Tony Llewellyn-Jones

Acteur, Producer

Tony Llewellyn-Jones is acteur en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

13 Gantry Row

1998 | Horror

Australië 1998. Horror van Catherine Millar. Met o.a. Rebecca Gibney, John Adam, Doris Younane, Nicholas Hammond en Mark Gerber.

Peter (Adam) en Julie Carter (Gibney) slagen erin hun oude droomhuis in Gantry Row te kopen. Bij de restauratie stoten ze op een metalen muur, die er al minstens honderd jaar moet staan. Bij de afbraak ervan vinden ze een oud scheermes. Vanaf dat ogenblik krijgt Peter nachtmerries van een man die het mes gebruikt om te moorden. Met de herstelde muur is ook iets vreemd aan de hand. Hoe dikwijls ze hem ook overschilderen steeds weer verschijnen vochtplekken die stilaan maar zeker de vorm aannemen van het silhouet van een man. Dan blijkt dat Julie zwanger is, ook al hebben medische tests uitgewezen dat Peter onvruchtbaar is. Een mysterieuze spookthriller die zich afspeelt in het hedendaagse Sydney. Aanvankelijk lijken de makers een originele invalshoek te hebben gevonden om het klassieke spookverhaal naar onze tijd over te plaatsen, maar uiteindelijk trappen ze in de valstrik van de goedkope slasher-film met bloedige moorden zonder veel motivatie. Ook het einde is verschrikkelijk doorzichtig. Tony Morphett schreef het scenario. Fotografie is van Mark Wareham.

Exile

1994 | Drama, Avonturenfilm, Romantiek

Australië 1994. Drama van Paul Cox. Met o.a. Aden Young, Beth Champion, Claudia Karvan, David Field en Norman Kaye.

De nog jonge Peter Costello (Young) wordt, omdat hij schapen heeft gestolen, verbannen van het Australische continent naar een afgelegen eiland, waar hij als een soort Robinson Crusoe moet zien te overleven. Hij krijgt enige tijd later gezelschap van Mary (Champion), een dienstertje van een herberg op het vasteland. Zij gaan van elkaar houden en stichten een gezin. Ambitieus drama, getekend in het perspectief van de confrontatie van mens versus de natuur - zowel in zijn omgeving als in zijn innerlijk. Het scenario is van regisseur/medeproducent Cox naar de roman Priest Island van E.L. Grant Watson. Het mooie camerawerk is van Nino Gaetano Martinetti. Mono.

Touch the Sun: The Gift

1988 | Familiefilm

Australië 1988. Familiefilm van Paul Cox. Met o.a. Nicholas Hatjiandreou, Vicki Serbos, Karen Parkes, Rena Frangioudakis en Alexis Anthopoulos.

Het onwaarschijnlijke verhaal van twee Australische kinderen van Griekse afkomst die vijfhonderd hectare land winnen in West- Australië. Hun vader wil het land verkopen zodat ze in een nieuw huis kunnen gaan wonen, maar de broer en zus zijn het daar niet mee eens. Ze besluiten om samen met hun grootvader het drie duizend kilometer verder gelegen grondbezit te gaan bekijken. Ze treffen daar een kluizenaars-achtige vrouw aan met een achterlijke zoon en ze voelen instinctief dat ze het land moeten behouden. Ze maken bekend via een praat-programma op de tv dat hun grond niet te koop is en eenmaal thuisgekomen is alles koek en ei. Het scenario is van regisseur Cox en Jeff Peck.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tony Llewellyn-Jones op televisie komt.

Reageer