Geneviève Page (1927): cast.
Er zijn 35 films gevonden.

Mémoires en fuite

2000 |

Frankrijk 2000. François Marthouret. Met o.a. Maurice Garrel, Bernard Le Coq en Geneviève Page.

Lovers

1999 | Romantiek, Drama

Frankrijk 1999. Romantiek van Jean-Marc Barr. Met o.a. Sergej Trifunovic, Geneviève Page, Dragan Nikolic, Philippe Duquesne en Thibault de Montalembert.

Vijfde Dogma 95 film waarin de liefde tussen Dragan en Jeanne centraal staat. Dragan is een schilder uit Joegoslavië en Jeanne een vrouw uit Parijs. De liefde wordt verstoord wannneer Jeanne erachter komt dat Dragan illegaal in Frankrijk verblijft en het land moet verlaten.

L'inconnu dans la maison

1992 | Thriller, Drama

Frankrijk 1992. Thriller van Georges Lautner. Met o.a. Jean-Paul Belmondo, Cristiana Réali, Sébastien Tavel, Renée Faure en François Perrot.

Advocaat Loursat (Belmondo) verdrinkt iedere avond zijn verdriet over de zelfmoord van zijn echtgenote. Hij heeft al tien jaar niet meer gepraat met zijn dochter Isabelle (Réali), die hem de schuld geeft van de dood van haar moeder, maar toch nog thuis woont. Dan, op een avond, klinkt er een schot en valt er een dode. De moordenaar is waarschijnlijk de vriend van Isabelle, denkt de politie. Loursat besluit hem te verdedigen. Lautner bewerkte een roman van Simenon tot een degelijke, boeiende rechtbankthriller.

Meurtre avec préméditation

1989 | Mysterie, Misdaad

Frankrijk 1989. Mysterie van Michel Mitrani. Met o.a. Michel Bouquet, Geneviève Page, Pascal Pistacio en Clémentine De Weck.

Wanneer hij een oude vriend bezoekt, vindt een onderzoeksrechter het hele huis in rep en roer. Er wordt nauwelijks aandacht aan hem besteed, maar uiteindelijk is men toch bereid hem mede te delen dat zijn vriend tijdens de nacht aan een beroerte is overleden. Hij voert op discrete wijze een onderzoek uit en ontdekt al gauw dat alle huisgenoten (de vrouw, de zoon en de dochter) van zijn verdwenen vriend goede redenen hadden om de overledene te vermoorden. Zeer solide plot en een voor deze regisseur kenmerkende zeer sobere en suggestieve regie. Subtiel acteerwerk.

Les bois noirs

1989 | Misdaad

Frankrijk 1989. Misdaad van Jacques Deray. Met o.a. Béatrice Dalle, Stéphane Freiss, Philippe Volter, Geneviève Page en Hervé Laudière.

Deray en Pascal Bonitzer bewerkten de roman [KL]Le ch[KA4]ateau des bois noirs[KLE] van Robert Margerit tot scenario. Een jeugdige Parisienne trouwt met een kasteelheer uit de P[KA1]erigord. Zij krijgt te maken met een besloten familiekring, waarbinnen de spanningen hoog zijn opgelopen: moord, vergiftiging enz. Eenzelfde geschiedenis als in [KL]Noeud de vip[KA2]eres[KLE] van Fran[KA10]cois Mauriac. Een zeer bekwaam regisseur maar hij blijft aan de oppervlakte. Jacques Deray hangt zeer aan de stof die hem wordt aangereikt. Hij schetst hier op intelligente wijze en met een zeker gevoel voor mysterie en spanning een drama, dat (te?) lang blijft smeulen voor het tot een uitbarsting komt. Aan een uiterste nauwkeurigheid voegen de innemende beelden van Carlo Varini en de decors van François Dalamothe het hunne toe.

Cartoline Italiane

1987 | Experimenteel

Italië 1987. Experimenteel van Meme Perlini. Met o.a. Geneviève Page, Lindsay Kemp, Cristiana Borghi, David Brandon en Stefano Davanzati.

