Dominique Leduc

Acteur

Dominique Leduc is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Les nouveaux exploits d'Arsène Lupin : L'étrange demoiselle

1996 | Misdaad, Komedie, Thriller, Avonturenfilm, Historische film

Frankrijk/Canada 1996. Misdaad van Marc Voizard. Met o.a. François Dunoyer, Franck Capillery, Claude Prefontaine, Pierre Curzi en Macha Limonchik.

In het Montreal van 1934 gaat de beroemde Lupin (hier gespeeld door Dunoyer) op zoek naar een vermeende schat uit de zeventiende eeuw, die toebehoord zou hebben aan de toenmalige koning van Engeland. Lupin gaat tussen het opsporingswerk ook uit de bol voor Limonchik, de dochter van de fanatieke royalist Prefontaine. Ondanks enkele langdradigheden, vrij vermakelijke episode, geschreven door Pierre Billon (naar het werk van Maurice Leblanc), met vooral een verrassende ontknoping. Dunoyer is onberispelijk als Lupin. Muziek van Vladimir Cosma.

Aline et Michel

1992 | Romantiek, Komedie

België/Canada 1992. Romantiek van Carole Laganière en Carole Laganiere. Met o.a. Philippe Volter, Véronique Quinn-Ghasis, Dominique Leduc, Rodrigue Proteau en Véronie Quinn-Ghasis.

De tien-jarige Aline heeft een vader, die tot onbezonnen daden overgaat, geplaagd als hij wordt door liefdesverdriet. Michel, die gescheiden is, ontvoert zijn dochter om naar de walvissen te gaan kijken. Tijdens deze reis over de wegen van Quebec leren vader en dochter elkaar kennen, aan de hand van plekjes en ontmoetingen. Ondanks enkele zwakheden in de stijl en de vertelling, is Langanière erin geslaagd een roerende eerste film te maken. Volter zet een ontroerende vader neer, die goed de wanhoop van de generatie van vijfendertig tot veertig jaar weergeeft, op zoek is naar verloren waarden. De kleine Véronique Quinn-Ghasis weet haar frisheid en de dynamische spontaniteit van een kind goed over te brengen. Scenario van regisseuse Laganière. Camerawerk van Philippe Lavalette.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dominique Leduc op televisie komt.

Reageer