Pierre Pradinas

Regisseur, Acteur

Pierre Pradinas is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Un tour de manège

1989 | Drama

Frankrijk 1989. Drama van Pierre Pradinas. Met o.a. Juliette Binoche, François Cluzet, Thierry Gimenez, Daniel Jégou en Jean-Chrétien Sibertin-Blanc.

In een trieste Parijse buitenwijk proberen jongeren er bovenuit te groeien, zowel in materieel als moreel opzicht. Sommigen proberen een bedrijf op te zetten, anderen raken op drift of maken kans op een rol in een film, zoals Elza. Er zit wel iets van waarheid in deze schets van innerlijke zieleroerselen, maar als geheel is het zwak en onsamenhangend. De maker was een nieuweling in het vak en kan nooit het complexe filmmilieu beschrijven zoals het echt is. Juliette Binoche is te overduidelijk de leidende persoonlijkheid, aangezien er verder een hele reeks onbekende spelers mee aan deze miskleun meedoen.

Rouge Midi

1984 | Drama

Frankrijk 1984. Drama van Robert Guédiguian. Met o.a. Gérard Meylan, Ariane Ascaride, Raul Gimenez, Martine Drai en Pierre Pradinas.

De geschiedenis van een wijk van Marseille, verteld aan de hand van drie generaties gedurende vijftig jaar (1920-1975). Vandaar dat het nodig was de vertelling een beetje aan te passen aan de enigszins te korte duur van 110 minuten. Dit gebrek weegt niet zwaar in deze naïeve maar ontroerende tragikomische volkstekening met ongeflatteerde personages. Elke scène, opgezet in de sfeer van de betreffende periode, is gefilmd als een scène uit een toneelstuk hetgeen deze film een oorspronkelijk tintje verleent. De regisseur werd bekend met DERNIER ÉTÉ. Franck Le Wite schreef mede het scenario.

La bande du Rex

1980 | Familiefilm, Misdaad

Frankrijk 1980. Familiefilm van Jean-Henri Meunier. Met o.a. Charlotte Kid, Dominique Pennors, Willy Pierre, Pierre Pradinas en Christophe Véry.

Conventioneel jongerendrama waarin zes voorstadschoffies een overval op een benzinestation beramen, een overval die voor een van hen dodelijk zal aflopen en ook het leven van de anderen grondig zal veranderen. Door de oppervlakkige regie en vooral een overdosis Franse rock op de soundtrack wordt het interessante, zij het niet originele thema grondig naar de bliksem geholpen. Meunier regisseerde onder het ridicule pseudoniem 108-13.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pierre Pradinas op televisie komt.

Reageer