Lucie Mannheim: cast.
Er zijn 18 films gevonden.

Der letzte Zeuge

1960 | Drama, Misdaad, Thriller

Duitsland 1960. Drama van Wolfgang Staudte. Met o.a. Martin Held, Hanns Lothar, Ellen Schwiers, Jürgen Goslar en Adelheid Seeck.

Ingrid Bernhardy (Schwiers) en haar ex-vriend Dr. Stephan (Goslar) zitten in de gevangenis. Ze worden verdacht van moord op het onechte kind van Ingrid. Advocaat Dr. Fox (Lothar) weet na weken geharrewar met de rechtbank Dr. Stephan op vrije voeten te krijgen, want hij heeft een waterdichte alibi. Dr. Stephan doet een bittere ontdekking als hij weer vrij is: schuldig of niet, men heeft hem ontslagen en hij is werkloos.

Beyond The Curtain

1960 | Thriller, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1960. Thriller van Compton Bennett. Met o.a. Richard Greene, Eva Bartok, Marius Goring, Lucie Mannheim en Andrée Melly.

Door een storm raakt een Amerikaans lijntoestel, opgestegen vanuit Berlijn, uit zijn koers boven Oost-Duitsland. Het wordt tot landen gedwongen. Na enkele formaliteiten krijgt de kapitein toelating de reis verder te zetten, maar stewardess Karin von Seefeldt (Bartok) wordt gearresteerd, daar ze ooit uit Oost- Duitsland gevlucht is. Haar verloofde piloot Jim Kyle (Greene) is niet bereid het daarbij te laten. Officiëel kan hij niets doen want volgens de Oost-Duitsters is Karin uit vrije wil achtergebleven. Via een zakenpartner krijgt hij een visum voor Oost-Duitsland. Hij is vastbesloten Karin terug te halen. Pijnlijk naïeve anti-communistische film gemaakt op het hoogtepunt van de koude oorlog, juist voordat de muur gebouwd werd. Alle communisten zijn karrikaturen en de belevenissen van Jim en Karin zijn totaal ongeloofwaardig. De enige in de cast die wat moeite doet om zich aanvaardbaar te maken is Mannheim als Karins moeder. Een low-budget wegwerpproduct uit vervlogen tijden. Bennett, John Cresswell en John Harlow baseerden het scenario op de roman Thunder Above van Charles F. Blair, Jr en A.J. Wallis. Fotografie is van Eric Cross.

Ihr 106. Geburtstag

1958 | Komedie

Duitsland 1958. Komedie van Günther Lüders. Met o.a. Margarete Haagen, Paul Hubschmid, Gerlinde Locker, Gustav Knuth en Lucie Mannheim.

Hoe een 106-jarige overgrootmoeder de inhalige familie, die op haar bezit aast, voor aap zet en hoe zij haar achterkleindochter helpt bij haar liefde voor een circusdirecteur tegen wil en dank van de hebzuchtige bloedverwanten. Een glansrol van Haagen in een overigens banale klucht naar het toneelstuk van Mama Mouret van Jean Sarment.

Gestehen Sie, Dr. Corda!

1958 | Thriller

Duitsland 1958. Thriller van Josef von Báky. Met o.a. Hardy Krüger, Elisabeth Müller, Hans Nielsen, Lucie Mannheim en Fritz Tillmann.

Een arts wordt ten onrechte van moord verdacht. Von Baky behandelt uiterst kritisch de onaangename manier waarop politie en justitie met burgers kunnen omspringen. De film biedt intussen ook een spannend misdaadverhaal.

Dr. Corda Confess

1958 |

1958. Josef von Baky. Met o.a. Hardy Krüger, Elisabeth Mueller en Lucie Mannheim.

Een arts wordt ten onrechte van moord verdacht. Von Baky behandelt uiterst kritisch de onaangename manier waarop politie en justitie met burgers kunnen omspringen. De film biedt intussen ook een spannend misdaadverhaal.

