Emin Sivas

Acteur

Emin Sivas is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Piano, Piano, Bacaksiz

1991 | Familiefilm, Biografie

Turkije 1991. Familiefilm van Tunç Basaran. Met o.a. Emin Sivas, Serap Aksoy, Rutkay Aziz en Aysegül Unsal.

`Kom laten we vrienden zijn en een gemakkelijke weg vinden, waarlangs we liefhebben en geliefd worden. Voor ons is deze wereld zo vergankelijk`. Deze woorden van de Turkse dichter Yunus Emre staan aan het begin van de film en blijken het leitmotiv te zijn voor de autobiografie van Kemal Demirel (ooit premier van Turkije). Istanboel rond 1945. De negen-jarige Kemal woont samen met zijn grote familie, grootouders, ouders, ooms en tantes in een oud en vervallen huurhuis. Een vlotte, overweldigende schets van het hectische leven in deze stad in die tijd.

Reise der Hoffnung

1990 | Drama

Zwitserland/Turkije 1990. Drama van Xavier Koller. Met o.a. Nur Sürer, Necmettin Çobanoglu, Emin Sivas, Mathias Gnädinger en Erdinc Akbas.

Reisverhaal over bedrogen Turkse boeren op weg naar het Beloofde Zwitserland. Wij volgen een vader en een moeder die met een van hun zeven kinderen hun boerderijtje verlaten voor de lange reis naar het Zwitserse chocoladeparadijs. Het begint veelbelovend maar spoedig maak je kennis met de Zwitserse grenspolitie en de koehandel in Turkse plattelandsbewoners als werkkrachten voor de fabrieken van het welvarende Zwitserland. De evolutie van de personages wordt verwaarloosd, de film gaat de emotionele toer op en de menselijke schurkerij wordt eindeloos herhaald. Kreeg in 1991 de Oscar voor de beste niet-Engelstalige film. Koller schreef samen met Ferice Çiçkoglu het scenario. Camerawerk van Elemer Ragalyi. Gebaseerd op een ware geschiedenis.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Emin Sivas op televisie komt.

Reageer