Maria Stadler is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Ob's stürmt oder schneit

1977 | Documentaire

Duitsland 1977. Documentaire van Doris Dörrie en Wolfgang Berndt.

De eigenares van een bioscoop in een klein stadje moet hard ploeteren voor een handjevol klanten per voorstelling.

Der Bettenstudent

1970 | Komedie

Duitsland 1970. Komedie van Michael Verhoeven. Met o.a. Christof Wackernagel, Gila von Weitershausen, Hannelore Elsner, Karl Dall en Henry van Lyck.

De jonge Christoph komt uit de provincie naar München om daar te studeren. Hij wordt er hartelijk ontvangen door zijn familie, maar hij moet bij zijn nichtje in bed slapen. Dat lukt eerst niet, maar later blijkt dit extra leuk te zijn, leuker dan studeren. Deze aardige, satirische komedie doet enige aanvallen op de toenmalige toestanden op de Duitse universiteiten.

Jagdszenen aus Niederbayern

1969 |

Duitsland 1969. Peter Fleischmann. Met o.a. Martin Sperr, Angela Winkler, Michael Strixner, Maria Stadler en Hanna Schygulla.

Een van de bijzonder interessante Duitse Rob Houwer- produkties naar het toneelstuk van Martin Sperr, over vreemdelingenhaat en kleinburgerlijke hysterie ten aanzien van alles wat afwijkt (w.o. homoseksualiteit) in een klein Beiers dorp, met een fraaie rol van Winkler. Sommige voorvallen in de film zijn de in een Beiers dorp filmende ploeg bijna letterlijk overkomen. Een bijtende anti-Heimatfilm, die aanzet gaf tot de een golf van kritische Heimatfilms van jonge Duitse regisseurs. Het debuut van Fleischmann.

Zwei Bayern im Urwald

1957 | Komedie

Duitsland 1957. Komedie van Ludwig Bender. Met o.a. Beppo Brem, Joe Stöckel, Lucie Englisch, Maria Stadler en Hubert von Meyerinck.

Twee wakkere Beieren proberen bier te brouwen in donker Afrika. Ze worden echter door mensenetende inboorlingen gevangen genomen en aan de paal vastgebonden. Stereotiep, flauw en niks aan.