Een intelligent en soms roerend produkt van Perlini's avant-gardistische toneel, met knappe vertolkingen van Genevieve Page en de sympathieke clown Lindsay Kemp. De film gaat over een jonge vrouw die zich voordoet als actrice om toegang te krijgen tot een pension dat wordt geleid door een legendarische ster van het toneel. Het pension is eigenlijk een vermomd theater dat wordt bevolkt door allerhande acteurs. Af en toe vervalt de film in herhalingen, maar al met al is het een interessant werk. Ook bekend als ITALIAN POSTCARDS.

Beyond Therapy

1987 | Komedie, Experimenteel

Verenigde Staten 1987. Komedie van Robert Altman. Met o.a. Julie Hagerty, Jeff Goldblum, Glenda Jackson, Tom Conti en Christopher Guest.

Goldblum en Hagerty ontmoeten elkaar via een advertentie. Tot haar ontsteltenis vertelt hij dat hij biseksueel is en samenwoont met Guest. Beiden zoeken heil bij hun resp. psychiater: zij bij Conti, die haar probeert te verleiden; hij bij Jackson, die in sekstherapie is bij Conti. Een ingewikkelde farce die overkomt als een verfrissende vaudeville. Schitterende acteurs in een uitbundige, bijtend cynische komedie over psychiaters en hun praktijken. Een door en door Amerikaans gegeven, dat door Altman in een zeer Europees (vooral Frans) aandoende stijl werd gegoten. Altman schreef het scenario samen met Christopher Durang. Gefilmd in Parijs, door Pierre Mignot. Gabriel Yared voorzag de film van muziek.

Aria

1987 | Muziek, Musical

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1987. Muziek van Robert Altman, Bruce Beresford, Bill Bryden, Jean-Luc Godard en Derek Jarman. Met o.a. John Hurt, Theresa Russell, Nicola Swain, Marion Peterson en Valerie Allain.

Tien regisseurs kregen, met gemengd resultaat, de gelegenheid hun favoriete operastukken van beelden te voorzien. Ken Russell maakte een eervolle, exotische interpretatie van Puccini en het fragment van Julien Temple met Buck Henry is komisch. Godard draaide echter een verschrikkelijke scène in een sportschool. Camerawerk o.a. Harvey Harrison, Gale Tattersall.

Mortelle randonnée

1983 | Thriller, Drama

Frankrijk 1983. Thriller van Claude Miller. Met o.a. Michel Serrault, Isabelle Adjani, Guy Marchand, Stéphane Audran en Macha Méril.

L'Oeil, zoals privé-detective Beauvoir (Serrault) door collega's wordt genoemd, schaduwt een seriemoordenares in wie hij zijn eigen dochter herkent, of meent te herkennen. Eigenlijk zou hij haar moeten arresteren, maar in feite beschermt hij haar. Is die criminele dame (Adjani) echt zijn dochter, de kleine Catherine die hij alleen van een klassenfoto kent. Na een 'mortelle randonnée', een dodelijke zwerftocht die voert van Brussel naar Baden-Baden, van Monte Carlo naar Rome, en van Biarritz naar Bobigny, komt de akelige waarheid aan het licht. Een briljante bewerking van Eye of the beholder van Marc Behm door Michel Audiard. In deze bewerking wordt de actie van twintig tot anderhalf jaar gecomprimeerd en het verhaal wint daarmee aan helderheid.

La Cavale

1980 | Drama, Biografie

Frankrijk 1980. Drama van Michel Mitrani. Met o.a. Juliet Berto, Jean-Claude Bouillon, Olga Georges-Picot, Geneviève Page en Catherine Rouvel.

