Monte Brice

Regisseur, Scenarist

Monte Brice is regisseur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

Down Memory Lane

1949 | Komedie

Verenigde Staten 1949. Komedie van Monte Brice en Phil Karlson. Met o.a. Steve Allen, Franklin Pangborn, Frank Nelson, Mack Sennett en W.C. Fields.

Allen besluit oude Sennett-komedies in zijn tv-show te brengen. Aardig kader voor stomme-filmfragmenten van Ben Turpin, Gloria Swanson, enz. Bijna complete Fields-klassieker THE DENTIST en Crosby's BLUE OF THE NIGHT maken kinderachtig werk van Allen zelf toch de moeite waard.

Take a Chance

1933 | Musical

Verenigde Staten 1933. Musical van Laurence Schwab en Monte Brice. Met o.a. James Dunn, Cliff Edwards, June Knight, Lillian Roth en Dorothy Lee.

Een afschuwelijke bewerking van een Broadwaymusical over kermisgasten die dromen van succes. De muziek maakt tamelijk veel goed,bijvoorbeeld het satirische nummer van 'Ukulele Ike' Edwards.

W.C. Fields: The Golf Specialist

1930 | Komedie

Verenigde Staten 1930. Komedie van Monte Brice.

Blaaskaak Fields stelt zich erg aan in een sjiek luxehotel, maar de wet zit hem op de hielen wegens verduistering. Terwijl hij een knappe, overgeile meid een demonstratie geeft van zijn golfkunst is zowel haar jaloerse echtgenoot als de politie op zoek naar hem. Typische Fields-routine waarin hij een zeer antipathiek personage ten tonele voert. Zijn behandeling van de caddy is pijnlijk kleinzielig, maar langs de andere kant aanstekelig plezierig. Het scenario van Fields zelf is gebaseerd op een van zijn toneelsketches. Statische fotografie van Frank Zucker.

Behind the Front

1926 | Komedie, Oorlogsfilm, Zwijgende film

Verenigde Staten 1926. Komedie van A. Edward Sutherland. Met o.a. Wallace Beery, Mary Brian, Raymond Hatton, Richard Arlen en Tom Kennedy.

Vermakelijke komedie over het leger, goed gespeeld door de ferme jongens Beery en Hatton, gesteund door de rest van de cast. Veel kunstgrepen hebben we al talloze malen eerder gezien, maar ze worden hier heel aardig toegepast.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Monte Brice op televisie komt.

Reageer