Miguel Angel Ferriz is acteur.
Er zijn 29 films gevonden.

El Tonto que hacía milagros

1982 | Komedie, Fantasy

Mexico 1982. Komedie van Mario Hernández. Met o.a. Miguel Angel Ferriz, Antonio Aguilar, Sasha Montenegro en Carmen Salinas.

Een scenario-schrijver van de cinema besluit van zijn bovennatuurlijke machten gebruik te maken. Een vervelende Mexicaanse komedie, enigszins beïnvloed door de Italiaanse cinema.

Los indolentes

1978 | Drama

Mexico 1978. Drama van José Estrada. Met o.a. Rita Macedo, Ana Martín, Isabela Corona en Miguel Angel Ferriz.

Film over de decadentie van een grondbezittersfamilie die getroffen wordt door de agrarische hervorming; hun onvermogen om hun sociale status terug te krijgen en om als klasse deel uit te gaan maken van de nieuwe tijden die in Mexico zijn aangebroken rond 1950. Een buitensporig pretentieuze film.

Ay, Jalisco no te rajes!

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Miguel Morayta. Met o.a. Rodolfo de Anda, Sonia Infante, Angel Garaza en Miguel Angel Ferriz.

Een revolverheld op de vlucht probeert zijn geliefde te ontmoeten maar wordt nagezeten door de bedienden van haar ouders. Deze film is de tweede bewerking van de gelijknamige novelle van Aurelio Robles Castillo, de eerste werd gemaakt in 1941. Matig plagiaat van THE GUNFIGHTER.

La Sombra del caudillo

1960 | Drama

Mexico 1960. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Tito Junco, Miguel Angel Ferriz, Tomás Perrín en Bárbara Gil.

Twee generaals, die hun leven lang al vrienden zijn, willen beiden president van de republiek worden en ieder van de twee besluit de ander te doden. Een interessante film, vergelijkbaar met het werk waarop hij ge[KA3]inspireerd is (van Martín Luis Guzmán) en één van de beste van Bracho.

Mi madre es culpable

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Julián Soler. Met o.a. Marga López, Carlos Baena, Domingo Soler en Miguel Angel Ferriz.

Als een moeder hoort dat haar zoon kanker heeft en verschrikkelijke pijnen lijdt, besluit zij hem te doden, waarvoor zij wordt veroordeeld. Grotesk.

El Vestido de novia

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Benito Alazraki. Met o.a. Ana Luisa Pelufo, Ramón Gay, Elvira Quintana en Miguel Angel Ferriz.

De turbulente verhouding van een man uit de middenklasse met een prostituée, met wie hij trouwt. Een zeer slecht melodrama vol totaal absurde en ridicule scènes.

Canasta de cuentos mexicanos

1955 | Drama, Komedie, Romantiek

Mexico 1955. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Pedro Armendáriz, Arturo De Córdova, Mari Blanchard, Lorraine Chanel en Jack Kelly.

Een typische episoden-film in drie delen naar korte verhalen van B. Traven. Het eerste verhaal gaat over de huwelijksperikelen van een jong echtpaar, het tweede over een Amerikaans echtpaar dat de zaak van hun leven wil doen met een Mexicaanse mandenvlechter en het laatste verhaal gaat over een prachtige femme fatale, die alle heren het hoofd op hol brengt totdat zij haar gelijke ontmoet in een Don Juan, Don Carlos. Aardig voor wie niet bekend is met dit soort cinema, wat schering en inslag is in de Mexicaanse bioscoop. De exportversie is 87m en kwam een jaar later uit. Als regisseur wordt José Kohn vermeld. De Fotografie was in handen van Gabriel Fuguera.

Yo soy muy macho

1953 | Komedie

Mexico 1953. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Silvia Pinal, Miguel Torruco, Mantequilla en Miguel Angel Ferriz.

Om zich voor haar broer uit te geven, verkleedt een meisje zich als man, maar een ander meisje wordt verliefd op haar. Díaz Morales voegde nog wat van zijn geliefde platvloersheden toe aan het script dat hij zelf schreef voor de komedie van Julián Soler, ME HA BESADO UN HOMBRE. Dit is het afschuwelijke resultaat.

El Niño y la niebla

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Dolores del Río, Pedro López Lagar, Eduardo Noriega en Miguel Angel Ferriz.

