Annick Tanguy is acteur.
Er zijn 20 films gevonden.

L'auberge des noyés

1991 | Misdaad

Frankrijk 1991. Misdaad van Jean-Paul Sassy. Met o.a. Jean Richard, Annick Tanguy en André Penvern.

Een nieuw onderzoek van commissaris Maigret, bedacht door Simenon. Deze keer wordt hij geconfronteerd met een 'ongeluk', dat plaatsvindt te Nemours, wanneer hij daar verblijft als de gast van het hoofd van de gendarmerie, een schreeuwlelijk, smulpaap en liefhebber van goede wijn. Met als gevolg een tamelijk grappige mengeling van misdaad en komedie, ook al heeft de dienstdoende regisseur zich niet al te zeer uitgesloofd.

L'amoureux de Mme Maigret

1991 | Misdaad

Frankrijk 1991. Misdaad van James Thor. Met o.a. Jean Richard en Annick Tanguy.

Een verfilming van de gelijknamige roman van Georges Simenon, rond de moord op een grijsaard in een park. Een alledaagse en zuinige regie, zoals gewoonlijk, die steunt op de brede schouders van Richard als Maigret, eveneens zoals gewoonlijk. Ontspanning.

Maigret à New York

1990 | Misdaad

Canada/Frankrijk 1990. Misdaad van Stéphane Bertin. Met o.a. Jean Richard, Raymond Pellegrin, Fred E Baker, Arthur Grosser en David Brécourt.

De bewerking en de dialogen zijn van Bernard Marie, uiteraard op basis van Simenon die hier in New York in kringen van Franse immigranten een onderzoek doet hoewel de rolverdeling, opmerkelijk genoeg, Canadees is. Voor de regie van deze tv-film was, bij wijze van uitzondering, voldoende geld beschikbaar maar hij blijft enigszins steken in een overvloed aan tamelijk opdringerige stedelijke landschappen, hoewel die het op het scherm altijd wel goed doen. Met overtuigend spel.

Maigret et les braves gens

1990 | Misdaad, Thriller

Frankrijk 1990. Misdaad van Jean-Jacques Goron. Met o.a. Jean Richard, Anouk Ferjac, Alex de Konopka, Annick Tanguy en Armand Mestral.

Het einde van de zomer nadert, en commissaris Maigret (Richard) is nog maar nauwelijks terug van vakantie, of hij moet een verdachte moord op een man van een jaar of vijftig onderzoeken. Het gebruikelijke vakmanschap en op basis van een roman van Simenon. Ontbreekt het niet aan zwarte humor, om te beginnen al in de vrij ironische titel, en de beklemmende atmosfeer is goed weergegeven. Hele duistere personages. Een van de betere van deze serie, ondanks enige onduidelijkheden in de vertelling.

Les cinq dernières minutes

1990 | Misdaad

Frankrijk 1990. Misdaad van Alain Levent. Met o.a. Jean Richard, Blanche Ravalec, Annick Tanguy en Xavier Depraz.

Een redelijke bewerking van een de meest bekende romans van Simenon met zijn commissaris Maigret (Richard), die dit keer op vakantie in Vichy is, maar niet kan nalaten een collega te helpen met de oplossing van een vreemde criminele zaak, die zich daar afspeelt. Mooie toeristische film, als reclame voor een kuuroord. Het gewicht van de film rust, zoals altijd, op de (stevige) schouders van de hoofdrolspeler.

Le témoignage d'un enfant de chœoeur

1990 | Misdaad, Thriller

Frankrijk 1990. Misdaad van Michel Subiela. Met o.a. Jean Richard, Jérémie Covillault en Annick Tanguy.

Verfilming van een roman van Simenon, waarin Maigret - wie anders dan hij - in een klein stadje een misdaad onderzoekt die door een koorknaap werd ontdekt. Een eerlijke, vlekkeloze, maar niet bijster originele verfilming, die geheel op de schouders van Richard in de rol van Maigret rust.

Maigret et le voleur paresseux

1988 | Misdaad

Frankrijk 1988. Misdaad van Jean-Marie Coldefy. Met o.a. Jean Richard, Madeleine Barbulée, Rufus, Pascale Barqui en Anne Bertin.

Een zaak van inspecteur Maigret, naar het boek van Georges Simenon. Goede acteerprestaties, met name van Richard in de rol van Maigret en Rufus als inspecteur Fumel. Dankzij de verzorgde decors en een goede sfeertekening vermaak van redelijk niveau.

Le chien jaune

1988 | Thriller, Misdaad

Frankrijk 1988. Thriller van Claude Barma. Met o.a. Jean Richard en Annick Tanguy.

