Camillo Mastrocinque is regisseur en acteur.
Er zijn 34 films gevonden.

Totò story

1968 | Documentaire, Komedie

Italië 1968. Documentaire van Mario Mattoli en Camillo Mastrocinque. Met o.a. Totò, Peppino De Filippo, Arnoldo Tieri, Dorian Gray en Aldo Fabrizi.

Deze bloemlezing over de grote Napolitaanse komiek kwam tot stand nadat hij in 1967 op 69-jarige leeftijd gestorven was en wordt kort ingeleid door zijn oude collega Mario Castellani. Verschillende fragmenten uit films, zoals TOTÒ SCEICCO, LA BANDA DEGLI ONESTI, TOTÒ, PEPPINO E I FUORILEGGE en TOTOTRUFFA '62, laten zien hoe de excentriciteit en de scherpzinnigheid van deze man hem tot de meest geliefde en populaire komiek van Italië maken, zelfs na zijn dood.

Volles Herz und leere Taschen

1963 | Komedie

Duitsland/Italië 1963. Komedie van Camillo Mastrocinque. Met o.a. Thomas Fritsch, Alexandra Stewart, Gino Cervi en Françoise Rosay.

De amoureuze avonturen van een jonge man worden op zo'n banale en middelmatige manier in beeld gebracht dat het niet mooi meer is.

...e la donna creò l'uomo

1963 |

Italië/Verenigde Staten 1963. Camillo Mastrocinque. Met o.a. Linda Christian, Senta Berger, Alexandra Stewart, Gino Cervi en Thomas Fritsch.

De amoureuze avonturen van een jonge man worden op zo'n banale en middelmatige manier in beeld gebracht dat het niet mooi meer is.

Le Motorizzate

1962 | Komedie

Spanje/Italië/Frankrijk 1962. Komedie van Camillo Mastrocinque. Met o.a. France Anglade, Walter Chiari, Pierre Doris, Sophie Desmarets en Michel Galabru.

Een reeks komische sketches zonder onderling verband over de gevolgen van een verkeerschaos en de hebbelijkheden van automobilisten. De film wisselt voor de hand liggende grappen (een non achter het stuur) met origineler vondsten (een werkloze in politie-uniform geeft instructies die tot overtredingen leiden die hij voor eigen rekening verbaliseert), maar er wordt over de hele linie aanstekelijk (over)geacteerd. Chiari als belaagde voetganger is de leukste. Een onvoorziene grap is dat de destijds zeer overdreven verkeersdrukte door de werkelijkheid inmiddels ver is overtroffen.

La Maldición de los Karnstein

1962 | Horror

Spanje/Italië 1962. Horror van Camillo Mastrocinque. Met o.a. Christopher Lee, Adriana Ambesi, José Campos en Neia Conjiu.

In het kasteel van de familie Karnstein raakt een jonge vrouw bezeten door de geest van een verdorven voorouder. Een gothic horror film die in een tijd waarin dit genre populair was in Italië gerealiseerd werd. Ondanks zijn moralistische schakeringen en de platvloerse regie een film van enige belang. Ook bekend als LA CRIPTA E L'INCUBO.

Gli eroi del doppio gioco

1962 |

Italië 1962. Camillo Mastrocinque. Met o.a. Aroldo Tieri, Mario Carotenuto en Carlo Croccolo.

Deze humoristische, politieke film speelt zich af in een stad wiens burgemeester communist is en waarvan de meeste inwoners linkse sympathieën hebben. Als eerst de fascisten komen, daarna de oorlog uitbreekt en de stad tenslotte bezet wordt door de Duitsers, spelen de burgemeester en de inwoners een dubbelspel om te overleven zonder overlopers te zijn. Een zeer goed geschreven script en mooie vertolkingen.

Diciottenni al sole

1962 | Romantiek, Komedie

Italië 1962. Romantiek van Camillo Mastrocinque. Met o.a. Catherine Spaak, Lisa Gastoni, Gianni Garko, Spyros Focas en Fabrizio Capucci.