Twee jonge inbrekers worden gearresteerd en trouwen met elkaar tijdens hun voorarrest. Als de man tot een twee keer zo lange straf als de vrouw wordt veroordeeld, zet deze hem tijdens de kerstdagen aan tot een gezamenlijke ontsnappingspoging, die door een goedbedoelende bewaakster mislukt. Deze film naar de autobiografische roman van Albertine Sarrazin, probeert een niet-sensationeel beeld van het dagelijkse leven in een vrouwengevangenis te geven, maar overtuigt te weinig door de reeks van al te mooie en chique actrices. Berto imponeert in de hoofdrol door zijn emotionele inzet. Miou-Miou debuteerde.

Buffet froid

1979 | Thriller, Komedie

Frankrijk 1979. Thriller van Bertrand Blier. Met o.a. Gérard Depardieu, Jean Carmet, Bernard Blier, Denise Gence en Carole Bouquet.

Alphonse (Depardieu) ruziet op een metroperron wat met een man, en geeft hem zijn mes. Later op de avond ziet hij de man weer, het mes in zijn buik gestoken. Politieinspecteur Morvandieu (Blier, vader van de regisseur) is niet bijzonder geboeid. Beiden wonen in een vervreemdende, vrijwel lege flat. Bertrand Blier maakte in de jaren zeventig en tachtig een reeks absurdistische, wat duistere films zoals Préparez vos mouchoirs en Tenue de soirée, waarmee Gérard Depardieu zichzelf op de kaart zette als ongrijpbare, provocatieve acteur. Het scenario van Blier kreeg een César.

Décembre

1973 | Oorlogsfilm

Algerije​/​​Frankrijk 1973. Oorlogsfilm van Mohammed Lakhar-Hamina. Met o.a. Michel Auclair, Geneviève Page, Ali Kouiret, Jacques François en Julien Guiomar.

Een Franse kolonel probeert een Algerijnse verzetsstrijder in 1960 te laten praten zonder gebruik te maken van de gebruikelijke martelpraktijken, waar alleen hij gewetensbezwaren over heeft. Hij neemt vijftien gegijzelden (onder wie een idealistisch familielid van de gevangene) en dreigt met het vuurpeleton om zo informatie los te krijgen. Tegen zijn bedoeling in worden ze echter werkelijk gedood. De opzet om het recente Algerijnse verleden geschikt te maken voor de internationale bioscoop verleidt de regisseur tot een misplaatst melodrama en visueel effectbejag die de interessante reconstructie overtuigingskracht ontnemen, zodat slechts enkele indringende authentieke momenten overblijven.

The Private Life of Sherlock Holmes

1970 | Mysterie, Drama, Komedie, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1970. Mysterie van Billy Wilder. Met o.a. Christopher Lee, Robert Stephens, Colin Blakely, Geneviève Page en Tamara Toumanova.

Oorspronkelijk bedoeld als 'een film over Holmes en Watson voordat ze beroemd werden', arriveerde Wilders koppijnproject met jaren vertraging en zonk vervolgens als een baksteen. Inmiddels geldt het apocriefe avontuur waarin het Baker Street-duo van de ene in de andere bizarre episode verzeild raakt (verdwijningen, acrobaatdwergen, spionage, Loch Ness) als fijnproeverstip. Hoe kan het ook anders, met de pointes van Wilder en kompaan I.A.L. 'Izzy' Diamond, decors van de grote Alexandre Trauner, Miklós Rósza-score en oogstrelende CinemaScope-fotografie van Christopher Challis? Stephens is een piekerende sombermans-Sherlock met vrouwenangst en incidentele cocaïnelapsus: niet ideaal gecast, wel verrassend.

Broder Carl

1970 | Drama

Zweden 1970. Drama van Susan Sontag. Met o.a. Geneviève Page, Terzieff, Gunnel Lindblom, Keve Hjelm en Torsten Wahlund.

