Hans Hardt-Hardtloff: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Die Legende von Paul und Paula

1973 | Romantisch drama

Oost Duitsland 1973. Romantisch drama van Heiner Carow. Met o.a. Winfried Glatzeder, Angelica Domröse, Heidemarie Wenzel, Fred Delmare en Rolf Ludwig.

Legendarische DDR-film over de romance en dilemma's van gehuwde ambtenaar Paul (Glatzeder) en alleenstaande moeder Paula (Domröse). Begonnen als semi-documentair tijdsbeeld over compromisloze liefde door scenarist Ulrich Plenzdorf en DEFA-cineaste Ingrid Reschke, werd het project na het dodelijke auto-ongeluk van laatstgenoemde door docu- en jeugdfilmer Carow (1929-1997) overgenomen. Deze voegde aan de oorspronkelijk observerende toon zijn eigen poëtische noot en Spielereien toe, wat een originele melange oplevert. Binnen luttele vertoningsweken groeide de aan Reschke opgedragen tragikomedie, met soundtrackbijdragen van het Oost-Duitse popinstituut Puhdys, uit tot kaskraker. Tegenwoordig geldt hij als Ostalgie-cultfilm.

Die Söhne der grossen Bärin

1965 | Western

Oost Duitsland 1965. Western van Josef Mach. Met o.a. Gojko Mitic, Jiri Vrstala, Rolf Römer, Hans Hardt-Hardtloff en Brigitte Krause.

Dit was de eerste van tien DDR-westerns met Mitic in de hoofdrol. De regisseur is een Tsjech en de film is in Joegoslavië opgenomen, waar Mitic ook vandaan komt. Een kinderlijke verfilming van de roman van Lieselotte Welskopf- Henrich waarin de laatste Dakota-Indianen een reservaat ontvluchten om na een barre tocht de vrijheid te verkrijgen. Het thema is geënt op CHEYENNE AUTUMN, maar kwalitatief is geen vergelijking mogelijk. Goed bedoeld, maar dat garandeert nog geen onderhoudende western. Het camerawerk is van Jaroslav Tuzar.

Der geteilte Himmel

1964 | Drama

Duitsland​/​​Oost Duitsland 1964. Drama van Konrad Wolf. Met o.a. Renate Blume, Eberhard Esche, Hans Hardt-Hardtloff, Hilmar Thate en Martin Flörchinger.

Esche is een `laffe` DDR-chemicus, die naar West-Berlijn vlucht maar zijn vaderlandslievende geliefde Blume gaat niet mee. De DEFA-kijk - goed gemaakt (daar niet van) naar het gelijknamige boek Christa Wolf - op de steeds groter wordende innerlijke drang van de burgers om te willen vluchten nadat Honnecker en Chroestsjov drie jaar ervoor de deur dicht hadden gedaan door de Muur neer te zetten. Hoewel de film in een vlaag van liberale verstandsverbijstering van het regime gemaakt mocht worden en kon uitkomen, kreeg dit tamelijk tamme product in toenemende mate kritiek van de partijgenoten. De titel is raak. Het scenario is van Christa en Gerhard Wolf, Konrad Wolf, Willi Brückner en Kurt Barthel. Het camerawerk is van Werner Bergmann.