Een vrouw lijdt, net als haar moeder en haar broer, aan aanvallen van waanzin; daarom wil zij geen kinderen. Jammer dat een goed script door een regisseur zo verprutst kan worden; al met al blijft de uitstekende rol van de geniale Dolores del Río recht overeind.

La Extraña pasajera

1952 | Misdaad

Mexico 1952. Misdaad van Fernando A. Rivero. Met o.a. Emilia Guiú, Víctor Manuel Mendoza, Tito Junco en Miguel Angel Ferriz.

In een trein waarin de meest uiteenlopende personen reizen, wordt een moord gepleegd. De regisseur heeft het zó ingewikkeld gemaakt dat het eind onbegrijpelijk is.

Todos son mis hijos

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Roberto Rodríguez. Met o.a. Blanca de Castejón, Carmen Montejo, Miguel Angel Ferriz en Joaquín Cordero.

Het leven van een moeder die zich opoffert voor haar kinderen, hoewel deze zich helemaal niet zo netjes gedragen als zij zouden moeten. Een typische smartlap voor moeders.

El Siete machos

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Alma Rosa Aguirre, Miguel Angel Ferriz en José Elías Moreno.

Nogmaals de duizend en één verwikkelingen waarin de komiek 'Cantinflas' verzeild raakt. Deze film sloeg alle kassuccessen. Een buitengewoon sympathieke en onderhoudende film.

El Hombre sin rostro

1950 | Horror, Mysterie

Mexico 1950. Horror van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Arturo de Córdova, Carmen Molina, Miguel Angel Ferriz en Matilde Palou.

Een lijkschouwer legt het werk neer na de gruwelijke aanblik van een paar door een onbekende moordenaar vreselijk verminkte vrouwenlijken. Een opmerkelijke en goed uitgewerkte film, die destijds niet voldoende werd gewaardeerd.

El Gendarme de la esquina

1950 | Komedie, Drama

Mexico 1950. Komedie van Joaquín Pardavé. Met o.a. Joaquín Pardavé, Rubén Rojo, Miguel Angel Ferriz en Emma Roldán.

Een oude, bang uitgevallen politieman krijgt promotie en een medaille als hij, dankzij zijn zoon, een spectaculaire aanhouding doet. Een buitengewoon reactionaire film.

Vino el remolino y nos alevantó

1949 | Avonturenfilm

Mexico 1949. Avonturenfilm van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Miguel Angel Ferriz, Carmen Molina, Luis Beristáin en Armando Sáenz.

Tijdens de Mexicaanse Revolutie worden een zoon, diens vrouw en zijn moeder doodgeschoten, en de vader wordt gevangen gezet. Verwarrend en vaag.

El Charro y la dama

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Pedro Armendáriz, Mantequilla, Miguel Angel Ferriz en Jorge Reyes.

Een weerbarstig jong meisje wordt door haar vader naar een rancho gestuurd om tot inkeer te komen. Op weg wordt de koets waarin zij reist overvallen. Het script bood mogelijkheden, maar Cortés benutte ze niet.

El Abandonado

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Pedro Armendáriz, Martha Roth, Carlos López Moctezuma en Miguel Angel Ferriz.

Een eerlijke boer moet zich verweren tegen een jonge, rijke man, die misbruik van hem maakt. Zelfs het prachtige camerawerk kan deze lege en afgezaagde film niet optrekken.

Amok

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Antonio Momplet. Met o.a. María Félix, Julián Soler, Estela Inda en Miguel Angel Ferriz.

Een ongelukkige liefde doet een jongeman besluiten naar India te emigreren om daar als arts te gaan werken. Een trouwe inboorlinge omringt hem met zorgen. Ambitieuze maar mislukte film. Het enige wat de moeite waard is, is María Félix die haar kousen uittrekt en haar dijbeen ontbloot.

Naná

1943 | Drama

Mexico 1943. Drama van Celestino Gorostiza. Met o.a. Lupe Vélez, Miguel Angel Ferriz en Chela Castro.

Door een reeks tegenslagen verandert een meisje in een 'fatale' courtisane. Een matige en belachelijke verfilming van het boek van Zola. De laatste film van Lupe Vélez, die een jaar later zelfmoord zou plegen.

