Derek Martin

Acteur

Derek Martin is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Boston Kickout

1995 | Drama, Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1995. Drama van Paul Hills. Met o.a. John Simm, Emer McCourt, Marc Warren, Andrew Lincoln en Richard Hanson.

Na de zelfmoord van zijn moeder die zich opgehangen had, verhuist in 1982 de 8-jarige Phil met zijn vader Ray (Martin) van Londen naar Stevenage, een van die anonieme, onpersoonlijke nieuwe slaapsteden die in de jaren 1950-60 uit de grond gestampt werden om de leegloop uit de miljoenenstad op te vangen.

Spaghetti House

1982 | Komedie

Italië/Verenigd Koninkrijk 1982. Komedie van Giulio Paradisi. Met o.a. Nino Manfredi, Rita Tushingham, Rudolph Walter, Derek Martin en Nestor Garay.

Italiaanse obers in Londen worden, als ze een Chinees restaurant hebben opgekocht om voor zichzelf te gaan beginnen, beroofd en gegijzeld door een groep zwarte gastarbeiders, die in naam van een zogenaamd Black Liberation Front een vliegtuig naar Cuba eisen. De komedie naar een feitelijk incident weet zonder karikaturen of boodschapperigheid de groeiende verbondenheid aan te geven tussen gegijzelden en gijzelaars tegenover de bezittende buitenwereld. De tweetalige film dankt veel aan het scenario van Age & Scarpelli plus de toneelschrijver Peter Barnes en aan het samenspel van Manfredi en Walter. De regie is vlot en bekwaam zonder meer.

Law & Order

1978 | Avonturenfilm, Misdaad, Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1978. Avonturenfilm van Les Blair. Met o.a. Derek Martin, Alan Ford, Roy Sone, Billy Cornelius en Ken Campbell.

Een goedgemaakte politiefilm waarin een politie-inspecteur besluit een aantal kleine misdadigers tegen elkaar uit te spelen en zo zijn slag te slaan. Eén vis glipt echter door het net en zorgt voor onverwachte verwikkelingen. De documentaire-stijl van regisseur Blair en de naturalistische vertolkingen geven de film een bijzonder realistisch aanzien, terwijl ook het doordachte scenario van G.F. Newman bijdraagt tot de geloofwaardigheid van het geheel.

Sex Express

1975 | Erotiek

Verenigd Koninkrijk 1975. Erotiek van Derek Ford. Met o.a. Heather Deeley, Derek Martin, Jacky Rigby, Jeffrey Morgan en Terry Walsh.

Een gevangenbewaakster doodt de tijd met erotische mijmeringen in een ietwat stroperige mengeling van soft-porno en geweld. Een redelijk competent werkje van het echtpaar Valerie (produktie) en Derek (regie/scenario) Ford. Titel in de USA: DIVERSIONS.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Derek Martin op televisie komt.

Reageer