Rafael Portillo

1916 -1995 Regisseur

Rafael Portillo (1916-1995) is regisseur.
Er zijn 18 films gevonden.

Broken Trust

1993 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 1993. Thriller van Rafael Portillo. Met o.a. Kimberly Foster, Nick Cassavetes, Don Swayze, Kathryn Harris en Edward Albert.

VV.

Aquí está Emilio Varela

1986 | Actiefilm

Mexico 1986. Actiefilm van Rafael Portillo. Met o.a. Mario Aldama, Silvia Manríquez en Jorge Russek.

Als Emilio Varela uit een vervalsersbende wil stappen, probeert de bendeleidster hem uit de weg te ruimen. Een meisje vindt hem en zorgt voor hem. Wanneer hij genezen is, wil hij wraak nemen. Een redelijk scenario en goede acteerprestaties ondanks de zwakke regie.

La isla de los dinosaurios

1966 | Fantasy

Verenigde Staten/Mexico 1966. Fantasy van Rafael Portillo. Met o.a. Armando Silvestre, Alma Delia Fuentes, Elsa Cárdenas en Genaro Moreno.

Om zijn theorie over het bestaan van Atlantis te staven, reist een professor met drie assistenten, waaronder twee vrouwen, naar de Bermuda-eilanden. Daar krijgen ze een ongeluk en een van de vrouwen verdwijnt. Ze komt een vreemde stam tegen en het opperhoofd maakt haar tot zijn vrouw. Een opmerkelijke low budget-film die nogal op ONE MILLION B.C. lijkt.

Amanecí en tus brazos

1966 | Drama

Mexico 1966. Drama van Rafael Portillo. Met o.a. Lucha Villa, Fernando Casanova, Jaime Fernández en Fernando Soler.

De trieste liefdesgeschiedenis van een rijke erfgename, die geadopteerd blijkt te zijn, en een van haar bedienden. Het enige opvallende in deze zwakke film zijn de fraaie vormen van de hoofdrolspeelster.

Un tipo difícil de matar

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Rafael Portillo. Met o.a. Emilio Fernández, Fernando Casanova, July Edwards en Slim Pickens.

Een man overleeft als enige een slachtpartij op zijn ranch en gaat vervolgens op zoek naar de bandieten die zijn vrouw ontvoerd en zijn werknemers vermoord hebben. De film zit vol wreedheden die karakteristiek waren voor films uit die tijd in het westerngenre. Er zijn twee versies, een Engels- en een Spaanstalige.

La conquista de El Dorado

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Rafael Portillo. Met o.a. Emilio 'Indio' Fernández, Fernando Casanova, Armando Silvestre en Roberto Cañedo.

Om een eind te maken aan een serie berovingen en misdaden waaronder de bevolking van het dorp El Dorado lijdt, stuurt de gouverneur er een rechter heen, die de rechtsorde moet herstellen. Fernández moet in deze smakeloze western zijn vaderliefde laten prevaleren boven zijn trots als revolverheld.

Mar sangriento

1964 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1964. Drama van Rafael Portillo. Met o.a. Ariadna Welter, Armando Silvestre, Víctor Junco en Luis Aldás.

Een aantal mensen gaat om verschillende redenen de zee op, met het doel een schat in een gezonken schip te vinden. Wreed melodrama vol avontuur en ongebreidelde passie.

Condenados a muerte

1963 | Western

Mexico 1963. Western van Rafael Portillo. Met o.a. Luz Márquez, Rubén Rojo, Roberto Cañedo en Luis Aldás.

Als een paar bandieten het geld van een buit op willen halen, worden zij omsingeld door indianen, die de verkrachting van een meisje van hun stam willen wreken. De film is slecht geregisseerd, maar is toch een tikje dreigend.

Ferias de México

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Rafael Portillo. Met o.a. María Antonieta Pons, Germaán 'Tin Tan' Valdés, Manuel 'Loco' Valdés en Fernando Fernández.

