Diarrah Sanogo

Acteur

Diarrah Sanogo is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Finzan

1990 |

Mali/Burkina Faso 1990. Cheick Oumar Sissoko. Met o.a. Diarrah Sanogo, Oumar Namory Keïta, Saïdou Touré, Balla Moussa Keita en Koti.

Aan de hand van twee hoofdfiguren wordt het lot geschilderd van vrouwen in een Afrikaans dorpje. De een is weduwe - zij weigert een gedwongen huwelijk met de broer van haar overleden man. Voor haar moedige verzet vindt zij steun bij de andere vrouwen van haar stam, in tegenstelling tot een meisje dat zich weert tegen een nog barbaarser gebruik. Het eindigt met een dissonant, dit in scherp contrast met de rest van de film, die de sfeer ademt van een volksvertelling. Ondanks deze inconsistentie is het een goede kennismaking met de Afrikaanse film.

Nyamanton

1986 | Drama, Komedie

Mali 1986. Drama van Cheik Oumar Sissoko en Cheick Oumar Sissoko. Met o.a. Maciré Kante, Ada Thiocary en Diarrah Sanogo.

'Nyamanton' betekent 'veel huisvuil' in het bambara, en de jonge scholier Kalifa haalt dit op om aan wat geld te komen. Hij heeft al gauw door, hoe er aan de volwassenen veel meer te verdienen valt, en ontpopt zich tot een echt straatjongetje. Fanta daarentegen verkoopt sinaasappels, en klampt zich geheel vast aan school, in haar ogen het enige middel om in Bamako aan de armoede te ontsnappen. Deze film is een heftige aanklacht tegen de maatschappelijke ongelijkheid. Nergens een moralistische ondertoon of somberheid. De humor en de sterke wil wegen op tegen de wanhoop, terwijl de zeer jeugdige acteurs opvallen door hun spontane en natuurlijke spel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Diarrah Sanogo op televisie komt.

Reageer