Deze luchtige komedie speelt zich af tijdens de zomer als het eiland Ischia door toeristen overspoeld wordt. Deze eenvoudige, goed opgenomen film gaat over de amoureuze avonturen van Italiaanse jongeren die achter de mooie buitenlandse meisjes aanzitten. Heel humoristisch, zonder vulgair te worden. Overigens niet te onderscheiden van een willekeurige aflevering van THE LOVE BOAT.

Totò truffa '62

1961 | Komedie

Italië 1961. Komedie van Camillo Mastrocinque. Met o.a. Totò, Nino Taranto en Estella Blain.

Een verhaal over de dochter van een gewetenloze dief, die verliefd is op de zoon van een politie-agent. De jonge man probeert een oplossing te vinden voor de laatste misstap van zijn toekomstige schoonfamilie, waarvan de leden nogal wat erfelijke overeenkomsten vertonen. De zoveelste Totò-film met dezelfde humoristische en sentimentele ingrediënten. Hoewel de komiek duidelijk ouder is, heeft hij nog steeds hetzelfde vlotte gevoel voor humor en timing.

Noi duri

1960 | Komedie

Italië 1960. Komedie van Camillo Mastrocinque. Met o.a. Totò, Scilla Gabel, Fred Guscaglione, Bice Valori en Paolo Panelli.

Het gegeven is origineel: om twee elkaar bekampende smokkelaarsbenden in verdovende middelen te ontmaskeren moet een inspecteur doorgaan voor een orkestleider. De uitwerking is echter niet zo geslaagd. Gelukkig redt de aanwezigheid van Totó veel.

Genitori in blue-jeans

1960 | Komedie

Italië 1960. Komedie van Camillo Mastrocinque. Met o.a. Peppino De Filippo, Ugo Tognazzi, Scilla Gabel, Mario Carotenuto en Franco Fabrizi.

De eigenaar van een vermaarde herenmodezaak, zijn minnares en twee kooplieden beleven samen een aantal erotische en sentimentele avonturen. Een lichte komedie.

Vacanze d'inverno

1959 | Komedie

Italië/Frankrijk 1959. Komedie van Camillo Mastrocinque. Met o.a. Pierre Cressoy, Dorian Gray, Christine Kauffman, Georges Marchal en Michèle Morgan.

Een meisje heeft een wintersportvakantie gewonnen en arriveert met haar vader in Cortina d'Ampezzo waar zich een hele reeks van parallelle intriges afspeelt, vrijwel allemaal op amoureus terrein. De vakantieperikelen van de sterbezetting zijn iets onderhoudender dan meestal in dit genre door betrekkelijke eenheid van toon en rol de van Sordi - de vader van de winnares - als een zijn ogen uitkijkende toeschouwer.

La Cambiale

1959 | Komedie

Italië 1959. Komedie van Camillo Mastrocinque. Met o.a. Vittorio Gassman, Ugo Tognazzi, Totò, Peppino De Filippo en Georgia Moll.

Een industrieel heeft twee armoedzaaiers aangereden en hun een cheque van 100.000 lire gegeven. Als hij voor een dreigend faillissement komt te staan, gaan zijn werknemers op jacht naar de cheque, die van hand tot hand gaat en elke achtereenvolgende eigenaar in de problemen brengt. Het kansrijke gegeven en de sterke rolbezetting zijn niet opgewassen tegen de grove aanpak die van alle achtereenvolgende episodes opgeklopte revuesketches maakt.

Totò a Parigi

1958 | Komedie

Frankrijk/Italië 1958. Komedie van Camillo Mastrocinque. Met o.a. Totò, Sylva Koscina, Fernand Gravev, Lauretta Masiero en Luigi Pavese.