Een kaartspeler dankt zijn leven aan de waarschuwing van een weesjongetje, dat hij onmiddellijk adopteert, en aan wie hij het vak leert. Veel te veel liedjes, zoals in alle ranchero melodrama's. Niets bijzonders.

Bolero inmortal

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Rafael Portillo. Met o.a. Ramón Gay, Elvira Quintana, Rodolfo Landa en Guillermina Téllez.

Een meisje wordt een beroemd zangeres en actrice, dankzij haar beschermheer op wie zij verliefd is en van wie zij een kind heeft, ondanks het feit dat hij getrouwd is. Wat jammer dat de Spaanse actrice Elvira Quintana niet de stem heeft om deze hele marathon van bolero's tot een succes te maken in dit langdradige melodrama.

Mujeres encantadoras

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Rafael Portillo. Met o.a. Kitty de Hoyos, Emilia Guiú, Luz María Aguilar en César del Campo.

Uit teleurstelling omdat hun echtgenoten hen bedriegen besluiten twee vrouwen hetzelfde te doen. Er werden twee versies gemaakt, een met, en een zonder naakt. Vanzelfsprekend werd in Mexico die zonder naakt vertoond. Vol onderbroekenhumor.

La maldición de la momia azteca

1957 | Horror

Mexico 1957. Horror van Rafael Portillo. Met o.a. Ramón Gay, Rosa Arenas, Crox Alvarado en Luis Aceves Castañeda.

De superboef El Murciélago, alias dr. Krupp, probeert opnieuw om de edelstenen van de Azteekse prinses Xochitl te stelen. Maar hij weet niet waar de schat verstopt is.

La Momia azteca

1957 | Horror

Mexico 1957. Horror van Rafael Portillo. Met o.a. Ramón Gay, Rosa Arenas, Crox Alvarado en Luis Acaves Castañeda.

Na lange studie slaagt een geleerde er in een mummie weer tot leven te brengen, maar deze wil de vriendin van de geleerde vermoorden omdat hij denkt dat zij zijn vroegere minnares is. Een slechte griezelfilm naar aanleiding van enkele studies van het fenomeen hypnose. Deze film zou nog enkele vervolgen krijgen.

El Robot humano

1957 | Horror

Mexico 1957. Horror van Rafael Portillo. Met o.a. Ramón Gay, Rosa Arenas, Crox Alvarado en Luis Aceves.

Een geleerde maakt een robot van staal die het moet opnemen tegen een mummie, omdat hij hem een armband wil afnemen. Derde en laatste film in de serie die begon met LA MOMIA AZTECA, en even erbarmelijk als de twee voorgaande.

Música y dinero

1956 | Komedie, Musical

Mexico 1956. Komedie van Rafael Portillo. Met o.a. Tito Guízar, Eduardo Noriega, Rebeca Iturbide en Jorge Treviño.

De werknemers in een hotel dreigen met een staking als zij niet uitbetaald worden. Een stomvervelende film.

Locura musical

1956 | Komedie, Musical

Mexico 1956. Komedie van Rafael Portillo. Met o.a. Tito Guízar, Eduardo Noriega, Rebeca Iturbide en Jorge Treviño.

Een operazangeres wordt beschuldigd van de diefstal van een armband. Een deerniswekkende film. De eerste film uit een drieluik de vervolgens zouden zijn LOCOS POR LA TELEVISION en MUSICA Y DINERO.

Locos por la televisión

1956 | Komedie, Musical

Mexico 1956. Komedie van Rafael Portillo. Met o.a. Tito Guízar, Eduardo Noriega, Rebeca Iturbide en Jorge Treviño.

Een werknemer in een hotel wil met alle geweld televisie op de kamers maar zijn baas ziet er niets in. De opvolger van LOCURA MUSICAL en niet minder pijnlijk.

Ultraje al amor

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Rafael Portillo. Met o.a. Armando Calvo, Rosario Granados, José Baviera en Luis Beristáin.

Een man laat vrouw en kinderen in de steek. Als zij echter ingaat op het aanzoek van een nieuwe minnaar komt haar man weer opdagen. Niets bijzonders.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rafael Portillo op televisie komt.

Reageer