Mathilde Altaraz

Acteur

Mathilde Altaraz is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Rei Dom ou la légende des kreuls

1991 | Familiefilm, Fantasy

Frankrijk 1991. Familiefilm van Jean-Claude Gallota. Met o.a. Pascal Gravot, Christophe Delachaux, Eric Alfieri, Muriel Boulay en Mathilde Altaraz.

De Kreuls bestaan niet, het gaat om een mythisch volk. Vandaar de voornamelijk onwezenlijke kleuren in deze debuutfilm, waarvan maker en acteurs vooral uit Grenoble afkomstig zijn. De god van de Kreuls heet Rei Dom, en zij uiten hun aanbidding vooral met bewegingen en gebaren. Beperkte financiële middelen met als gevolg een wisselvallige kwaliteit. Deze produktie, waarbij over het geheel genomen voor een gedurfde aanpak is gekozen, boeit door de menselijke warmte en de vrome toewijding van de jonge acteurs. De bijzondere muziek blijft bij.

Montalvo et l'enfant

1990 | Drama, Muziek

Frankrijk 1990. Drama van Claude Mouriéras. Met o.a. Mathilde Altaraz, Christophe Delachaux, Robert Seyfried, Jean-Claude Gallotta en Michel Ducret.

De kijk van een kind, dat de wereld om hem heen, met vooral volwassenen, onderzoekt. Hij registreert hun gewoonten, hun genegenheid, hun angst en hun agressie. Het verhaal komt langzaam op gang, verkrijgt gaandeweg meer tempo en tenslotte laaien de hartstochten hoog op. Geen afgerond geheel, vanwege een wat weifelachtige aanpak van de montage en een te duidelijk merkbare invloed van Luis Buñuel, wat het dromerige aspect aangaat. Desalniettemin getuigt deze debuutfilm van grote kwaliteiten in de beschrijving van de karakters en de gedragingen. Prima spel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mathilde Altaraz op televisie komt.

Reageer