Der Eiserne Gustav

1958 | Komedie

Duitsland 1958. Komedie van George Hurdalek. Met o.a. Heinz Rühmann, Lucie Mannheim, Karin Baal, Ingrid van Bergen en Ernst Schröder.

Een typische lachfilm met Rühmann als Gustav Hartmann, de koetsier van een rijtuigje, die niet met zijn tijd wil meegaan, als de auto zijn intrede doet. Terwijl er thuis grote chaos heerst, probeert hij een reis naar Parijs te ondernemen. Het scenario is van regisseur Hurdalek. Het camerawerk is van Georg Bruckbauer.

Frauenarzt Dr. Bertram

1957 | Drama

Duitsland 1957. Drama van Werner Klingler. Met o.a. Willie Birgel, Winnie Markus, Dietmar Schoenherr, Antje Geerk en Franz Muxeneder.

Een door een langdurige krijgsgevangenschap getraumatiseerde gynaecoloog keert terug naar het nog in puin liggende Duitsland en verneemt dat ook zijn vrouw is omgekomen bij een bombardement. Als hij zijn praktijk weer opvat, ontvangt hij op zijn spreekuur een jonge vrouw met een abortusprobleem, die hem aan zijn overleden echtegenote doet herinneren. Hij komt door haar nood zelf in diepe gewetensnood over de wet en de ethiek. En die wordt nog erger als het blijkt dat het om zijn eigen dochter gaat. Ongekend overdreven sentimenteel en vreselijk vals. Uit de tijd van de 'nieuwe fatsoensnormen'. Bah.

Das ideale Brautpaar

1954 | Romantiek

Duitsland 1954. Romantiek van Robert A. Stemmle. Met o.a. Ingeborg Körner, Hans Reiser, Lucie Mannheim, Hilde Weißner en Peter Mosbacher.

Film die gebaseerd was op een indertijd zeer populaire radio- quiz van de NWDR, een regionale Duitse omroep, die heden ten dage hooguit nog een enkele nostalgieganger in volvoering brengt. Vier verhalen, die niet in elkaar overvloeien, maar wel als gemenedeler de stap in de huwelijksboot hebben: in het eerste verhaal ontmoet een werkloze graficus bij de brievenbus een jonge vrouw; in het tweede verhaal kiest een bioscoopcassière voor de geborgenheid van een solide partij; in het derde verhaal vinden twee vrijgezellen, waarvan de leeftijd gaat vorderen, elkaar en in het laatste heeft een dochter zich heimelijk verloofd met een doelman en durft er niet voor uit te komen omdat haar vader een hekel heeft aan voetballen todat die een wedstrijd ziet en idolaat wordt van het spel. Gerda Corbett, Jacques Königstein en regisseur Stemmle hebben vrijelijk geput uit de radio-uitzending voor het scenario. Igor Oberberg stond achter de camera. Zó kan men tegenwoordig beslist niet meer het publiek de zalen intrekken. Zelfs onder dwang niet.

The Man Who Watched Trains Go By

1953 | Mysterie, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1953. Mysterie van Harold French. Met o.a. Claude Rains, Marta Toren, Marius Goring, Herbert Lom en Anouk Aimée.

Rains is de schuchtere, oudere boekhouder Poppinga van een in Groningse firma, die droomt van reizen en avontuur. Op het station heeft hij echter altijd het nakijken naar de internationale treinen. Zijn jonge baas, die de zaak van pa heeft overgenomen, ziet dat het bedrijf fout loopt en wil zich uit de voeten maken met een koffer vol geld, op weg naar zijn schone geliefde (Toren) in Parijs. Vlak voor zijn vertrek wordt hij vermoord en de procuratiehouder Rains kan voorzien dat hij ervan beschuldigd zal worden en besluit met het geld er vandoor te gaan vrouw, kinderen en zijn schaakclub achterlatend. In Parijs raakt verstrengeld in intriges van verduistering, moord en overspel als hij contact opneemt met femme fale Toren. Goede spelers zijn niet helemaal op hun plaats in een op zichzelf behoorlijk verhaal. Een verfilming van een roman van Georges Simenon, dat door regisseur French zelf tot scenario bewerkt werd. Achter de camera stond Otto Heller.

