James Hanlon

Regisseur, Acteur, Cameraman

James Hanlon is regisseur, acteur en cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

9/11

2002 | Documentaire

Verenigde Staten 2002. Documentaire van James Hanlon, Rob Klug, Gédéon Naudet en Jules Naudet.

Precies een half jaar na de terroristische aanslag van 11 september 2001 stemden liefst 39 miljoen Amerikanen af op CBS om 9/11 te zien. De documentaire is met een grote portie toeval tot stand gekomen. De filmende gebroeders Naudet zijn al maanden bezig de inwerktijd van een New Yorkse brandweerman te volgen. Dan richt Jules Naudet zijn camera omhoog op een laag overkomend vliegtuig. Dat stort zich in een van de Twin Towers. De nachtmerrie begint, en de documentairemakers zijn in staat de verbijsterde brandweerlieden, die later bestempeld zouden worden als helden, in beeld en geluid te vereeuwigen.

Lesser Prophets

1997 | Misdaad

Verenigde Staten 1997. Misdaad van William DeVizia. Met o.a. John Turturro, Scott Glenn, Elizabeth Perkins, Amy Brenneman en Jimmy Smits.

De broer van N.Y.-cop Iggy Burke (Glenn) heeft zelfmoord gepleegd nadat hij elfduizend dollar van Iggy verspeeld heeft bij de bookmakers Jerry (DiCenzo), Eddie (Spencer) en Charlie (Badalucco). Offici[KA3]eel kan Iggy niets ondernemen, dus overvalt hij Jerry en eist zijn geld terug. Dat is nog maar het begin van een slechte dag voor het trio. Het wordt nog erger als een van zijn klanten, Mike (Smits) het kantoor binnenstapt en onomwonden zegt dat hij zijn schuld niet wil betalen. In de ruzie die volgt schiet de achterlijke loopjongen Leon (Turturro) Mike dood. Leon kreeg het wapen van zijn buurvrouw Sue (Perkins), die wil dat hij haar brutale man vermoordt. Jerry, Eddie en Charlie zijn in paniek want het is niet hun gewoonte om geweld te gebruiken. En tot overmaat van ramp geeft Leon hen nog een tip die langs geen kanten blijkt te kloppen. Geestige satire op het gangsterfilmgenre, met gangsters die bang zijn om geweld te gebruiken. Nergens wordt de komedie overtrokken, ze komt gewoon voort uit de situaties wat zeer zelden gebeurt in dit soort films. Turturro is schitterend als de achterlijke kerel die uiteindelijk alles zal oplossen. Het scenario vol onverwachte wendingen is van de hand van Paul Diomede. Fotografie is van Fred Schuler. Dolby Stereo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer James Hanlon op televisie komt.

Reageer