Jamshid Esmailkhani

Acteur

Jamshid Esmailkhani is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Rusariye Abi

1995 | Romantiek, Drama

Iran 1995. Romantiek van Rakhshan Bani-Etemad. Met o.a. Ezzatollah Entezami, Fatemeh Motamed-Aria, Golab Adineh, Asfar Asadi en Jamshid Esmailkhani.

Rassul, een zestiger en weduwnaar, leeft samen met zijn dochter. Als eigenaar van een plantage wijdt hij zich volledig aan zijn werk. Tijdens een feest schenkt zijn meesterknecht een portie vlees aan alle werknemers. De gehuwde arbeidsters krijgen een grotere portie dan de niet-gehuwden. De niet-gehuwde Agar, maar kostwinster voor drie personen, komt tegen deze ongelijkheid in opstand en weigert het geschenk. Rassul besluit het probleem op te lossen en gaat persoonlijk het geschenk aan Agar overhandigen. Hij ontdekt dat zij en haar familie in de grootste armoede leven. Om hun lijdensweg te verzachten wil hij Nobar, de zuster van Agar, werk geven op de plantage. Nadien doen geruchten de ronde dat Rassul verliefd is op Nobar. De sociale regels verbieden echter dat een baas verliefd wordt op een van zijn werkneemsters. Zijn naaste medewerkers en zijn dochter trachten meteen deze 'tegennatuurlijke' relatie stop te zetten. Het leeftijdsverschil en verschil in sociale rang staan centraal.

Mosaferan

1992 | Drama, Fantasy

Iran 1992. Drama van Bahram Beizai en Bahram Beyzaie. Met o.a. Mozhdeh Shamsai, Jamileh Sheikhi, Fatemeh Motemed-Aria, Majid Mozaffari en Jamshid Esmailkhani.

Als de jonge Shamsai op het punt staat te gaan trouwen en de voorbereidingen voor de bruiloft in volle gang zijn, krijgen haar zuster en haar gezin, die buiten de stad Teheran wonen, op weg naar de huwelijksceremonie een fataal auto-ongeluk. Terwijl vrolijke gasten met cadeaus komen aanzetten, verandert het feest in een begrafenis. De mater familias, de bejaarde Sheikhi, wil de ceremonie toch laten doorgaan. Ze dwingt haar kleindochter haar witte bruidsjurk aan te doen en het huwelijk te laten voltrekken. De omgekomen zuster verschijnt met echtgenoot en kinderen op het feest en ze vermaken zich ongedwongen met de gasten. Daarna is de film afgelopen. Een voor westerse kijkers moeilijk te volgen prent al is het spel van de gehele cast goed. Regisseur Beizai schreef zijn eigen scenario en Mehrdad Fakhimi zorgde voor de stemmige beelden: een overdaad aan wit voor het huwelijk en sombere beelden tijdens de sfeer van rouw.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jamshid Esmailkhani op televisie komt.

Reageer