So Little Time

1952 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigd Koninkrijk 1952. Oorlogsfilm van Compton Bennett. Met o.a. Maria Schell, Marius Goring, Gabrielle Dorziat, Barbara Mullen en John Bailey.

Schell wordt als aristokratische pianiste in een bezet België verplicht nazi-kolonel Goring, waar zij van houdt, te verraden. Traag orlogsmelodrama gebaseerd op Noelle Henry's roman Je ne suis pas une héroine.

Nachts auf den Straßen

1952 | Drama

Duitsland 1952. Drama van Rudolf Jugert. Met o.a. Hans Albers, Hildegard Knef, Lucie Mannheim, Marius Goring en Karin Andersen.

Op een nacht komt zelfstandig vrachtwagenchauffeur Heinrich langs een verkeersongeval. Bij het slachtoffer vindt hij een flink geldbedrag en hij besluit dat mee te nemen, hij kan er zijn lening voor zijn wagen mee aflossen en misschien eens wat leuks voor zijn vrouw kopen. Niet veel later ontmoet hij de mooie liftster Inge (Knef), die hem met dubieuze bedoelingen om haar vingers windt. Mooi drama, in sfeervol zwart-wit, met goed spel, vooral van Albers. Scenario en regie werden bekroond met de Deutscher Filmpreis.

Tawny Pipit

1944 | Komedie, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1944. Komedie van Bernard Miles en Charles Saunders. Met o.a. Bernard Miles, Rosamund John, Jean Gillie, Christopher Steele en Lucie Mannheim.

Bijna te keurige kleine komedie over het rustige, landelijke leven in een Engels dorpje tijdens de oorlog. Een herstellende piloot, een verpleegster en een dorpspastoor redden het leven van een... koppel zeldzame vogels die er hun nest hebben gebouwd! Geschreven, geregiseerd en vertolkt door Sir Bernard Miles, de latere stichter van het Londense Mermaid Theatre. Kan als voorloper beschouwd worden van de zogeheten Ealing-filmschool.

Hotel Reserve

1944 | Oorlogsfilm, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1944. Oorlogsfilm van Lance Comfort, Victor Hanbury en Mutz Greenbaum. Met o.a. James Mason, Lucie Mannheim, Raymond Lovell, Herbert Lom en Patricia Medina.

Gevluchte Oostenrijkse student wordt verdacht van spionage als zijn filmrolletje niet alleen natuuropnamen blijkt te bevatten, maar ook foto's van geheime Franse installaties. Om zijn onschuld te bewijzen gaat hij zelf achter de echte spion aan. Een effectieve, spannende spionagefilm naar Eric Amblers roman 'Epitaph for a spy'.

The High Command

1937 | Misdaad, Drama

Verenigd Koninkrijk 1937. Misdaad van Thorold Dickinson. Met o.a. Lionel Atwill, Lucie Mannheim, Steven Geray, James Mason en Allan Jeayes.

Een misdaaddrama dat zich afspeelt op een Afrikaanse militaire buitenpost. Atwill speelt een generaal, die het slachtofer is van een chantagezaak die tot een moord leidt. Een vroege rol van Mason.

The 39 Steps

1935 | Mysterie, Thriller, Drama

Verenigd Koninkrijk 1935. Mysterie van Alfred Hitchcock. Met o.a. Robert Donat, Madeleine Carroll, Lucie Mannheim, Godfrey Tearle en Peggy Ashcroft.

