Exene Cervenka

Acteur

Exene Cervenka is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Floundering

1993 | Drama

Verenigde Staten 1993. Drama van Peter McCarthy. Met o.a. James Le Gros, John Cusack, Ethan Hawke, Lisa Zane en Steve Buscemi.

Le Gros speelt de werkloze John Boyz die hevig gekweld wordt door slapeloosheid. Hij woont in Venice vlakbij L.A. Het lot is hem ongunstig gezind: de belastingen leggen beslag op zijn bankrekening, hij krijgt geen ww-uitkering meer, zijn verslaafde broer smeert hem uit een afkickcentrum, zijn vriendin bedriegt hem en hij kan niet meer rekenen op zijn beste vriend. Door zijn slapeloosheid gaat hij hallicuneren: zijn overleden ouders verschijnen, in visioenen wordt hem soelaas geboden en crack- junkies proberen zijn verstand te benevelen. Hij moet eerst nog verder door de hel om er weer bovenop te komen. Scenarioschrijver/producent/debuterend regisseur McCarthy heeft een interessante allegorie over de Amerikaanse maatschappij gemaakt aan de hand van John Boyz' kruistocht. Hoofdrol Le Gros levert met zijn geslaagde spelprestatie een ware krachttoer. Het camerawerk is van Denis Maloney en de film is voorzien van Ultra Sound.

Salvation!

1987 |

Verenigde Staten 1987. Beth B.. Met o.a. Stephen McHattie, Dominique Davalos, Exene Cervenka, Viggo Mortensen en Rockets Redglare.

Een satire over een televisie-evangelist (McHattie) die bij een seksschandaal betrokken wordt. Deze film kwam vlak na het schandaal van Jim en Tammy Bakker uit. Helaas lijkt de regie van Beth B. meer op die voor een onsamenhangende video-clip, waardoor McHattie`s overtuigende hoofdrol (hij doet denken aan de jonge John Carradine) wordt weggedrukt. Interessante rolbezetting van nieuwe acteurs.

The Unheard Music

1984 | Muziek, Documentaire

Verenigde Staten 1984. Muziek van W.T. Morgan. Met o.a. John Doe, Exene Cervenka, Billy Zoom en D.J. Bonebrake.

Een documentaire over de Amerikaanse rockgroep X en misschien meer nog een documentaire over de macht van de Amerikaanse muziekindustrie: waarom werd 'X' nooit door die industrie aanvaard? Handig gemaakt, af en toe verrassend geestig en vrij interessant.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Exene Cervenka op televisie komt.

Reageer