijl hij van haar bestaan geen weet had. Zij is de dochter van zijn inmiddels overleden, buitenechtelijke zoon, die hij nimmer erkend had. Hoewel er aanvankelijk een afstand tussen grootvader en kleindochter is, gaat de jonge Brigitte van haar opa houden en de oude heer bloeit helemaal op. De familie denkt er anders over: de oude Hoffmann is oude bok, die nog een groen blaadje lust en zich een jonge meid heeft aangeschaft. Hoewel het geld van Hoffmann is, vrezen zij het ergste voor hun erfenis. Neef Paul (Kowa) werkt in de fabriek van zijn oom en hij neemt Brigitte in dienst als zijn secretaresse. Hij wordt op haar verliefd en wordt zelfs jaloers op zijn oom. Op een feestelijke familiebijeenkomst onthult Hoffmann het geheim en kan de verloving gevierd worden. Deze familiefilm met een lach en een traan is de zwanenzang van de grote acteur Jannings (o.a. DER BLAUE ENGEL uit 1930) en we zien hem voor de laatste keer alle registers opentrekken van zijn artistieke kunnen. Scenario van Walter Wassermann en C.H. Diller. Camerawerk van Fritz Arno Wagner.

Wir machen Musik

1942 | Muziek, Komedie

Duitsland 1942. Muziek van Helmut Käutner. Met o.a. Viktor de Kowa, Ilse Werner, Georg Thomalla, Edith Oss en Grethe Weiser.

Een operacomponist en een lid van een damesbandje hebben tot hun eigen verbazing groot succes met hun revue. Schlagers: 'Wir machen Musik' en 'Mein Herz hat heut Premiere'. Scenario van regisseur Käutner. Camerawerk van Jan Roth.

Die Sache mit Styx

1942 | Avonturenfilm

Duitsland 1942. Avonturenfilm van Karl Anton. Met o.a. Viktor de Kowa, Margit Symo, Will Dohm en Hans Leibelt.

Ritmeester Styx wordt van moord beschuldigd, maar ontmaskert de ware dader. Een vlot gemaakte ontspanningsfilm met een aardige typering van Will Dohm.

Kopf hoch, Johannes

1941 |

Duitsland 1941. Viktor de Kowa. Met o.a. Dorothea Wieck, Albrecht Schoenhals, Claus Detlef Sierck, Leo Peukert en Karl Dannemann.

De veertien-jarige Johannes, die uit het buitenland naar nazi-Duitsland is teruggekeerd, wordt naar een internaat gestuurd waar hij dankzij de daar gevolgde opvoedingsmethoden tot een echte nationaal-socialist uitgroeit. Walgelijke, op de jeugd gerichte, nazi-propaganda.

Casanova heiratet

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Viktor de Kowa. Met o.a. Karl Schönböck, Lizzi Waldmüller, Fita Benkhoff, Irene von Meyendorff en Hans Leibelt.

Een populaire toneelspeler (Sch[KA3]onb[KA3]ock), die op planken steeds een hartebreker moet spelen, houdt in werkelijkheid meer van een eenvoudig, degelijk leven. Om aan twee aanbidsters (Benkhoff en Waldm[KA3]uller) te ontkomen vlucht hij naar het platteland, waar hij de jonge Gertrud (Meyendorff) leert kennen en met haar trouwt. De beide fans zijn hem echter op het spoor en als zij hem vinden leidt dat tot allerlei misverstanden en ruzies. Uiteindelijk is er natuurlijk een happy end. Geen film waar men ondersteboven van raakt, want daarvoor is het veel te saai. De muziek is daarentegen de moeite waard.

Schneider Wibbel

1939 | Komedie, Historische film

Duitsland 1939. Komedie van Viktor de Kowa. Met o.a. Erich Ponto, Irene von Meyendorff, Fita Benkhoff, Günther Lüders en Friedrich Benfer.

Geslaagde verfilming van het gelijknamige toneelstuk over kleermaker Wibbel (Ponto). Hij wordt, in het door de Fransen bezette Rheinland, in 1812, wegens majesteitsschennis tot een gevangenisstraf veroordeeld. Om er onderuit te komen overreedt hij zijn knecht, de straf onder zijn naam te ondergaan. Deze sterft tijdens de gevangenschap en Wibbel wordt als gestorven beschouwd. Daaruit vloeien vrolijke ontwikkelingen voort. Naast de hoofdrolspelers zijn ook Benkhoff en Meyendorff als Wibbel's vrouw en dochter, indrukwekkend, evenals Benfer als een nog jonge, Franse soldaat. Hoewel de film dateert uit 1939, is gelukkig iedere anti-Franse tendens vermeden.

