Omar Lotfi: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Love in the Medina

2011 | Romantisch drama

Marokko 2011. Romantisch drama van Abdelhai Laraki. Met o.a. Omar Lotfi, Ouidad Elma en Driss Roukhe.

'Je voeten zijn zacht als kalfsvlees,' fluistert viriele jonge slager Thami (Marokkaans tieneridool Lotfi) tegen een gewillig meisje, omlijst door de bonte pracht van de oude binnenstad van Casablanca, voor de toeschouwer verder aangedikt met sfeervolle half-traditionele strijkjes. Na verschillende zinnelijke omwegen, en aanvaringen met de gevestigde (familie)orde valt de rebelse jongeling voor de jonge (tweede) vrouw van een oude korporaal. Jnah l'hwa werd na een binnenlandse zegetocht als Love in the Medina omarmd door buitenlandse filmfestivals, waar de combinatie voedsel, erotiek en ondertitels steevast goed valt. Geslaagd sprookje.

Les mécréants

2011 | Drama

Zwitserland​/​​Marokko 2011. Drama van Mohcine Besri. Met o.a. Jamila El Haouni, Maria Lalouaz, Omar Lotfi, Rabii Benjhaile en Amine Ennaji.

In Marokko ontvoeren drie jonge islamisten een groepje theateracteurs en wachten op verdere orders van de baas. Omdat die uitblijven, zitten de fanatici vooreerst met hun ketterse leeftijdgenoten opgescheept. Minimaal gebudgetteerd drama zet in huis clos-vorm twee cultuuruitersten tegenover elkaar. Voor het beeld van de Noord-Afrikaanse korancriminelen liet scenarist-regisseur Besri zich inspireren door 'de Amerikaanse GI die in zijn tank naar hardrock luistert terwijl hij op vrouwen en kinderen schiet om de democratie te verdedigen'. Kennelijk was geen rolmodel uit eigen huis voorhanden.

Casanegra

2008 | Drama, Misdaad, Komedie

Marokko 2008. Drama van Nour Eddine Lakhmari. Met o.a. Anas Elbaz, Omar Lotfi, Mohamed Benbrahim en Driss Roukhe.

De 21-jarige Adil (Lotfi) wil zo snel mogelijk weg uit Casablanca, maar een visum kost vijfduizend euro. Karim (Elbaz), een jaar ouder, heeft ook geld nodig, om indruk te maken op een vrouw met een dure smaak. Ze krijgen een illegaal klusje aangeboden door de buurtpsychopaat Zrirek (Benbrahim). Casanegra trok in thuisland Marokko meer dan 300 duizend bezoekers. De belangstelling is wel te begrijpen: regisseur Nour-Eddine Lakhmari stopte zijn tweede speelfilm tjokvol controversiële onderwerpen, van alcoholisme, drugsgebruik en travestie tot huiselijk geweld, migratie en werkloosheid. Een amusante kruising tussen een sociale aanklacht en een zedenschets.