Zwerver Totò wordt door een baron in de val gelokt om in diens verblijf te kreperen, zodat de snode edelman de penningen van de levensverzekering kan innen. Het plan mislukt omdat Totò ontsnapt naar een wassenbeelden museum. Onvergetelijke scènes in het museum en waarschijnlijk Totò's beste film.

Le Bellissime gambe di Sabrina

1958 | Komedie

Italië 1958. Komedie van Camillo Mastrocinque. Met o.a. Antonio Cifariello, Mamie van Doren, Willy Birgel, Adrian Hoven en Rossana Martini.

Stervehikel rond Mamie van Doren met een dun verhaaltje: een dievegge wordt uiteindelijk een deftige echtgenote.

Domenica è sempre domenica

1958 | Komedie

Italië 1958. Komedie van Camillo Mastrocinque. Met o.a. Mario Riva, Lorella de Luca, Alberto Sordi, Vittorio De Sica en Vira Silenti.

Een populaire muzikale tv-quiz wekt de aspiraties van uiteenlopende deelnemers, hetzij uit financi[KA3]ele motieven hetzij uit ijdelheid, hetzij in de hoop op een eigen carri[KA2]ere in de showbizz. Een destijds bestaand Italiaans tv-spel met quiz-master Riva als zichzelf werd uitgangspunt voor een episodische komedie die m[KA1]e[KA1]er het karakter van revue-sketches heeft dan dat zij filmische verbeelding kreeg. Grappige rolletjes van bekende routiniers, maar allemaal te karikaturaal om de tv-verdwazing te herkennen bij quiz-deelnemers die de meest vreselijke dingen doen (of met zich laten doen) omdat er een camera op hen gericht is.

Totò, Vittorio e la dottoressa

1957 | Komedie

Spanje/Italië/Frankrijk 1957. Komedie van Camillo Mastrocinque. Met o.a. Totò, Vittorio De Sica, Abbe Lane, Agostino Salvietti en Titina de Filippo.

Een advocaat uit Napels wordt tijdens een internationaal medisch congres verliefd op een Amerikaanse arts. Na hun huwelijk botst haar ge[KA3]emancipeerde gedrag met de behoudende opvattingen van zijn dominante tantes, terwijl ze in haar praktijk pati[KA3]enten krijgt met voornamelijk amoureuze kwalen en oogmerken. Het aardige gegeven over de botsende opvattingen en culturen krijgt een nogal flauwe en voor de hand liggende uitwerking, met een traditioneel einde als de zwangere heldin een braaf huisvrouwtje wordt. Zowel Tot[KA2]o als De Sica hebben ondanks de titel vrij kleine (maar kleurrijke) bijrollen.

Totò, lascia o raddoppia?

1956 | Komedie

Italië 1956. Komedie van Camillo Mastrocinque. Met o.a. Totò, Valeria Moriconi, Mike Bongiorno, Carlo Croccolo en Edy Campagnoli.

Het thema van de film is een tv-quiz in de jaren 1950-60, als de tv doordringt tot Italië. Totò voert de boventoon in deze film, die weinig meer te bieden heeft dan de grollen van deze komediant.

Totò, Peppino e la malafemmina

1956 | Komedie

Italië 1956. Komedie van Camillo Mastrocinque. Met o.a. Totò, Peppino De Filippo, Teddy Reno, Dorian Gray en Vittoria Crispo.

Gianni (Reno) zal binnenkort afstuderen aan de universiteit. Hij wordt onderwijl krankzinnig verliefd op revuemeisje Marisa (Gray). Hij geeft zijn studie eraan en volgt haar als de revue naar Milaan vertrekt. Zijn moeder en zijn ooms Antonio (Tot[KA2]o) en Peppino (De Filippo) gaan hem verontrust achterna om hem op andere gedachten te brengen en hem los te weken van zijn artieste. Een van de beste komedies van het duo Totò en Peppino De Filippo.

