Marieta Severo

Acteur

Marieta Severo is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Vengeance à Rio

1991 | Misdaad, Thriller

Duitsland/Frankrijk/Brazilië 1991. Misdaad van Murilo Salles en Leopoldo Serran. Met o.a. Paulo José, José De Breu Abreu, Marieta Severo, Flavio Galvao en Paulo Goulart.

Bewerking van de Franse roman van Maxime Delamare, gebracht als een 'Europese' tv-film, zodat de vraag rijst waarom de gehele handeling zich in Brazilië afspeelt. Twee advocaten werken samen, hetgeen nadelig is voor de een, die oprecht voor de verdrukten opkomt. De ander is niet meer dan een marionet van de mafia, en toevallig de minnaar van de vrouw van zijn collega. Hij zorgt voor een sluitend alibi om zich van zijn compagnon te ontdoen maar heeft niet alles voorzien: de politie beschuldigt zijn zoon van de moord, en hij slaagt er uiteraard niet in diens onschuld aan te tonen. Veel lijkt er met de haren bijgesleept, maar de opbouw is degelijk. Er was geld genoeg voor schitterende overzichtsopnamen van bijvoorbeeld Rio, dat er bij wijze van uitzondering eens niet bij ligt als in een toeristenfolder.

Faca de dois gumes

1989 | Thriller

Brazilië 1989. Thriller van Murilo Salles. Met o.a. Paulo José, Marieta Severo, José de Abreu en Flavia Galvao.

Een zakenman ontdekt dat zijn vrouw hem bedriegt met zijn compagnon en besluit ze beiden uit de weg te ruimen. Dit bezorgt hem echter alleen maar problemen, zowel met de politie als met een gevaarlijke bende die een hoog geldbedrag eist uit een vermeende illegale transactie van zijn compagnon. Een boeiende psychologische thriller met zeer mooie opnamen.

Sonhos de menina mo[KA12]ca

1988 | Drama

Brazilië 1988. Drama van Tereza Trautman. Met o.a. Tônia Carrero, Louise Cardoso, Marieta Severo en Zeze Mota.

De laatste dag van een familie in het huis waar ze veertig jaar hebben gewoond. Er komt een einde aan een tijdperk, een levensstijl. Drie generaties vrouwen uit dezelfde familie komen op een avond samen om eens uitgebreid met elkaar te praten. Zeer saaie film waarin zeer intieme gevoelens worden uitgedrukt. De vertolking door de drie hoofdrolspeelsters is op zich speciaal. Het scenario is van de regisseuse zelf.

Funeraria Funera - Rio

1987 | Misdaad

Brazilië/Frankrijk 1987. Misdaad van Murilo Salles. Met o.a. Paulo Jose, Jose de Abreu, Marieta Severo, José Lewgoy en Paulo Goulart.

Een onderhoudende misdaadfilm over een advocaat uit Rio de Janeiro wiens partner hem met zijn vrouw bedriegt. Als hij beiden om zeep meent te hebben geholpen, raakt hij verwikkeld in een ingewikkeld chantageplot.

O homem da capa preta

1986 | Biografie

Brazilië 1986. Biografie van Sergio Rezende. Met o.a. José Wilker, Marieta Severo en Jonas Bloch.

De verfilming van het leven van Tenorio Cavalcanti die indertijd volksvertegenwoordiger was in Brazili[KA3]. Hij is een legende geworden in de Braziliaanse politiek van de jaren 1940- 1950. Voortreffelijke vertolking in een snelle en onderhoudende film.

Com licenca, eu vou a luta

1985 | Drama

Brazilië 1985. Drama van Luis Farias. Met o.a. Fernanda Torres, Marieta Severo en Carlos Augustos Strazzen.

De jonge Eliane wordt constant onderdrukt door haar familie totdat ze besluit dit niet langer te verdragen en het huis te verlaten. De film, die gebaseerd is op de autobiografische roman van Eliane Maciel, is correct vertolkt en geregisseerd.

Bye Bye Brazil

1980 | Komedie

Frankrijk/Brazilië 1980. Komedie van Carlos Diégues en Carlos Diegues. Met o.a. Betty Faria, Fabio Junior, Zaira Zambelli, Principe Nabor en Jofe Sorres.

Een variétégroep trekt met een van geluidsinstallatie voorziene vrachtwagen door Brazilië op zoek naar publiek en maakt daarbij zware tijden door: de tv, de disco en de radio zijn de grote concurrenten. Wanneer ze door een weddenschap hun vrachtwagen verliezen, blijft er voor de mannen niets anders over dan hun vrouwen te prostitueren, maar ook dat loopt niet van een leien dakje. Lichtvoetige satire, die op aangename wijze een balans opmaakt van het hedendaagse Brazilië in al zijn aspecten. Het intelligente scenario van Diegues brengt via een speels verhaal cynische maatschappijkritiek die zeker niet alleen van toepassing is voor het land van herkomst. Prachtige locatiefotografie van Lauro Escorel Filho.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marieta Severo op televisie komt.

Reageer