Fabio Traversa is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

La quindicesima epistola

1998 | Misdaad, Mysterie, Thriller

Duitsland/Italië 1998. Misdaad van José Maria Sanchez. Met o.a. Mario Adorf, Thekla Carola Wied, Daniele Liotti, Debora Caprioglio en Massimio Wertmüller.

Er worden twee moorden in een benedictijns vrouwenklooster gepleegd. Commissaris David Segre komt niet ver met zijn onderzoek omdat hij op een muur van stilzwijgen stuit. De biechtvader van de nonnen, pater Zefferino, lijkt een verdachte te zijn als blijkt dat één van de slachtoffers een nichtje van hem was die hem wilde chanteren. Maar dan wordt er een aanslag op de pater gepleegd

Cinecittà...Cinecittà

1992 | Komedie

Italië 1992. Komedie van Vincenzo Badolisani. Met o.a. Amanda Sandrelli, Corso Salani, Massimo Wertmüller, Fabio Traversa en Saverio Vallone.

Deze film werd opgenomen in een legendarische Italiaanse studio, namelijk op en rond de set van de film IL VIAGGIO DI CAPITAN FRACASSA (1990) van regisseur Ettore Scola. Corso Salani speelt een ambitieuze scenarioschrijver die zijn eerste script naar een producent heeft opgestuurd. Te vergeefs wacht hij vele dagen op een reactie. Amanda Sandrelli is een chaotische, jonge moeder die als actrice wil doorbreken. Badolisani maakt van de gebeurtenissen - er is geen sprake van een verhaal - een bitterzoet geheel, samengesteld uit compromissen, desillusies en een klein beetje optimisme. Het slechte scenario werd door tien man geschreven, waardoor een potentieel intrigerend idee om zeep werd geholpen. Weinig realistische komedie waarin de humor ontbreekt.

Le comiche

1990 | Komedie

Italië 1990. Komedie van Nari Parenti. Met o.a. Paolo Villaggio, Renato Pozzetto, Enzo Cannavale, Alessandra Casella en Fabio Traversa.

Een film bestaande uit zeven episoden, waarin de talenten van de twee komieken naar voren komen. De episoden spelen zich af op diverse plaatsen: in een kerk waar een bruiloft wordt voltrokken, bij een tankstation, op een strand, in een berghut in de Alpen enz. Dwaze en geestige film, waarin veel te lachen valt dankzij de twee sympathieke en vrolijke komieken.

Via Paradiso

1988 | Drama

Italië 1988. Drama van Luciano Odorisio. Met o.a. Michele Placido, Ángela Molina, Guido Celano, Carolina Cataldi Tassoni en Francesco De Federico.

Een simpel verhaal over de eigenaar van een bioscoop in een kleine provinciestad die zijn theater niet wil verkopen aan een projektontwikkelaar. Hij is de enige in zijn buurt die weerstand biedt en zichzelf trouw blijft.

Compagni di scuola

1988 | Drama, Komedie

Italië 1988. Drama van Carlo Verdone. Met o.a. Carlo Verdone, Alessandro Benvenuti, Angelo Bernabucci, Nancy Brilli en Athina Cenci.

Negentien vroegere schoolvrienden komen na vijftien jaar weer bijeen. De bijeenkomst onthult kleine en grote teleurstellingen, bitterheid, frustraties en ellende van het leven. Een weinig originele film. Het lijkt een slechte imitatie van THE BIG CHILL van Lawrence Kasdan. Scenario van Leo Benvenuti, Piero de Bernardi en de regisseur. Camerawerk van Danilo Desideri.

Magic Moments

1984 | Komedie

Italië 1984. Komedie van Luciano Odorisio. Met o.a. Stefania Sandrelli, Sergio Castellitto en Fabio Traversa.

Drie personen uit de provincie zijn naar Rome getrokken. Ze dromen ervan om voor de tv te mogen werken. De een komt terecht in de verkoop van valse curiosa uit de film, een ander raakt gelukkig getrouwd met een straatverkoper en de derde krijgt problemen met een tv-journaliste bij wie hij misschien een kind heeft verwekt. Frivrole, onnozele en absoluut niet humoristische film van een behoorlijk slechte regisseur. Zelfs een goede rolbezetting kan er niets meer aan redden.

Anni struggenti

1979 | Drama

Italië 1979. Drama van Vittorio Sindoni. Met o.a. Fabio Traversa, Laura Lenzi, Gabriele Ferzetti en Marisa Traversi.

Siciliaan Saverio Bivona (Traversa) gaat naar Rome om te solliciteren naar een baan als onderwijzer. Hij leert een meisje kennen, hij wordt verliefd en zijn verloofde op Sicilië is gauw vergeten. Zijn vader probeert hem op andere gedachten te brengen, maar het is te laat. Saverio weigert zelfs antwoord te geven op vragen van de examencommissie. Een onzinnige, betekenisloze film. Slecht spel en slechte regie maken het allemaal nog erger.

Io sono un autarcico

1976 |

Italië 1976. Nanni Moretti. Met o.a. Nanni Moretti, Lorenzo Codingnola, Paolo Beniamino, Paolo Zaccagnini en Fabio Traversa.

Een groep vrienden probeert een experimenteel cabaretspektakel te organiseren, maar het warrige eindresultaat wordt door pers en publiek met de grootste onverschilligheid onthaald. De artistieke machteloosheid van de groep schijnt een symbool te zijn voor de politieke onmacht van de Italiaanse mei `68-ers, zodat deze met bijzonder bescheiden middelen (van super- 8 opgeblazen naar 16mm) gemaakte produktie een groot succes werd bij de Italiaanse intellectuelen. Ook voor wie de eventuele socio-politieke referenties niet persé hoeven valt er, dankzij het onmiskenbare talent van Moretti, toch wat te lachen en dat is voor een Italiaanse satire al een hele prestatie.