Totò, Peppino e la malafemmena

1956 | Komedie

Italië 1956. Komedie van Camillo Mastrocinque. Met o.a. Teddy Reno, Peppino De Filippo en Totò.

Gianni (Reno) zal binnenkort afstuderen aan de universiteit. Hij wordt onderwijl krankzinnig verliefd op revuemeisje Marisa (Gray). Hij geeft zijn studie eraan en volgt haar als de revue naar Milaan vertrekt. Zijn moeder en zijn ooms Antonio (Tot[KA2]o) en Peppino (De Filippo) gaan hem verontrust achterna om hem op andere gedachten te brengen en hem los te weken van zijn artieste. Een van de beste komedies van het duo Totò en Peppino De Filippo.

Totò, Peppino e i fuorilegge

1956 | Komedie

Italië 1956. Komedie van Camillo Mastrocinque. Met o.a. Titina De Filippo, Peppino De Filippo, Totò en Dorian Gray.

Gianni (Reno) zal binnenkort afstuderen aan de universiteit. Hij wordt onderwijl krankzinnig verliefd op revuemeisje Marisa (Gray). Hij geeft zijn studie eraan en volgt haar als de revue naar Milaan vertrekt. Zijn moeder en zijn ooms Antonio (Tot[KA2]o) en Peppino (De Filippo) gaan hem verontrust achterna om hem op andere gedachten te brengen en hem los te weken van zijn artieste. Een van de beste komedies van het duo Totò en Peppino De Filippo.

Totò Peppino e i fuerilegge

1956 | Komedie

Italië 1956. Komedie van Camillo Mastrocinque. Met o.a. Totò, Peppino De Filippo en Titina De Filippo.

Een vrij humoristische film, maar lang niet de beste van Italiës grootste naoorlogse komiek. In dit verhaal, waarin hij weer met Peppino samenspeelt, is Totò ongelukkig getrouwd met een rijke, maar vrekkige vrouw. Hij besluit samen met zijn vriend een perfecte roof te organiseren door het geld van zijn vrouw te stelen. Natuurlijk zit de film vol komische situaties.

Lady Doctor

1956 |

1956. Camillo Mastrocinque. Met o.a. Germán Cobos, Titina De Filippo, Vittorio De Sica, Totò en Abbe Lane.

Een vrij humoristische film, maar lang niet de beste van Italiës grootste naoorlogse komiek. In dit verhaal, waarin hij weer met Peppino samenspeelt, is Totò ongelukkig getrouwd met een rijke, maar vrekkige vrouw. Hij besluit samen met zijn vriend een perfecte roof te organiseren door het geld van zijn vrouw te stelen. Natuurlijk zit de film vol komische situaties.

Totò, siamo uomini o caporali

1955 | Drama, Komedie

Italië 1955. Drama van Camillo Mastrocinque. Met o.a. Totò, Fiorella Mari, Agnese Dubbini, Paola Stoppa en Franca Faldini.

Een bitterzoete komedie die tegelijkertijd een fijne satire is, die hoge en lage rangen te kijk zet. Wat Totò betreft zijn er slechts twee soorten mensen: zij die hard werken en hun eigen bloed opgeven en zij, die het bloed van anderen opgeven. Bijtend, venijnig en vlijmscherp. Vol lachsalvo's en met humor van dè legendarische Italiaanse komediant.

Siamo uomini o caporali?

1955 | Komedie

Italië 1955. Komedie van Camillo Mastrocinque. Met o.a. Sylvia Cscina, Paolo Stoppa, Totò en Sylva Koscina.

Een bitterzoete komedie die tegelijkertijd een fijne satire is, die hoge en lage rangen te kijk zet. Wat Totò betreft zijn er slechts twee soorten mensen: zij die hard werken en hun eigen bloed opgeven en zij, die het bloed van anderen opgeven. Bijtend, venijnig en vlijmscherp. Vol lachsalvo's en met humor van dè legendarische Italiaanse komediant.