In een Music Hall ontmoet Richard Hannay (Donat), een net uit Canada gearriveerde zakenman, de charmante Annabella (Mannheim). Deze dame met een zwaar buitenlands accent vertelt hem over een spionagecomplot. Het is de sfeervolle opmaat voor gebeurtenissen die Hitchcock in latere films eindeloos wist te variëren: een ten onrechte van moord (deze keer op Annabella) beschuldigde man (Donat) wordt achtervolgd door de politie en ontmoet tijdens z'n vlucht een blondine (Carroll) die aanvankelijk niks van hem wil weten. Fascinerende en spannende klassieker.

Madame wünscht keine Kinder

1933 | Komedie

Oostenrijk​/​​Duitsland 1933. Komedie van Hans Steinhoff. Met o.a. Georg Alexander, Liane Haid, Lucie Mannheim, Erika Glässner en Hans Moser.

Het scenario is van Billy Wilder en Max Kolpe, het succesvolle filmschrijversduo, naar de roman Madame ne veut pas d'enfants van Clément Vautel. Schlagers 'Nur sport' en 'Ich geh' nie von dir fort'. Het kersverse huisvrouwtje van dokter Alexander is een tennisfreak en wil niets van kindertjes krijgen en eten koken weten. Steinhoff filmde later de kwalijke HITLERJUNGE QUEX. In de Franstalige versie van deze film, MADAME NE VEUT PAS D'ENFANTS, speelden Marie Clory en Robert Arnoux.

Danton

1931 | Historische film

Duitsland 1931. Historische film van Hans Behrendt. Met o.a. Gustaf Gründgens, Fritz Kortner, Lucie Mannheim, Gustav von Wangenheim en Hermann Speelmans.

Gr[KA3]undgens speelt Robespierre die Danton (Kortner) ten val brengt, maar de verdediging door de laatste wordt een aanklacht tegen de eerste, wat de tocht naar de guillotine des te zekerder maakt. Een onevenwichtige film met duidelijke verwijzing naar het opkomende nationaal-socialisme.

Der Schatz

1923 | Drama

Duitsland 1923. Drama van Georg Wilhelm Pabst. Met o.a. Albert Steinrück, Lucie Mannheim, Ilka Grüning, Werner Krauss en Hans Brausewetter.

Onder de funderingen van een oude klokkengieterij in Oostenrijk moet zich een schat bevinden, die dateert uit de tijd dat de Turken (ca 1450) Wenen belegerden. Svetelenc (Krau[KL29]), de bronssmelter en compagnon van klokkengieter Svetocar Badalic (Steinr[KA3]uck) is vast van plan de kostbaarheden te vinden en Svetocars mooie dochter B[KA1]eatrice (Mannheim) te veroveren. Het lot beschikt echter anders: Arno (Brausewetter), een jonge edelsmid die een nieuwe opdracht komt decoreren, is een modern jong mens en houdt er mathematische methodes op na. Hij vindt het fortuin en wint het hart van Béatrice, maar dat leidt tot een immens drama. Het regiedebuut van Pabst dat lang verloren gewaand is, is voor cinefielen niet te versmaden voer en interessante materie: prachtige decors van Robert Herlth en Walter Röhrig en fraaie fotografie van Otto Tober. Pure expressionistische film. Het scenario is van regisseur Pabst en Willy Hennings naar de roman van Rudolf Hans Bartsch. De restauratie van de oorspronkelijke film kwam tot stand door de samenwerking van het Narodny Filmovy Archiv te Praag, La Cinémathèque Royal in Brussel, de Stiftung Deutsche Kinemathek te Berlijn, het Deutsche Filmmuseum in Frankfurt, de Kirchgruppe en omroepen ZDF en ARTE. Toegevoegd werd een geluidsspoor waarop de oorspronkelijke muziek van Max Deutsch te horen is, die werd uitgevoerd door het Czech Symphony Orchestra met als dirigent Frank Strobel.