Een theaterregisseur zit samen met een actrice, die ooit zijn geliefde was, een ex-balletdanser, voor wiens psychotische toestand hij verantwoordelijk lijkt, en de moeder van een autistisch dochtertje op een eiland. Engels gesproken Kammerspiel van de Amerikaanse schrijfster-essayiste Sontag suggereert veel erotische spanningen tussen dit viertal, maar laat alles in het onbestemde. Dat geldt zelfs voor de omkering van de Frankenstein-mythe met danser Terzieff als de 'creatie' van deze theaterregisseur Hjelm, en zijn contactpogingen met het kleine meisje. De actrices komen de handicap van de dialogen in het Engels niet te boven, de acteurs zijn wezenlozer dan de bedoeling lijkt en maken de film nog vager dan hij al is.

Decline and Fall of a Bird Watcher

1969 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1969. Komedie van John Krish. Met o.a. Robin Phillips, Colin Blakely, Leo McKern, Felix Aylmer en Robert Harris.

Een ongelijke, vaak moeizame, satirische klucht over een jongeman, die een positie krijgt op een wat vreemde jongensschool. Hij krijgt een verhouding met een oudere vrouw die anderen wil be[KA3]invloeden (Page). Bewerkt naar de scherpe roman van Evelyn Waugh over Engelse zeden en gewoonten.

A Talent for Loving

1969 | Western

Verenigde Staten 1969. Western van Richard Quine. Met o.a. Richard Widmark, Topol, Cesar Romero, Judd Hamilton en Caroline Munro.

Halverwege de jaren zestig werd aangekondigd dat The Beatles in A talent for loving te paard zouden strijden om een schatrijk meisje. Dat ging om onduidelijke redenen helaas niet door (ze lieten ook Lord of the Rings en - uiteraard - The Three Musketeers schieten). Het werd Richard Widmark die dreigt te worden doodgeknuffeld door zijn kersverse Mexicaanse bruid omdat zij gebukt gaat onder een obscure vloek. Jammer van de fabuleuze vier maar niettemin een prima westernkomedie. Gebaseerd op het boek van Richard Condon, schrijver van oa Prizzi's honor.

Mayerling

1968 | Historische film, Romantiek, Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk 1968. Historische film van Terence Young. Met o.a. Omar Sharif, Catherine Deneuve, James Mason, Ava Gardner en James Robertson Justice.

Een herverfilming van de klassieker uit 1937 met Sharif in de rol van een Oostenrijkse prins die de conventies en zijn vader (Mason) aan zijn laars lapt door verliefd te worden op de niet- adellijke Deneuve. Ouderwetse, tragische romantiek, aardig maar weinig meeslepend. Justice steelt de film als onbesuisde Prince of Wales.

Belle de jour

1967 | Drama, Erotiek, Experimenteel

Frankrijk​/​​Italië 1967. Drama van Luis Buñuel. Met o.a. Catherine Deneuve, Jean Sorel, Michel Piccoli, Pierre Clémenti en Geneviève Page.

Jonge doktersvrouw Séverine (Deneuve) houdt van haar man maar niet van zijn liefkozingen en vlucht weg in sado-masochistische fantasieën. Om die in de praktijk te brengen gaat ze in een bordeel werken, maar stipt om vijf uur 's middags gaat ze naar huis, haar man mag het niet weten. Een jonge gangster wil meer worden dan een klant en dreigt haar geheim te onthullen. Rampspoed dient zich aan. Buñuel vermengde fantasie en werkelijkheid zo effectief dat hij ooit vertelde ze zelf aan het einde ook niet meer uit elkaar te kunnen houden. De mooie fotografie is van Sacha Vierny.

Tendre voyou

1966 | Komedie

Frankrijk​/​​Italië 1966. Komedie van Jean Becker. Met o.a. Jean-Paul Belmondo, Mylène Demongeot, Nadja Tiller, Stefania Sandrelli en Geneviève Page.

Een rokkenjager leeft op kosten van zijn veroveringen die hem van de wintersport tot op Tahiti brengen waar een onschuldig lijkend meisje hem tenslotte oplicht. De sterke bezetting kan deze flauwe film noch de eigen rollen redden.