La banda degli onesti

1955 | Komedie

Italië 1955. Komedie van Camillo Mastrocinque. Met o.a. Totò, Peppino De Filippo, Giulia Rubini, Yoka Berretty en Nando Bruno.

Een portier erft van een ambtenaar-bij-de-munt de clichés en een hoeveelheid papier voor 10.000 lire biljetten, waarmee hij geld gaat drukken voor net zulke misdeelden als hij, totdat blijkt dat zijn eigen zoon opdracht heeft gekregen valsemunters op te sporen. Hij wil zich laten arresteren om zijn zoon promotie te laten maken, als blijkt dat niemand de moed heeft gehad om het geld uit te geven. Hoewel de regie ver onder de maat van het aardige Age & Scarpelli-scenario blijft, benut Totò alle kansen van zijn rol zo goed dat deze film een belangrijke plaats inneemt in de postume Totò- revival. Let op de karakterrol van de jeugdige Berretty. Het camerawerk is van Mario Fioretti.

Totò all'inferno

1954 | Komedie, Fantasy

Italië 1954. Komedie van Camillo Mastrocinque. Met o.a. Totò, Franca Faldini, Maria Frau en Nerio Bernardi.

Antonio Marchi (Tot[KA2]o) probeert op allerlei manieren zelfmoord te plegen, maar alles mislukt. Tot hij per ongeluk in de rivier valt en verdrinkt. Hij belandt in de hel, waar hij Cleopatra (Maria Frau) terug ziet, op wie hij in een vorig leven, Als Marcus Antonius, verliefd was. Hun hartstocht laait weer op, zeer tot ongenoegen van de jaloerse Duivel (Bernardi), die geen concurrentie duldt. De arme Antonio weet aan de wraak van de Duivel te ontkomen en vlucht terug naar de aarde, maar de Duivel weet hem te vangen en sleept hem voor het gerecht. Om zichzelf te verdedigen vertelt Antonio daar zijn onfortuinlijke laatste leven op aarde. Bijzonder aardig en onderhoudend.

Alvaro piuttosto corsaro

1954 | Komedie, Avonturenfilm

Italië 1954. Komedie van Camillo Mastrocinque. Met o.a. Renato Rascel, Tina De Mola, Luigi Pavese en Mario Castellani.

Deze matige komedie over een piraat is gebaseerd op een populair personage uit een tijdschrift. Het gaat voornamelijk over de soms sarcastische, soms humoristische en vaak stripverhaalachtige pech van de stuntelende Alvaro (Rascel) op zoek naar een schat. Acteur Rascel slaagt er regelmatig in ons aan het lachen te brengen met zijn capriolen, maar het verhaal is zwak.

Attanasio cavallo vanesio

1953 | Muziek, Musical

Italië 1953. Muziek van Camillo Mastrocinque. Met o.a. Renato Rascel, Tina De Mola en Kiki Urbani.

Een jockey koopt zijn favoriete paard. Het edele dier, dat vele prijzen won, raakt hij door diefstal weer kwijt. Dit ontmoedigt hem zeer en lange tijd is hij ontroostbaar. Aan het slot leeft hij op als hij zijn gestolen paard terugvindt en met hem een belangrijke race kan rijden. Rascel laat goed acteerwerk zien maar de film zou beter uit de verf komen indien het geen musical was geweest, wat alleen maar afleidt van het humoristische aspect en soms zelfs irriteert.

In nome della legge

1948 | Misdaad, Drama

Italië 1948. Misdaad van Pietro Germi. Met o.a. Massimo Girotti, Camillo Mastrocinque, Jave Salinas, Charles Vanel en Iole Salinas.

Realistische, goed geregisseerde film met prachtige rollen en degelijk opgebouwd verhaal over een magistraat die naar Sicili[KA3]e wordt gestuurd om de mafia te bestrijden. Corruptie, bedreigingen en politieke verwikkelingen bemoeilijken zijn opdracht. Een boeiende rol van Vanel als de oude mafioso. (De regisseurs Monicelli en Fellini schrijven aan het scenario mee.)