Kleiner Mann - ganz gross!

1938 | Komedie

Duitsland 1938. Komedie van Robert A. Stemmle. Met o.a. Viktor de Kowa, Gusti Huber, Paul Hoffmann en Hilde von Stolz.

Wanneer Peter Kolle een brief ontvangt waarin verteld wordt dat hem een erfenis van 137.000 dollar te wachten staat, gaat zijn omgeving hem met andere ogen bekijken. Hij heeft die brief echter zelf geschreven! Een amusante film met onverwachte wendingen. Huber en de Kowa vormen een enig paar.

Ich liebe Dich

1938 | Komedie

Duitsland 1938. Komedie van Herbert Selpin. Met o.a. Viktor de Kowa en Luise Ullrich.

Percy slaagt er maar niet in Eva zijn liefde te verklaren; ze wordt steeds door vrienden omringd. Ten einde raad besluit hij haar te ontvoeren. Een aantrekkelijke komedie.

Der Optimist

1938 | Komedie

Duitsland 1938. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Viktor de Kowa, Gusti Huber, Henny Porten, Else Elster en Theo Lingen.

Gustl (Kowa) is de optimist, een jonge man die constant van grote rijkdom droomt. Hij staat open voor duizend-en-een grillige idee[KA3]en en brengt zijn moeder (Porten), zuster (Elster) en verloofde (Huber) tot vertwijfeling door zijn onbekwaamheid. Uiteindelijk lukt het hem een fictieve oliebron goedkoop in handen te krijgen en met grote winst weer te verkopen, kort voordat duidelijk wordt dat er geen olie is. Zo heeft Gustl toch zijn fortuin gemaakt. Ondanks de goede acteurs slechts een doorsneefilm.

Versprich mir nichts!

1937 | Komedie

Duitsland 1937. Komedie van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Luise Ullrich, Viktor de Kowa, Heinrich George, Will Dohm en Hubert von Meyerinck.

Een kunstschilder vindt geen van zijn werken goed genoeg om te verkopen, maar zijn vrouw zou toch wel graag over enige financiële middelen voor de huishouding beschikken. Een charmante verfilming van een blijspel van Charlotte Rissmann.

Die Göttliche Jette

1937 | Musical

Duitsland 1937. Musical van Erich Waschneck. Met o.a. Grethe Weiser, Viktor de Kowa, Eva Tinschmann, Kurt Meisel en Rudolf Klein-Rogge.

Grethe Weiser is de tot de toppen van de roem opgeklommen revuester 'goddelijke Jette'. Een kijkje achter de schermen van de Berlijnse variététheaters met al hun gekunsteldheid en dagelijkse zorgen. Het speelt zich af omstreeks 1900. Het scenario is van Rolf Meyer en Kurt E. Walter. Het camerawerk is van Friedl Behn-Grund.

Spiel an Bord

1936 | Komedie

Duitsland 1936. Komedie van Herbert Selpin. Met o.a. Viktor de Kowa, Susi Lanner, Alfred Abel, Carsta Löck en Jakob Tiedtke.

Een jonge man (Kowa) gaat als - ogenschijnlijk - blinde passagier aan boord van het stoomschip Bremen, dat naar Amerika zal vertrekken. Hij wordt aangezien voor een miljonair en prompt door twee boeven (Meyerinck en Heidemann) achtervolgd. De echte miljonair (Abel) reist echter incognito met zijn dochter (Lanner). Na allerlei verwikkelingen worden zij en de jonge man een paar. De boeven, die het op de postzegelverzameling van de miljonair gemunt hadden, worden door een vrouwelijke detective (Löck)ontmaskerd. Een fantasieloze film, die alleen dankzij de goede acteurs nog middelmatig is.

Lärm um Weidemann

1935 | Komedie

Duitsland 1935. Komedie van J.A. Hübler-Kahla. Met o.a. Viktor de Kowa, Ursula Grabley, Ellen Frank en Günther Lüders.

Een verliefde jongeman in geldnood slaagt erin met charme èn wat kleine zwendelarijtjes z'n geliefde te veroveren. Een met veel vaart gemaakte, zorgeloze komedie.

Lockvogel

1934 | Misdaad

Duitsland 1934. Misdaad van Hans Steinhoff. Met o.a. Jessie Vihrog, Viktor de Kowa, Hilde Weissner en Fritz Rasp.

