Philippe Van Kessel

Regisseur, Acteur

Philippe Van Kessel is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Marieke, Marieke

2010 | Drama

België/Duitsland 2010. Drama van Sophie Schoukens. Met o.a. Hande Kodja, Jan Decleir, Barbara Sarafian, Philippe Van Kessel en Bernard Graczyk.

De twintigjarige Marieke woont bij haar moeder en werkt in een bonbonfabriek. Bevestiging, en misschien wel liefde, zoekt ze in bed met veel oudere mannen. Dan stapt uitgever Jacoby (Decleir) haar leven binnen, geïnteresseerd in het laatste werk van Mariekes vader, en komt alles op z’n kop te staan. Eerste speelfilm van scenariste-regisseuse Schoukens is een gevoelig portret, met een prima hoofdrol van de jonge Kodja, van een jonge vrouw in hedendaags Brussel. Jacques Brel's klassieker 'Marieke, Marieke' ontbreekt uiteraard niet op de soundtrack.

Ella

1991 | Drama

België 1991. Drama van Philippe Van Kessel. Met o.a. John Dobrynine en Madeleine Marie.

Bewerking van een stuk van Herbert Achterbusch, dat zich afspeelt in een kippenhok, waar twee personages, een moeder en een zoon, als kluizenaars leven tussen hun kippen. Zij is een gebroken vrouw, getekend door tegenslagen in de liefde en een ongelukkig huwelijk, die voortdurend van gevangenissen naar tehuizen is gesleept en haar leven vrijwillig in deze merkwaardige afzondering afrondt. Als slachtoffer van het leven zou ze heel wat te vertellen hebben, maar ze spreekt niet meer. Daarom praat haar zoon voor haar. Een sombere produktie, zwaar beïnvloed door Samuel Beckett. Alles draait om de tekst en een knappe opbouw - een opeenvolging van de close-ups, die de produktie voorziet van een eigen filmische stijl. Maar helaas beschikken de acteurs niet over genoeg talent om hun langdurige aanwezigheid draaglijk te maken. Tegelijk met de somberheid slaat de verveling toe.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Philippe Van Kessel op televisie komt.

Reageer