L'inferno degli amanti

1946 | Biografie, Romantiek, Drama

Italië 1946. Biografie van Camillo Mastrocinque. Met o.a. Amedeo Nazzari, Mariella Lotti, Mario Ferrari en Giulio Tomassini.

Geromantiseerde biografie van de 19e eeuwse Italiaanse componist Gaetano Donizetti (Nazzari). In Napels ontmoet hij een rijke edelvrouwe, Luisa (Lotti). Hij wordt verliefd en dat is het begin van een relatie met een tumultueus verloop. Donizetti is dan al lang en breed getrouwd. Maar de minnaars blijven elkaar ontmoeten, eerst in het Noorditaliaanse Engadin, dan in Lombardije, in Bergamo, als de componist weduwnaar geworden is. Een gepassioneerde liefde waar de moralisten uit die tijd schande van spraken.

Fedora

1942 | Drama

Italië 1942. Drama van Camillo Mastrocinque. Met o.a. Luisa Ferida, Amedeo Nazzari, Osvaldo alenti, Gina Lollobrigida en Carletto Sposito.

Goed gemaakte, aangrijpende tragedie over een Russische prinses die wraak wil nemen op de man die haar verloofde heeft gedood. Bezeten van haat en rancune trekt ze van het ene land naar het andere, op zoek naar de moordenaar.

L'ultimo ballo

1941 | Drama

Italië 1941. Drama van Camillo Mastrocinque. Met o.a. Elsa Merlini, Amedeo Nazzari en Paolo Stoppa.

Gravin Marcus (Merlini) is een aantrekkelijke dame van middelbare leeftijd die zich niet wil neerleggen bij het verstrijken der jaren en de consequenties van het ouder worden. Ze heeft een oogje op een man, die haar minnaar zou kunnen worden, maar haar dochter behoedt haar voor overspel. Clichématig verhaal in een gladde regie, maar Elsa Merlini is prachtig in haar dubbelrol als gravin en dochter.

Ridi pagliaccio

1940 | Romantiek

Italië 1940. Romantiek van Camillo Mastrocinque. Met o.a. Fosco Giachetti, Laura Solari, Giuditta Rissone, Elli Parvo en Nora Marino.

Laura Solari is een jonge vrouw, die net uit de gevangenis is ontslagen. Fosco Giachetti is clown en trapezewerker in een circus. Op een dag ziet hij dat Solari in de rivier springt om zelfmoord te plegen. Hij redt haar leven en zij trekt bij hem in. Gaandeweg raakt zij steeds meer bij het circusbestaan betrokken. Giachetti leert haar het trapezewerk, zodat ze met hem en zijn twee collega's in hun show kan meedoen. Op een dag doet iemand uit de wereld van het grote amusement Giachetti, Solari en de twee collega's een lucratief aanbod waarop zij ingaan. Voortaan treden zij in bekende theaters en pistes over heel de wereld op. Giachetti en de vrouw trouwen, worden rijk en succesvol, maar missen wel de kameraadschap van het circus, waar iedereen als één grote familie met elkaar omgaat. Het spel is prima maar eigenlijk is dit gewoon een middelmatige film.

Inventiamo l'amore

1938 | Drama, Romantiek

Italië 1938. Drama van Camillo Mastrocinque. Met o.a. Gino Cervi, Evi Maltagliati en Sergio Tofano.

Een jongeman gaat naar Rome in de hoop een film te maken. Hij wordt vergezeld door zijn vriendin, met wie hij niet van plan is te trouwen. Het provinciaalse paartje wordt binnengehaald door een stel oplichters dat belooft hen tegen betaling van een enorme som de filmwereld binnen te loodsen. Een goed verhaal met sympathieke personages.