De zoon van een juwelier moet in Istanboel een kostbare smaragden ketting ophalen, maar het heeft heel wat voeten in aarde eer hij er veilig en wel mee thuis is. Een vlot geregisseerde, spannende film vol actie.

Die Finanzen des Grossherzogs

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Gustaf Gründgens. Met o.a. Viktor de Kowa, Hilde Weissner, Heinz Rühmann, Paul Henckels en Maria Loja.

In een dwergstaatje breekt bijna revolutie uit omdat men denkt dat de heersende vorst Ramon II er met de staatskas vandoor is. Ramon komt echter terug met een bruid, een Russische grootvorstin, waarna iedereen gelukkig is. Murnau's houterige versie uit 1924 was in Amerika aanleiding voor komische parodieën van o.a. Stan Laurel en Ben Turpin. De versie van Gründgens, een toneelacteur en -regisseur, treft de juiste toon.

Der Junge Baron Neuhaus

1934 | Historische film

Duitsland 1934. Historische film van Gustav Ucicky. Met o.a. Viktor de Kowa, Käthe von Nagy, Christl Mardayn en Hans Moser.

Keizerin Maria Theresa heeft iets tegen de gewoonte om meisjes staande onder het venster het hof te maken. De jonge baron Neuhaus moet een dergelijk incident uitzoeken, maar hij is zelf de 'dader'! Een charmant blijspel met een mooie rol van De Kowa en een uitstekende Moser.

Ein Lied geht um die Welt

1933 | Muziek

Duitsland 1933. Muziek van Richard Oswald. Met o.a. Joseph Schmidt, Charlotte Ander, Viktor de Kowa, Fritz Kampers en Carl Auen.

Een kleine zanger maakt in het theater geen kans, maar wordt dankzij de radio toch een beroemdheid. Een handige vermenging van fictie en werkelijkheid: ook Joseph Schmidts postuur leende zich namelijk niet voor een toneelcarrière. Hij dankte zijn wereldroem voornamelijk aan de radio, de grammofoonplaat, het concertpodium en de film. Oswald maakte in 1934, mèt Joseph Schmidt en Charlotte Ander, een Engelse versie: MY SONG GOES ROUND THE WORLD.

Unheimliche Geschichten

1932 | Horror

Duitsland 1932. Horror van Richard Oswald. Met o.a. Paul Wegener, Harald Paulsen, Roma Bahn, Paul Henckels en Eugen Klöpfer.

Griezelverhalen van E.A. Poe en R.L. Stevenson werden aan elkaar geknoopt tot een uiterst knappe satire op het horror- genre, een virtuoos spel van omkeringen. Oswalds eigen nieuwe geluidsversie van zijn zwijgende film uit 1919 bezorgde Wegener zijn eerste sprekende filmrol.

Die andere Seite

1931 | Drama, Oorlogsfilm

Duitsland 1931. Drama van Heinz Paul. Met o.a. Conrad Veidt, Theodor Loos, Wolfgang Liebeneiner, Viktor de Kowa en Friedrich Ettel.

Tijdens WO I liggen de Duitsers en Fransen tegenover elkaar in de loopgraven. De jonge Engelse luitenant Raleigh (Liebeneiner) wordt ingedeeld bij kapitein Stanhope (Veidt). Ze kennen elkaar van vroeger. Raleigh is een enthousiast officier, maar zijn grote voorbeeld Stanhope (Veidt) is aan de drank om zijn angst te verbergen. Bij een aanval op de vijandelijke linies sneuvelen vele soldaten en Raleigh (Liebeneiner) wordt met zijn neus op de realiteit gedrukt. Het wachten op de tegenaanval is zenuwslopend. Alle soldaten worden gedood als de Duitsers eenmaal komen. Een uitstekende anti-oorlogsfilm met prachtig spel. Veidt spant de kroon. De film werd uiteraard in 1933 door de nazi's verboden.

Der Stolz der 3. Kompanie

1931 | Drama

Duitsland 1931. Drama van Fred Sauer. Met o.a. Heinz Rühmann, Adolf Wohlbrück, Eugen Burg, Viktor de Kowa en Fritz Kampers.

Een door zijn sergeant-majoor gechicaneerde musketier wordt tenslotte de 'trots van de compagnie' Een soldatenklucht die het vooral moet hebben van Rühmanns Schwejk-achtige creatie.