Kayo Matsuo

1943 Acteur

Kayo Matsuo (1943) is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

Shogun Assassin

1980 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1980. Avonturenfilm van Robert Houston en Kenji Misumi. Met o.a. Tomisaburo Wakayama, Masahiro Tomikawa, Kayo Matsuo, Minoru Oki en Shoji Kobayashi.

Zich baserend op de volkslegende Wolf met kind regisseerde Kenji Misumi in 1971-72 de KOZURE OHKAMI-trilogie, die bestond uit de delen SWORD OF VENGEANCE, LIGHTNING SWORDS OF DEATH en BABY CART AT THE RIVER STYX. De eerste twee delen zijn in Nederland nimmer uitgebracht, het laatste deel werd ooit vertoond in een volledig versneden versie. SHOGUN ASSASSIN is opnieuw ditzelfde derde deel, ditmaal nog verder aan flarden gesneden en aangevuld met ca. 12m actiewerk uit het eerste deel. Het geheel is in het Engels nagesynchroniseerd onder regie van Houston. Zo ging een trilogie kansloos ten onder.

Lone Wolf and Cub: Baby Cart at the River Styx

1972 | Actiefilm

Japan 1972. Actiefilm van Kenji Misumi. Met o.a. Tomisaburo Wakayama, Minoru Oki, Akiji Kobayashi en Kayo Matsuo.

Een uiterst capabele huurmoordenaar, de onteerde Japanse staatsbeul Ogami (Wakayama), duwt zijn driejarige zoontje in een handkarretje door zeventiende-eeuws feodaal Japan op weg naar zijn volgende slachtoffer. Weerstand komt van tientallen ninja's met als hoogtepunt het gevecht tegen de 'goden van de dood', drie broers die knokken met ijzeren klauwen, knotsen en vuisten. Deze Lone Wolf is de tweede in de invloedrijke zesdelige stripverfilming van de vroege jaren 70. De serie werd beroemd vanwege de staccato vechtscènes, de bloedfonteinen, de rondvliegende ledematen (en oren en neuzen) en de sfeervolle Sergio Leone-achtige cinematografie.

Kozureookami

1972 | Drama, Actiefilm, Fantasy

Japan 1972. Drama van Kenji Misumi. Met o.a. Tomisaburo Wakayama, Minoru Oki, Kayo Kobayashi, Shogen Nittashin Kichida en Kayo Matsuo.

Een intrigerende martial arts-film waarin een werkloze beul samen met zijn tweejarige zoontje het land doorkruist en onderweg af te rekenen krijgt met allerlei tegenstanders. De film is niet alleen boeiend door de knappe actiescènes maar vooral door de fascinerende vader/zoonrelatie die door Misumi teder wordt geschetst. Ook het vleugje fantastiek draagt bij tot de aparte sfeer van het geheel. Beter bekend onder de Engelse titel BABY CART AT THE RIVER STYX.

Chi o su me

1971 | Horror

Japan 1971. Horror van Michio Yamamoto. Met o.a. Mori Kishida, Midori Fujita, Osahide Takahashi, Sanae Emi en Kaku Takashina.

Een klein meisje heeft een ontmoeting met een Japanse vampier; niemand gelooft haar verhaal, maar de aanblik van de goud-ogige vampier laat haar niet los. Een tamelijk traditioneel en weinig verrassende, maar prachtig gefotografeerde film. Ook bekend onder de titels LAKE OF DRACULA en DRACULA'S LUST FOR BLOOD.

Sei no Kigen

1968 | Drama

Japan 1968. Drama van Kaneto Shindo. Met o.a. Taiji Tonoyama, Nobuko Otowa, Hideki Ayashi en Kayo Matsuo.

Een man op leeftijd probeert de verpleegster die hem verzorgt te verleiden. Na het schandaal dat hierdoor ontstaat, begint de zoon van de bejaarde een relatie met de verpleegster. Een zwaar beladen erotisch psycho-drama van filmische betekenis, hoewel hij niet behoort tot het belangrijkere werk van Kaneto Shindo.

Kenka erejii

1966 | Drama, Familiefilm, Avonturenfilm

Japan 1966. Drama van Seijun Suzuki. Met o.a. Seijuro Onda, Kayo Matsuo, Isao Tamagawa, Takeshi Kato en Chikako Miyagi.

Een jongerendrama in het Japan van de jaren 1930-1940. Centraal staat Rinroku, een jongen die onder de invloed staat van een beruchte vechtersbaas en door diens toedoen in allerlei knokpartijen betrokken raakt. Hoewel thematisch interessant lijdt de film aan een gebrek aan dramatische structuur zodat de verschillende, op zich vaak erg geslaagde scènes nooit echt een geheel vormen. Scenario van Kaneto Shindo. Camerawerk van Kenji Hagiwara. Ook bekend als QUARREL ELEGY.

Shiosai

1964 | Romantiek

Japan 1964. Romantiek van Kenjiro Morinaga. Met o.a. Sayuri Yoshinaga, Mitsuo Hamada, Daizaburo Hirata en Kayo Matsuo.

Op een eiland met slechts 1.400 bewoners wordt de zoon van een eenvoudige visser verliefd op de dochter van de rijkste man van het eiland. Een liefdesgeschiedenis van een redelijk niveau, geïnspireerd door één van de eerste Japanse romans die na WO II in het buitenland werden vertaald.

Nikutai no Mon

1964 | Drama

Japan 1964. Drama van Seijun Suzuki. Met o.a. Yumiko Nogawa, Kayo Matsuo, Misako Tominaga en Joe Shisshido.

Vlak na WO II tracht de jonge en mooie Shintaro te overleven in een wereld vol ellende en corruptie. De film-versie van het meest populaire Japanse toneelstuk na de oorlog, dat ondanks de cinematografische beperkingen heel goed de sfeer in deze periode weet weer te geven.

Nian-chan

1959 | Drama

Japan 1959. Drama van Shohei Imamura. Met o.a. Hiroyuki Nagato, Kayo Matsuo, Takeshi Okimura, Akiko Maeda en Tanie Kitabayashi.

Realistisch en rauw sociaal drama, een van de vroegere, minder bekende films van de maker van DE BALLADE VAN NARAYAMA. Gesitueerd in de crisisjaren '53-'54 in een arme mijnwerkersstreek. De film volgt de dagelijkse strijd van vier weeskinderen om in leven te blijven. De op één na oudste jongen, een jochie van amper tien, trekt zelfs naar de grote stad in de hoop daar een beter bestaan te vinden. Ook bekend als MY SECOND BROTHER.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kayo Matsuo op televisie komt.

Reageer