Stefan Jarl: regie en productie.
Er zijn 6 films gevonden.

Jag är din krigare

1997 | Familiefilm, Avonturenfilm

Denemarken​/​​Zweden 1997. Familiefilm van Stefan Jarl. Met o.a. Robin Milldoff, John Belindo, Jan Malmsjö, Mikael Persbrandt en Pierre Lindstedt.

Det sociala arvet

1993 | Documentaire, Familiefilm

Duitsland​/​​Zweden 1993. Documentaire van Stefan Jarl.

Het centrum van Stockholm is door gebouwen van beton en glas er niet fraaier opgeworden. De oude stad is een luxueus kwartier vol winkels voor toeristen. Hier zijn de yuppies de baas. Wat is er terecht gekomen van de jeugd van 1968 en hoe gedragen hun kinderen zich? Voegen ze zich naar de normen van de consuptiemaatschappij? Of zijn ze verloren aan de drugs? Regisseur/scenarist Jarl trekt de stad in en spreekt met vertegenwoordigers van alle partijen. Erg optimistisch is zijn film niet, maar hij had er gigantisch veel succes mee in zijn eigen land Zweden, waar de film twee jaar lang bijna achter elkaar draaide. Een deprimerend maar interessant beeld van de evolutie van een generatie die ooit rebelleerde tegen gevestigde vastgeroeste maatschappij. In beeld gebracht door Per K[KA3]allberg. Bekroond met de Europese filmprijs, de Felix (1993) voor de beste documentaire.

Goda människor

1990 | Drama, Familiefilm

Zweden 1990. Drama van Stefan Jarl. Met o.a. Ernst Günther, Viggo Lundberg, Peter Hesse-Overgaard, Axel Danielsson en Karin Nordström.

Realistische, tedere en leuke debuutspeelfilm van Zweedse documentaire-filmer Jarl over jongetje dat eigenzinnig eigen weg gaat. Met zijn oudere vader (G[KA3]unther) verhuist zevenjarige, introverte Viggo (Lundberg) van de stad naar het platteland, meer bepaald naar Sk[KA9]ane, zuidelijkste provincie van Zweden. Hij bouwt boomhut waar hij gekwetste valk en ander prullaria verzorgt en verzamelt. Enkel een dorpseenzaat, `de Deen` (Hesse-Overgaard) wordt Viggo's vertrouweling. Meer plot bevat door Jarl geschreven film niet om emotionele, sociale en psychologische aspecten van dorpsleven te tonen via schitterende fotografie van Per Källberg in kleur en zwart-wit.

Uhkkadus

1987 | Documentaire

Zweden 1987. Documentaire van Stefan Jarl.

Een onthutsende documentaire over de effecten van het ongeluk met de kerncentrale bij Tsjernobyl op het leven van de Lappen. Tegelijkertijd een gepassioneerde en sombere aanklacht tegen een abstracte catastrofe. Ook bekend als THREAT.

Hotet Uhkkádus

1987 | Documentaire, Drama

Zweden 1987. Documentaire van Stefan Jarl.

Fascinerende documentaire over de gevolgen van de ontploffing van de kerncentrale van Tsjernobil op een Sami-nederzetting in het hoge noorden van Zweden. Enkele dagen na de ramp van 24 april 1986 begaven de regisseur en zijn cameraman, Per Källberg, zich naar het dorpje Talma in Lapland, met de bedoeling hier een speelfilm op te nemen. Als ze ter plaatse zijn, ontdekken de Sami dat hun grond radioactief besmet is. Aan de hand van de geschiedenis van Lars Jon en Lillemor Baer toont Jarl een paradijs dat nu compleet verloren is als gevolg van de moderne, technologische beschaving. Ongetwijfeld was het de laatste maal dat hier kon gefilmd worden. Het is het zoveelste testament van een volk dat in volledige harmonie leefde met de natuur. Jarl schreef scenario en commentaar van deze documentaire die de verbaasde kijker aan het denken zet. De montage is van Anette Lykke Lundberg. Meervoudig bekroond, w.o. de ereprijs van de jury op het Festival van Berlijn in 1987.

Ett Anständigt liv

1979 | Documentaire, Drama

Zweden 1979. Documentaire van Stefan Jarl.

Wrange semi-documentaire, zo'n beetje het vervolg op de in 1968 gedraaide DOM KALLAR OS MODS. De leuke hippies van toen leiden nu een kluizenaarsbestaan, door drugs fysiek leeg, financieel aan de grond en psychisch uitgemolken. De echtheid doet pijn. Het grootkapitaal is schuldig, maar die stelling wordt niet hard gemaakt. Bekroond met een Guldbaggar, de Zweedse Oscar voor de beste film van 1979.