Alice de Poncheville: cast en scenario.
Er zijn 2 films gevonden.

Molom, conte de Mongolie

1995 | Drama, Fantasy

Frankrijk 1995. Drama van Marie-Jaoul De Poncheville. Met o.a. Tsededordj, Yondejunaï, V. Agor, Sukhiin Altonkhuyog en D. Anand.

De Mongoolse steppe. De oude sjamaan Molom (Tsededordj) verlaat zijn eiland om op zoek te gaan naar een arend die, toen hij besliste om niet meer te vliegen, een menselijke vorm aannam en onder de wolven ging wonen. Tot zijn grote verbazing treft hij inderdaad een jongen aan bij de wolven. Het is Yonden (Yondejunaï), die jaren geleden door zijn vader in een dronken bui 'vergeten' werd en onder de wolven opgroeide. Molom trekt zich het lot aan van Yonden. Samen trekken ze naar Shambalan. Onderweg onderwijst Molom de jongen over de zeden en gewoonten van zijn volk en over hun verhouding met de goden. Trage, maar bijzonder poëtische film over de vriendschap tussen een oude man en een wolvenkind. Tijdens hun lange tocht ontmoeten ze verschillende geïsoleerd levende gemeenschappen. Zo krijgen we een beeld van het leven in de steppe en ondertussen tevens een bevattelijk inzicht in hun religieuze rituelen. De film biedt ontzaglijk veel stof om te mediteren. De twee amateur-acteurs, die voordien nog nooit een film zagen, geven een onvergetelijke prestatie ten beste. de Poncheville schreef het scenario samen met Pierre Joffroy en Patrick Laurent. De commentaar werd geschreven door Alice de Poncheville en Thomas Harlan en gesproken door Tumendelger Enkhe. Feeërieke fotografie van Jacques Besse. Internationaal uitgebracht als MOLOM: A LEGEND OF MONGOLIA. Dolby Stereo.

Hurlevent

1985 | Experimenteel, Drama, Romantiek

Frankrijk 1985. Experimenteel van Jacques Rivette. Met o.a. Fabienne Babe, Lucas Belvaux, Sandra Montaigu, Alice de Poncheville en Olivier Cruveiller.

Dit is een bewerking van Emily Brontës Wuthering Heights, maar de interpretatie is zeer vrij. Zo speelt het verhaal zich af in de jaren 1930-1940 in plaats van de Victoriaanse tijd en loopt het af lang voor het einde van het boek. De situering is verplaatst van het troosteloze Yorkshire naar de zonnige Provence. Babe is verliefd op vondeling Belvaux, die met haar en d'r broer op de boerderij van vader woont. Na vaders dood trouwt zij met de rijke Torres en Babe's broer Cruveiller vernedert Belvaux voortdurend. Deze verlaat de hofstede en keert drie jaar later als een rijk man terug. Hij zoekt genoegdoening en Babe is wederom verliefd op hem; dat leidt haar naar een tragisch noodlot. Rivette experimenteert echter net zoveel als Bresson. Na de verfilming van William Wyler en vooral die van Luis Buñuel is het des te gewaagder, vanwege de zeer jonge leeftijd van de spelers die voor ongelijkmatige prestaties zorgen. Liefde, erotiek en dood zijn de ingrediënten met merkwaardig goede en ook volledig mislukte scènes. Rivette moet beschouwd worden als een zoeker, voor wie bovendien alle films zich op een bühne afspelen. Met andere woorden: een film is een ceremonie. Het scenario is van de regisseur, die het samen met Pascal Bonitzer en Suzanne Schiffman schreef. Achter de camera stonden Renato Berta en Jean-Paul Torreille.