Lidia Broccolino

Acteur

Lidia Broccolino is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Stefano Quantestorie

1993 | Komedie

Italië 1993. Komedie van Maurizio Nichetti. Met o.a. Maurizio Nichetti, Elena Sofia Ricci, Amanda Sandrelli, Caterina Sylos Labini en James Thierrée.

Een ontmoeting, een ongeluk, een droom en een jong leven gaan een richting op die beschreven kan worden als een fantasierijke metamorfose. Is [KA1]e[KA1]en leven niet genoeg voor Stefano Quantestorie (Nichetti)? Hij wil verschillende levens leiden als verschillende karakters. Nichetti is groots in zijn interpretatie van de diverse karakters in deze raadselachtige en humoristische film over uiteenlopende situaties en kansen, die het leven zo drastisch kunnen veranderen. De geschiedenis doet denken aan iets tussen Zelig en Pirandello in: niets is onmogelijk. Vermakelijk maar een beetje dronkemansachtig. Het scenario is van regisseur en Laura Fischetto. Het camerawerk is van Mario Battistoni.

Il grande cocomero

1993 | Familiefilm, Drama

Frankrijk/Italië/Nederland 1993. Familiefilm van Francesca Archibugi. Met o.a. Sergio Castellitto, Anna Galiena, Alessia Fugardi, Silvios Vannucci en Alessandra Panelli.

Pippi (Fugardi) is elf jaar oud, heeft twee moeilijke ouders, een geheel eigen wereldje en misschien epilepsie. Arturo (Castellitto) nadert de veertig en heeft geen vrouw. Hij moet de eigenzinnige, intelligente en gevoelige Pippi behandelen en genezen. Daarnaast moet hij elke dag het gevecht aangaan met de neuropsychiatrische kinderafdeling waar hij werkt, vijandige artsen, opstandige verpleegsters en andere zieke kinderen. Iedereen heeft zo zijn redenen voor zijn of haar gedrag. Een inspirerende, roerende film, die van tijd tot tijd grappig is. Goede vertolking van de cast. Scenario van de regisseur. Camerawerk van Paolo Carnera. Ook bekend als THE BIG PUMPKIN.

Fratelli e sorelle

1992 | Familiefilm, Drama

Italië 1992. Familiefilm van Pupi Avati. Met o.a. Franco Nero, Paola Quattrini, Anna Bonaiuto, Lino Capolicchio en Enrica Maria Modugno.

Een familiedrama over Italo-Amerikanen. Nee, geen mafia of aanverwante Italiaanse folklore. Een Italiaanse vrouw, net gescheiden, gaat met haar twee zoontjes op bezoek bij haar zuster in St. Louis, Missouri. De jongens krijgen daar een cultuurschok van jawelste. Maar regisseur Avanti heeft geen enkele kans, die zo'n scenario biedt, benut. Franco Nero weet geen weg met z'n rol, en ook de andere acteurs hebben geen houvast aan het rommelige script. Avati moet gewoon terug naar Italië en weer Italiaanse films maken met Italiaanse onderwerpen. Daar is hij tenminste goed in. Ook bekend als BROTHERS AND SISTERS.

I Giorni randagi

1988 | Drama

Italië 1988. Drama van Filippo Ottoni. Met o.a. Sergio Rubini, Margherita Bui, Annalena Lombardi, Pino Insegno en Giorgio Vignali.

Verhaal over een groep jonge volwassenen, die onzeker hun toekomst zoeken. Hoofdpersoon is een onhandige, introverte jongeman, die op het verkeerde meisje verliefd wordt. Aangetrokken door het succes speelt hij rock-muziek, maar zijn meer concrete toekomst is bewaker te zijn in een museum voor Etruskische kunst. Er wordt wel goed gespeeld, maar het verhaal biedt weinig nieuws.

Julia & Julia

1987 | Drama, Fantasy, Romantiek, Thriller

Italië/Verenigd Koninkrijk 1987. Drama van Peter Del Monte. Met o.a. Kathleen Turner, Gabriel Byrne, Sting, Gabriele Ferzetti en Angela Goodwin.

In deze film worden vorderingen op het gebied van de elektronische filmtechnologie gepaard aan de verworvenheden van de Italiaanse kunstfilm, in de hoop daarmee een produkt van internationale allure tot stand te brengen. Het resultaat is van gemengde kwaliteit. Is het video-idioom geschikt voor de bioscoop? Het verhaal gaat over Julia die nog steeds niet over haar verloren liefde heen is en op een nacht in een andere dimensie belandt, waar haar dode echtgenoot nog in leven is. De ingewikkelde plot gaat ten onder aan seksscènes en gebrek aan humor. Het scenario is van Silvia Napolitano, Sandro Petraglia en de regisseur. Het camerawerk is van Giuseppe Rotunno.

Festa di Laurea

1985 | Drama, Komedie

Italië 1985. Drama van Pupi Avati. Met o.a. Carlo Delle Piane, Aurore Clément, Lidia Broccolino en Nick Novecento.

Het verhaal speelt zich af in 1950 in Rimini, een kleine stad aan de Adriatische kust. Een onschuldig zoentje roept bij een man, die in een bakkerij werkt, onmogelijke dromen op over de grote liefde. Zijn voormalige werkgeefster, de vrouw die hem tien jaar geleden kuste, besluit haar villa te laten restaureren om er een examenfeest te organiseren voor haar dochter. Die heeft in werkelijkheid nooit haar diploma gehaald, en heeft haar moeder voorgelogen. De bakker maakt, uit liefde, schulden om het voor de restauratie benodigde geld voor te schieten, maar realiseert zich niet dat hij door de vrouw en haar flirtende echtgenoot misbruikt wordt. Een sentimentele bittere komedie met weinig tempo, maar goed geregisseerd en goed gespeeld door alle acteurs.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lidia Broccolino op televisie komt.

Reageer