Verfilming van één van de bekendste en meest succesvolle romans van Simenon, waarin commissaris Maigret een onverklaarbare misdaad onderzoekt die gepleegd is in Boulogne- sur-Mer. Een met grote zorg vervaardigde film, die nummer zoveel is in deze reeks zonder einde. De oceaan wordt er gratis bijgeleverd en dat is alvast meegenomen!

L' Amoureux De Madame Maigret

1988 | Thriller

Frankrijk 1988. Thriller van James Thor. Met o.a. Annick Tanguy en Jean Richard.

Verfilming van één van de bekendste en meest succesvolle romans van Simenon, waarin commissaris Maigret een onverklaarbare misdaad onderzoekt die gepleegd is in Boulogne- sur-Mer. Een met grote zorg vervaardigde film, die nummer zoveel is in deze reeks zonder einde. De oceaan wordt er gratis bijgeleverd en dat is alvast meegenomen!

Un Noël de Maigret

1987 | Misdaad, Thriller

Frankrijk 1987. Misdaad van Jean-Paul Sassy. Met o.a. Jean Richard, Rosy Varte, Annick Tanguy en Françoise Dornier.

Het is 25 december en de beroemde inspecteur heeft zijn vrouw formeel beloofd het feest rustig in hun appartement te vieren. Het lot wil echter dat zij gestoord worden door twee ongeruste buurvrouwen. Het zieke dochtertje van één van hen heeft in haar kamer bezoek gekregen van een kerstman, die ze onder een lat van de parketvloer naar een verborgen voorwerp heeft zien zoeken! Een vreemde zaak. Het script volgt Simenon op de voet en de clichématige regie wordt goedgemaakt door het homogene acteerwerk, dat steeds gedomineerd wordt door het sprankelende spel van Richard-Maigret.

Maigret s'amuse

1987 | Misdaad

Frankrijk 1987. Misdaad van René Lucot. Met o.a. Jean Richard, Annick Tanguy en Robert Rondo.

De titel die Georges Simenon koos, is ironisch bedoeld want de beroemde inspecteur vermaakt zich helemaal niet. Bij wijze van grote uitzondering kunnen hij en mevrouw Maigret vakantie nemen. Een onverwachtse tegenslag op het laatste ogenblik doet hen een zomermaand lang aan Paijs gekluisterd blijven. Werkloos ontdekt Maigret (Richard) tussen de grote koppen in de krant, dat het lijk van de vrouw van een succesvolle arts in de spreekkamer van haar echtgenoot is gevonden, en hij gaat op jacht om de tijd door te komen. Natuurlijk ontdekt hij de schuldige, maar wel met enige moeite. Deze film- en tv-regisseur beschikt over een tamelijk vloeiende visuele stijl, en slaagt erin een suggestief beeld op te roepen van de bijzondere sfeer in Parijs in het zomerseizoen. Het zekere spel van Richard evenals van zijn vrouw en tegenspeelster Tanguy doet de rest. Een van de beste afleveringen van deze serie.

Maigret et son mort

1986 | Misdaad, Thriller

Frankrijk 1986. Misdaad van Claude Barma. Met o.a. Pierre Richard en Annick Tanguy.

Eén van de ontelbare avonturen van de beroemde commissaris, die hier op zoek gaat naar iemand die verdwenen is, terwijl hij zelf door de stad wordt nagezeten door een stelletje moordenaars. Af en toe een beetje langdradig, maar goed verzorgd door een televisieregisseur die een oude rot is in het vak. Richard als vanouds in deze onderhoudende film zonder pretenties.

La tête d'un homme

1986 | Misdaad, Thriller

Frankrijk 1986. Misdaad van Claude Barma. Met o.a. Jean Richard en Annick Tanguy.

E[KA1]en van de ongeveer honderd tv-films waarin Richard de rol vertolkt van het door Simenon bedachte personage van commissaris Maigret. Het betreft hier een nauwgezette bewerking van de roman, die is opgebouwd rond een misdaad zonder motief. De film loopt zoals gebruikelijk lekker soepel. De regie is correct maar routinematig en kan lang niet tippen aan THE ROPE (1948) van Alfred Hitchcock, die uitgaat van hetzelfde thema. De film ademt echter een psychopathisch sfeertje en dat maakt dit verhaal, dat inspeelt op de fascinatiebehoefte van de kijker, zo interessant. Men kan trouwens niet ontkennen dat Richard de meest overtuigende Maigret neerzet die er momenteel op tv te zien is.