La China poblana

1943 | Avonturenfilm

Mexico 1943. Avonturenfilm van Fernando A. Palacios. Met o.a. María Félix, Miguel Angel Ferriz, Tito Novarro en Miguel Inclán.

Een Chinese prinses wordt door piraten gevangengenomen en ontvoerd naar Mexico waar zij gekocht wordt door een Spaanse kapitein. Aardig verfilmd, met mooie 'couleur locale'.

El Rosario

1943 | Drama

Mexico 1943. Drama van Juan J. Ortega. Met o.a. Andrea Palma, Tomás Perrín en Miguel Angel Ferriz.

Het nichtje van een hertogin wordt verliefd op een jongere schilder, die een verhouding heeft met een ander meisje. Een huilerig en onuitstaanbaar feuilleton.

El Espectro de la novia

1943 | Mysterie

Mexico 1943. Mysterie van René Cardona. Met o.a. David J. Bamberg 'Fu Man Chu', Manuel Medel, Josefina Escobedo en Miguel Angel Ferriz.

Een weduwe en haar kleinzoon nemen hun intrek in een oud huis dat zij heeft geërfd. Zij krijgen bezoek van de geest van een meisje. Verdienstelijke mysteriefilm, die werd opgenomen te zamen met twee andere produkten van dezelfde regisseur: EL AS NEGRO en LA MUJER SIN CABEZA.

Regalo de Reyes

1942 | Drama

Mexico 1942. Drama van Mario del Rio. Met o.a. Sara García, David Silva en Miguel Angel Ferriz.

De familie Hidalgo wordt vernederd door haar buren, de rijke, machtige familie Santurce. Een hoogst onnozel melodrama.

La Leyenda del bandido

1942 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1942. Drama van Fernando Mendez. Met o.a. Raúl de Anda, Susana Guízar en Miguel Angel Ferriz.

Een edelmoedige bandiet steelt van de rijken om het aan de armen te geven. Een onuitstaanbare avonturenfilm, in meer dan één opzicht geïnspireerd op EL CHARRO NEGRO.

Flor de fango

1941 | Drama

Mexico 1941. Drama van Juan J. Ortega. Met o.a. Sofía Alvarez, Margarita Mora en Miguel Angel Ferriz.

Een jong meisje wordt verleid en in de steek gelaten door een vrijgevochten jongeman. Om te overleven ziet zij geen andere uitweg dan de prostitutie in te gaan. Onuitsprekelijk slecht melodrama naar de smaak van de jaren dertig.

Creo en Dios

1940 | Drama

Mexico 1940. Drama van Fernando de Fuentes. Met o.a. Fernando Soler, Miguel Angel Ferriz en Isabela Corona.

Een priester weet dat hij het slachtoffer is van een onrechtvaardigheid. Hij schroomt echter niet het lot dat voor hem is weggelegd te aanvaarden, omdat hij weet dat als hij spreekt alles goed zal komen. Onuitstaanbaar melodrama ge[KA3]inspireerd op een theaterstuk van Virginia F[KA1]abregas [KL]El secreto del sacerdote[KLE] (niet te verwarren met de film van die titel, die geregisseerd werd door Joselito Rodriguez).

Los de abajo

1939 | Drama

Mexico 1939. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Miguel Angel Ferriz, Esther Fernández, Carlos López Moctezuma en Isabela Corona.

De gemeenheden en lage hartstochten die iedere sociale beweging met zich meebrengt. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Mariano Azuela, een van de indrukwekkendste films over de Mexicaanse revolutie.

Infidelidad

1938 | Drama

Mexico 1938. Drama van Boris Maicon. Met o.a. Jorge Vélez, Magda Haller, Miguel Angel Ferriz en Juan Arvizu.

Een man bedriegt zijn vrouw met een ander op wie hij verliefd is geworden. Zonder meer een smakeloos melodrama. Niets bijzonders.

El Beso mortal

1938 | Drama

Mexico 1938. Drama van Fernando A. Rivero. Met o.a. Miguel Angel Ferriz, Magda Haller, Julián Soler en Matilde Palou.

Een jong meisje en haar vader kijken met plezier uit naar de komst van een arts naar het dorp. De moeder vreest echter dat door zijn komst de zedelijkheid van haar dochter gevaar loopt. Onuitstaanbaar en onbelangrijk melodrama.