Grand Prix

1966 | Drama, Sportfilm, Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1966. Drama van John Frankenheimer. Met o.a. James Garner, Yves Montand, Eva Marie Saint, Toshirô Mifune en Brian Bredford.

Na een ongeluk waarbij een teamgenoot gewond raakt wordt de Amerikaanse Formule 1-coureur Pete Aron (Garner) ontslagen. Hij probeert het bij een concurrerende, Japanse renstal. Tussen de races door, hebben de renners het in Frankenheimers Grand Prix ook heel druk met hun liefdesleven. Prachtige, spannende beelden van autoraces, met wagens die weliswaar niet zo hard konden als de hedendaagse exemplaren, maar er wel veel beter uitzagen. Gedraaid op 70 mm film, met prachtig resultaat. Deels opgenomen op de circuits van Monaco, Monza en Zandvoort. Oscars voor effecten, montage en geluid.

Trois chambres à Manhattan

1965 | Drama, Thriller

Frankrijk 1965. Drama van Marcel Carné. Met o.a. Annie Girardot, Maurice Ronet, Geneviève Page, Gabriele Ferzetti en Roland Lesaffre.

Fransen - beiden gedesillusioneerd in hun priv[KA1]e-leven - vestigen zich in New York en troosten elkaar in hun isolement. Oud zeer staat aanvankelijke verdere toenadering in de weg. Deze beroemde Simenon-roman kreeg een kunstmatige verfilming waarbij New York in een Franse studio werd nagebouwd en de pretentieus psychologiserende dialoog de film bij zijn premi[KA2]ere al dateerde. Goed spel; Giardot kreeg de Volpi als Beste Actrice in Veneti[KA3]e. Het scenario is van Jacques Sigurd en regisseur Can[KA1]e naar het boek van Georges Simenon. Het camerawerk is van Eugene Shuftan (die officieel Eugen Schüfftan heet). Mono.

Youngblood Hawke

1964 | Drama

Verenigde Staten 1964. Drama van Delmer Daves. Met o.a. James Franciscus, Suzanne Pleshette, Mary Astor, Eva Gabor en Kent Smith.

Een alledaags maar toch onderhoudend verslag over een Zuidelijke schrijver die succes krijgt in New York en allerlei aardige vrouwen tegenkomt. Astor doet het het beste als Broadway- ster. Andrews heeft een prima rol als een zure criticus. Naar de roman van Herman Wouk.

Le Majordome

1964 | Komedie, Misdaad, Thriller

Frankrijk 1964. Komedie van Jean Delannoy. Met o.a. Paul Meurisse, Geneviève Page, Paul Hubschmid, Noël Roquevert en Micheline Luccioni.

Een huismeester van een prominent advocaat heeft stiekeme bindingen met de onderwereld en associeert zich met een gangster - voor de buitenwereld een geacht psychiater - voor de roof van een Russisch goudtransport. Het scenario met flegmatiek keurige misdadigers en de rolbezetting hadden een aardige misdaad-komedie kunnen opleveren als de regisseur er de humor van had ingezien. Gastrol van Bourvil.

The Reluctant Spy

1963 |

1963. Jean-Charles Dudrumet. Met o.a. Maurice Teynac, Jean Marais en Geneviève Page.

Een huismeester van een prominent advocaat heeft stiekeme bindingen met de onderwereld en associeert zich met een gangster - voor de buitenwereld een geacht psychiater - voor de roof van een Russisch goudtransport. Het scenario met flegmatiek keurige misdadigers en de rolbezetting hadden een aardige misdaad-komedie kunnen opleveren als de regisseur er de humor van had ingezien. Gastrol van Bourvil.

Le jour et l'heure

1963 | Oorlogsfilm, Experimenteel

Italië​/​​Frankrijk 1963. Oorlogsfilm van René Clément. Met o.a. Simone Signoret, Stuart Whitman, Geneviève Page, Michel Piccoli en Pierre Dux.