La nuit du carrefour

1986 | Misdaad, Thriller

Frankrijk 1986. Misdaad van Claude Barma en Alain Tasma. Met o.a. Jean Richard, Annick Tanguy, Sunnyi Melles, Bruno Cremer en Johan Leysen.

Verfilming van een roman van Simenon waarin Maigret zich op een kruispunt in de stromende regen bevindt. Aan dit kruispunt liggen een garage, een villa en een huisje met twee lijken. Absoluut gezien is deze tv-film correct gemaakt en er wordt ook oprecht geacteerd, maar het geheel vormt jammer genoeg slechts een zwakke vertoning vergeleken met de originele LA NUIT DU CARREFOUR van Jean Renoir (1932).

51 d'arrêt à Jeumont

1986 | Misdaad, Thriller

Frankrijk 1986. Misdaad van Gilles Katz. Met o.a. Jean Richard, Annick Tanguy, Bertrand Valdeneige, André Oumansky en Irène Budelberger.

Jeumont is een grensstation, gelegen tussen Charleroi in België en Maubeuge in Frankrijk, waardoor de trein de 51 minuten oponthoud heeft. Tijdens het wachten ontdekt de neef van Maigret, die in deze trein reist, een dode die niet onder natuurlijke omstandigheden om het leven is gekomen. Hij roept uiteraard zijn beroemde oom te hulp. Een goede Simenon, met van begin tot eind de psychologische spanning ondanks tekortkomingen in televisiebewerkingen, omdat er soms niet de meest geïnspireerde en meest vaardige regisseur aangezet wordt. Richard speelt gelukkig perfect de rol van de commissaris, terwijl zijn vrouw Tanguy), als Madame Maigret zijn tegenspeelster is.

Signé Picpus

1985 | Misdaad

Frankrijk 1985. Misdaad van Claude Barma. Met o.a. Jean Richard en Annick Tanguy.

Eén van de ontelbare rollen van Richard als commissaris Maigret, die deze keer aan de slag moet nadat er in een café een inscriptie is gevonden die luidt: 'Morgen om drie uur zal ik degene die het gezien heeft, doden'. Ingenieus, vlot verpakt, zonder veel geld maar toch zeer doeltreffend in elkaar gezet door een oude rot uit het tv-wereldje. Onderhoudend en zonder diepere bedoelingen.

Maigret : L'inspecteur cadavre

1985 | Misdaad

Frankrijk 1985. Misdaad van Claude Barma. Met o.a. Jean Richard en Annick Tanguy.

Houdt u van Simenon? Op tv is commissaris Maigret al ontelbare keren uitgebeeld, maar niemand vertolkt hem beter dan Richard met zijn brede schouders, zijn ronde postuur, zijn (geveinsde) gemoedelijkheid en vooral zijn ontnuchterende filosofie over het menselijke gedrag. Het feit dat hij hier in een dorp de zogenaamde zelfmoord van een jongeman onderzoekt, is uiteindelijk maar bijzaak. Altijd goed doortimmerd en met een gegarandeerde sfeer, hoewel er toch een paar langdradige scènes in voorkomen.

Maigret

1984 | Misdaad

Frankrijk 1984. Misdaad van Claude Barma. Met o.a. Jean Richard, Annick Tanguy en Rogers Andrex.

Het beroemde geesteskind van Simenon onderzoekt in deze film (waarvoor men overigens wel een andere titel had kunnen verzinnen!) een moord die gepleegd is in een nachtclub op Montmartre. Een tv-film die qua regie noch in positieve noch in negatieve zin eruit springt en die volledig op de schouders van Richard rust.

Un Noel De Maigret

1983 | Thriller

Frankrijk 1983. Thriller van Jean-Paul Sassy. Met o.a. Rosy Varte, Annick Tanguy en Jean Richard.

Het beroemde geesteskind van Simenon onderzoekt in deze film (waarvoor men overigens wel een andere titel had kunnen verzinnen!) een moord die gepleegd is in een nachtclub op Montmartre. Een tv-film die qua regie noch in positieve noch in negatieve zin eruit springt en die volledig op de schouders van Richard rust.

Maigret et le fou de Bergerac

1982 | Misdaad, Thriller, Horror

Frankrijk 1982. Misdaad van Yves Allégret. Met o.a. Jean Richard, Annick Tanguy, Fred Personne, Jacques Duby en Maxence Mailfort.

Een zorgvuldige bewerking van een van de beroemdste en griezeligste romans van Simenon. Zijn beroemde commissaris bevindt zich in de Bergerac en doet daar onderzoek naar de misdaden die door een sadistische gek zijn gepleegd. De grijsgroene sfeer is aanwezig. Een van de beste televisiefilms die Allégret aan het einde van zijn loopbaan maakte.