Teresa Brescianini

Acteur

Teresa Brescianini is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Il sole anche di notte

1990 | Drama, Historische film

Frankrijk/Duitsland/Italië 1990. Drama van Paolo Taviani en Vittorio Taviani. Met o.a. Julian Sands, Nastassja Kinski, Patricia Millardet, Charlotte Gainsbourg en Massimo Bonetti.

Sterk script van Tonio Guerra, naar een kort verhaal van Tolstoi, [KL]Vader Sergius[KLE]. De Taviani`s hebben er een meeslepende film van gemaakt. Sergio, een landedelman - gespeeld door Sands - wordt door koning Karel III aangewezen als zijn persoonlijke aide-de-camp. Als Sergio er achter komt dat hij zal worden uitgehuwelijkt aan de ma[KA4]itresse van de koning (Kinski) verkiest hij een leven als kluizenaar. Hij bekeert een weduwe (Millardet) met nogal vrije opvattingen en hij maakt naam. Hij valt voor een door de duivel bezeten meisje, vlucht en trekt als bedelaar rond. Prachtig gefilmd door Giuseppe Lanci in fraaie decors. Scenario van regisseurs Taviani en Tonino Guerra.

L'albero degli zoccoli

1978 | Drama

Italië/Frankrijk 1978. Drama van Ermanno Olmi. Met o.a. Luigi Ornaghi, Francesca Moriggi, Omar Brignoli, Carlo Rota en Pasqualina Brolis.

Kroniek van vijf gezinnen van landarbeiders op een grote Lombardische boerderij rond 1890, die eindigt als een van de vaders stiekem een populier omhakt om een klomp uit te snijden voor zijn schoolgaande zoon en na de ontdekking op staande voet wordt ontslagen. De historische reconstructie plaatst geen ideologische of esthetische interpretatie van buiten - of achteraf op gebeurtenissen, maar laat ze in een reeks van kleine details voor zichzelf spreken waardoor de sociale aanklacht vanzelf duidelijk wordt. Dit zeer persoonlijke meesterwerk van Olmi wordt door amateurs gespeeld in het dialect van Bergamo dat ook voor Italië ondertiteld moest worden. Curieus tweeduidig beeld van religie die zowel kracht geeft en tot verdere ontwikkeling stimuleert als gelatenheid tegenover de omstandigheden dicteert. Scenario van regisseur Olmi. Camerawerk van regisseur Olmi, Enrico Tovaglieri en Frano Gambarana. Meervoudig bekroond, w.o. een Gouden Palm.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Teresa Brescianini op televisie komt.

Reageer