'De oorlog interesseert me niet.' Haar desinteresse is volgens het welgestelde personage van Signoret een recht dat ze met passie verdedigt tegenover de Duitse bezetter. Geprezen oorlogsverhalenverteller René Clément krijgt het aanvankelijk niet met zijn gebruikelijke soeplesse op het doek, maar zijn film komt op stoom zodra Signoret raakt opgescheept met een neergestorte piloot. De twee gaan naar Spanje, het ideale toneel voor een mooi verbeelde treinachtervolging tussen de Gestapo en het toevalsduo. En zo krijgt de film alsnog momentum, gestut door die kalm meanderende, soms wat al te precieze proloog.

L' Honorable Stanislas, agent secret

1963 | Komedie

Frankrijk​/​​Italië 1963. Komedie van Jean-Charles Dudrumet. Met o.a. Jean Marais, Geneviève Page, Maurice Teynac, Gaia Germani en Jean Galland.

Een eerzaam ondernemer wordt door het aantrekken van een verkeerde jas voor spion aangezien en van het in bezit hebben van geheime documenten verdacht. De geheime dienst is van het misverstand op de hoogte, maar laat het zo om de gangsters te kunnen arresteren, zodat de held op eigen vindingrijkheid en sportieve vermogens is aangewezen. Dit parodisch spionageavontuur heeft een weinig oorspronkelijke ironie, maar het tempo en de kleurrijke typeringen maken de film bij vlagen uiterst amusant.

El Cid

1961 | Avonturenfilm, Biografie, Historische film, Romantiek, Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten​/​​Spanje​/​​Italië 1961. Avonturenfilm van Anthony Mann. Met o.a. Charlton Heston, Sophia Loren, Hurd Hatfield, Geneviève Page en Raf Vallone.

Eigenlijk geen film voor op tv want dit epos over de Spaanse ridder El Cid die in de 11de eeuw de strijd aanbond met de Moren, moet het vooral hebben van de fraai uitgelichte en grootschalige oorlogstaferelen. Zoals wel vaker bij spektakelfilms houdt het acteren niet over: Heston speelt een beetje saaie, nobele held die ook in de buurt van zijn geliefde Loren vrijwel continu in de plooi blijft. Oscars zaten er niet in, wel een paar nominaties, oa voor de song 'The falcon and the dove'.

Song Without End

1960 | Muziek, Biografie

Verenigde Staten 1960. Muziek van Charles Vidor en George Cukor. Met o.a. Dirk Bogarde, < Capucine, Patricia Morison, Ivan Desny en Martita Hunt.

Prachtige muziek (de uitvoering kreeg een Oscar), bedolven onder de dramatiek van het leven van componist Franz Liszt. Bogarde doet zijn best en de decors zijn chique. Vidor stierf tijdens de opnamen en Cukor maakte de film af.

Agguato a Tangeri

1958 | Misdaad

Italië​/​​Spanje​/​​Frankrijk 1958. Misdaad van Riccardo Freda. Met o.a. Edmund Purdom, Gino Cervi, Jose Guardiola, Felix Bafara en Antonio Molina.

Een interpolagent moet de opiumsmokkel in Tanger bestrijden en wordt verliefd op een meisje dat de pleegdochter van bendehoofd blijkt. Misdaadfilm zonder verrassingen verspild talent van de acteurs. Fraai gefotografeerde locaties, dat wel.

The Silken Affair

1957 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1957. Komedie van Roy Kellino. Met o.a. David Niven, Ronald Squire, Wilfrid Hyde-White, Alex Hyde-White en Geneviève Page.

Dwaze kleine klucht over verlegen boekhouder Niven die tot leven komt door de pittige Page, die hem tot enkele vakkundige boekhoudkunstjes aanmoedigt.

Amour de poche

1957 |

Frankrijk 1957. Pierre Kast. Met o.a. Agnes Laurent, Jean Marais en Geneviève Page.

