Ernesto Almirante

Acteur

Ernesto Almirante is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Lo sceicco bianco

1952 | Drama, Komedie

Italië 1952. Drama van Federico Fellini. Met o.a. Alberto Sordi, Brunella Bovo, Leopoldo Trieste, Giulietta Masina en Ernesto Almirante.

Een pas getrouwde vrouw is verslingerd aan de wekelijkse fotostrip rond het romantische personage van de 'blanke sheik'. Een huwelijksreis naar Rome geeft haar de kans om haar idool te ontmoeten en zelf in een nieuwe fotoroman te figureren. De sheik blijkt een ijdele pantoffelheld zodat ze met meer realiteitsbesef terugkeert bij haar echtgenoot die ze in de steek had gelaten. Een milde satire op driestuiversromantiek dankt veel aan de geslaagde karikaturale titelrol van nog jonge Sordi. Het talent van Fellini manifesteert zich nog tamelijk voorzichtig.

Cuori senza frontiere

1950 | Drama, Komedie

Italië 1950. Drama van Luigi Zampa. Met o.a. Gina Lollobrigida, Raf Vallone, Ernesto Almirante, Fabio Beri en Erno Crisa.

Sinds WOII loopt de Italiaans-Joegoslavische grens midden door een dorpje, waardoor gelieven opeens verschillende nationaliteiten hebben. Innemende sociale komedie uit de nadagen van het neo-realisme toont een ongewoon ingetogen rol van Lollobrigida als deugdzame boerendochter.

Il testimone

1946 | Drama

Italië 1946. Drama van Pietro Germi. Met o.a. Roldano Lupi, Mauren Melrose, Ernesto Almirante en Sandro Ruffini.

Een van moord beschuldigde man moet rekenen met de doodstraf als iemand, volledig overtuigd van de onfeilbaarheid van zijn horloge, tegen hem getuigt. Maar de getuige neemt zijn woorden terug als hij zich realiseert dat zijn horloge, en dus zijn verhaal, niet klopt. De beschuldigde komt vrij, maar zijn haat tegen de getuige wordt een obsessie en hij wil de man doden. Zover komt het niet, en na een gewetenskrisis gaat hij terug naar de gevangenis, waarna hij alsnog schuld bekent. Mooie regie.

O sole mio

1945 | Oorlogsfilm, Muziek

Italië 1945. Oorlogsfilm van Giacomo Gentilomo. Met o.a. Tito Gobbi, Adriana Benetti, Carlo Ninchi, Vera Carmi en Ernesto Almirante.

Een operazanger die deel uitmaakt van een verzetsgroep, geeft tijdens radiouitzendingen boodschappen in code door. De directrice van dit station geeft partizanen aan - behalve de zanger - en merkt dan dat ze ook haar eigen broer verraden heeft. Een merkwaardige combinatie van verzetsdrama - gesitueerd tijdens de slag om Napels - en zangfilm. De heldenrol stijgt boven de acteervermogens van Gobbi uit, maar hij krijgt uitstekend de gelegenheid om een aantal aria's en uiteraard de titelmelodie te laten klinken.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ernesto Almirante op televisie komt.

Reageer