Diego Masson

Acteur, Componist

Diego Masson is acteur en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Varian Fry: Der Schindler der Künstler

1998 | Documentaire, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk/Duitsland 1998. Documentaire van David Kerr. Met o.a. Richard Schwartz, Miriam Davenport, Justus Rosenberg, Jean Gemahling en Marcel Verzeano.

De Amerikaanse journalist Varian Fry (1908-1967) kwam in 1940 naar Frankrijk. Als voorvechter van de mensenrechten was hij reeds in de jaren 1930 getuige van wat de nazi's de joden aandeden. In het Frankrijk van het Vichy-regime slaagde hij erin om 2.500 mensen uit de handen van de nazi's te houden, w.o. enkele van de belangrijkste door de Duitsers gezochte kunstenaars van de twintigste eeuw, zoals André Breton, Max Ernst, Heinrich Mann, Marc Chagall en Leon Feuchtwanger. Op gevaar voor eigen leven smokkelde hij en zijn kleine groep medewerkers hen het land uit via Spanje. Officiëel kreeg hij nooit hulp van Amerika, daar het land niet in oorlog was met Duitsland. Het was erg frustrerend voor Fry dat hij vele, minder bekende, kunstenaars niet kon redden wegens gebrek aan financiële middelen. De film wisselt foto's, archiefopnamen en beelden van de holocaust af met getuigenissen van mensen die het meegemaakt hebben, w.o. medewerkers als Miriam Davenport en Richard Schwartz, die als gids fungeert om de belangrijke plaatsen in Marseille te tonen van waaruit Fry opereerde. Dit boeiende portret van een minder gekende 'Schindler' werd meermaals bekroond op documentaire festivals. Kerr schreef zelf het scenario. Montage is van Julia Meadows en achter de camera stonden Douglas Hartington, Richard Humeroft, Simon Fanthorpe en Fred Fabre.

Black Moon

1975 | Fantasy, Experimenteel, Oorlogsfilm

Frankrijk/Duitsland 1975. Fantasy van Louis Malle. Met o.a. Cathryn Harrison, Alexandra Stewart, Therese Giehse en Joe Dallesandro.

Een meisje vlucht voor de oorlog de bossen in en wordt door een eenhoorn naar een afgelegen huis gebracht waar een tweeling voor weeskinderen en dieren zorgt en een oude vrouw vanaf haar ziekbed met ratten praat. Het meisje zal de plaats van de oude innemen. Deze hoogstpersoonlijke film is een variant op Alice in Wonderland met de op en top Britse kleindochter van Rex Harrison in de hoofdrol. Opmerkelijke fotografie.

Histoires extraordinaires

1968 | Horror, Fantasy, Mysterie

Frankrijk/Italië 1968. Horror van Roger Vadim, Louis Malle en Federico Fellini. Met o.a. Jane Fonda, Peter Fonda, Alain Delon, Brigitte Bardot en Katia Christine.

E.A. Poe-verfilmingen. Metzengerstein: een machtige en wulpse slotvrouwe wordt geobsedeerd door het paard van de ridder die ze niet in bed heeft weten te lokken. De lamlendige kitsch-verfilming moest een prikkel krijgen door de casting van Fonda's broer Peter als object van haar begeerte, zonder resultaat. William Wilson: een ijdele en wrede officier heeft een vriendelijke dubbelganger die hij doodt, waarna hij zelfmoord pleegt. Malles sketch treft de toon van het oorspronkelijke verhaal en heeft een spannende confrontatie Delon-Bardot. Toby Dammit: een geflipte steracteur komt naar Rome voor een film en wordt achtervolgd door de duivel in de gedaante van een klein meisje met bal. Fellini's sketch heeft met Poe niets te maken, maar is in kort bestek wel de beste van zijn latere films, vol verrassende en beklemmende visuele vondsten en een aangrijpend portret van zelfdestructie door Stamp.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Diego Masson op televisie komt.

Reageer