Dwaze kleine klucht over verlegen boekhouder Niven die tot leven komt door de pittige Page, die hem tot enkele vakkundige boekhoudkunstjes aanmoedigt.

Michel Strogoff

1956 | Avonturenfilm, Historische film, Romantiek, Actiefilm

Frankrijk​/​​Italië 1956. Avonturenfilm van Carmine Gallone. Met o.a. Curd Jürgens, Geneviève Page, Françoise Fabian, Henri Nassiet en Jacques Dacqmine.

De tsaar geeft een koerier opdracht om de groothertog in Irkoetsk te waarschuwen voor een aanval van de Tartaren. Ondanks zijn vermomming als koopman valt Strogoff tijdens de reis in Siberië zelf in handen van de Tartaren. Deze breed opgezette verfilming van Jules Vernes boek heeft een fraaie landschapsfotografie en spectaculaire, hoewel niet zeer dynamische actiescènes. Binnen het kader van een jongensboek werkt de martelscène al te suggestief, en werd deze daarom in jeugdvoorstellingen meestal gecoupeerd.

Foreign Intrigue

1955 | Thriller

Verenigde Staten 1955. Thriller van Sheldon Reynolds. Met o.a. Robert Mitchum, Ingrid Thulin, Frederick O'Brady, Gene Decker en Jean Galland.

Een beroemd miljonair sterft plotseling in zijn riante villa aan de C[KA4]ote d`Azur. Zijn voormalige secretaris, nu journalist Dave Bishop (Mitchum), gelooft niet in een natuurlijke dood en gaat naspeuringen doen naar het verleden van het slachtoffer. Tamme thriller, geschreven door Reynolds zelf, gebaseerd op de tv-serie die van 1951 tot 1955 liep. Mitchum geeft de indruk dat hij het scenario ook niet zag zitten, maar dat hij wel een verblijf in Zuid-Frankrijk op prijs stelde. Cameralieden Bertil Palmgreen en Roger Monteran haalden dan ook alles uit de mooiste locaties die zij in het zuiden konden vinden, zodat de film meer te bieden heeft als reisfolder dan als thriller.

L' Etrange désir de monsieur Bard

1953 | Komedie

Frankrijk 1953. Komedie van Géza von Radványi. Met o.a. Michel Simon, Geneviève Page, Yves Deniaud, Henri Crémieux en Paul Frankeur.

Een bejaarde en rijke vrijgezel heeft niet lang meer te leven en wil een erfgenaam hebben waartoe hij een revuemeisje zwanger maakt. Tegen de afspraak in gaan ze dan toch huwelijksplannen maken die de op het fortuin azende familieleden proberen te saboteren. Deze met Simon ideaal bezette tragikomedie gebruikt de mogelijkheden van het scenario al te snel op, zodat de film daarna op (overmatige) lengte wordt gebracht met gooi- en smijteffecten. In de eerste helft zit niettemin een aantal zeer treffende scènes.

Fanfan la Tulipe

1952 | Avonturenfilm, Romantiek, Historische film, Actiefilm

Frankrijk​/​​Italië 1952. Avonturenfilm van Christian-Jaque. Met o.a. Gérard Philipe, Gina Lollobrigida, Marcel Herrand, Sylvie Pelayo en Olivier Hussenot.

In begin achttiende-eeuws Frankrijk gaat Fanfan (Philipe) het leger in. Niet dat hij nou zo strijdlustig is, maar in het leger kan hij zich verstoppen voor een vrouw met wie hij na een indiscretie geacht wordt te trouwen. Bovendien heeft een aantrekkelijke waarzegster (Lollobrigida) hem de hand van de dochter van de koning beloofd. Fanfan probeert die voorspelling te doen uitkomen. Mooie swashbuckler, met Franse zwier gemaakt, waarin Philipe een geweldig leuke schelm neerzet. Zilveren Beer in Berlijn, regieprijs in Cannes. In 2003 verscheen een niet zo geslaagde remake.