Zelito Viana

Regisseur

Zelito Viana is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Avaeté - Semente da Vingança

1985 | Drama

Brazilië/Duitsland 1985. Drama van Zelito Viana. Met o.a. Hugo Carvana, Macsuara Kadiweu, José Dumont, Renata Sorrah en Milton Rodrigues.

De agressie in Brazilië tegen de oorspronkelijke bewoners van het regenwoud, wordt in docudrama Avaeté - Semente da Vingança verbeeld aan de hand van de massamoord op een fictieve stam in het hier en nu, ten faveure van politieke carrières en houtwinning. Het wraakmotief van een overlevende zorgt voor de spanningsboog. Het begin en einde van de film lopen over van dik drama en dito horror, met een kluwen van marginalia als slaapverwekkend middendeel. Stijve regie, trage montage en gedateerde synthesizer-soundtrack geven de doodsteek.

Terra dos indios

1979 | Documentaire

Brazilië 1979. Documentaire van Zelito Viana.

De confrontatie tussen de Braziliaanse Indianen en de Europese beschaving. Een film over de omstandigheden waarin enkele Indianenstammen die strijden voor de teruggave van hun land, proberen te overleven en over hun culturele verzet tegen de blanke invasie. Interessante sociaal-antropologische documentaire.

Os Condenados

1974 | Drama

Brazilië 1974. Drama van Zelito Viana. Met o.a. Isabel Ribeiro, Claudio Marzo, Roberto Bataglin en Nido Parente.

Joao, een postbediende, is verliefd op Alma, een prostituée. Deze laatste wil echter kost wat kost sociaal vooruit komen en gaat samenwonen met Mauro, een rijke bourgeois. Voor Mauro is ze niet meer dan speelgoed en ze raakt verbitterd. Als Joao haar terug vindt wijst ze opnieuw zijn liefde af. Joao pleegt zelfmoord. Onderhoudend melodrama waarin pientere critici zowaar een verscholen politieke kritiek op het Braziliaanse regime meenden te ontdekken. Laat dat u vooral niet storen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Zelito Viana op televisie komt.

Reageer