Helmut Wildt

Acteur

Helmut Wildt is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Als wär's ein Stück von mir

1976 | Biografie, Drama

Duitsland 1976. Biografie van August Everding. Met o.a. Herbert Mensching, Christine Ostermayer, Peter Fricke, Manfred Steffen en Will Quadflieg.

Ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van Carl Zuckmayer speciaal voor de tv gedraaide film over het leven van de Duitse toneelschrijver die een deel van zijn leven in exil (hij emigreerde in 1938) in Amerika doorbracht. Tot zijn bekendste stukken behoren Der fröhliche Weinberg uit 1925 en Der Hauptmann von Köpenick uit 1931. De film laat ons plaatsen zien waar hij leefde en werkte: Henndorf bij Salzburg, Berlijn en Hollywood en laat fragmenten zien uit zijn toneelstukken opgevoerd door prominente acteurs. Een gesprek met Zuckmayer in Saas Fe in Zwitserland rondt de film af. Eeen jaar later overleed hij. Voor toneel- en filmliefhebbers zeer interessant. Scenario van Maria Matray en Answald Krüger.

Piccadilly, null Uhr Zwölf

1963 | Misdaad, Thriller

Duitsland 1963. Misdaad van Rudolf Zehetgruber. Met o.a. Helmut Wildt, Ann Smyrner, Hanns Lothar, Pinkas Braun en Camilla Spira.

Zie: Edgar Wallace-serie.

Das Feuerschiff

1963 | Misdaad

Duitsland 1963. Misdaad van Ladislao Vajda. Met o.a. James Robertson Justice, Helmut Wildt, Dieter Borsche, Michael Hinz en Pinuas Braun.

Futloos verhaaltje over een scheepsbemanning die wordt gegijzeld door bankrovers. THE DESPARATE HOURS is veel beter.

Das Leben beginnt um acht

1962 | Misdaad

Duitsland 1962. Misdaad van Michael Kehlmann. Met o.a. O.E. Hasse, Johanna (Hannerl) Matz, Helmut Wildt en Gudrun Thielemann.

Een aardige 'film noir' met realistische inslag van een regisseur die behalve KURZER PROZESZ en DIE BRŸCKE DES SCHIKSALS alleen nog voor tv regisseerde.

Schwarzer Kies

1961 | Misdaad

Duitsland 1961. Misdaad van Helmut Käutner. Met o.a. Helmut Wildt, Ingmar Zeisberg, Hans Cossy en Wolfgang Büttner.

Omdat er in de kortst mogelijke tijd een vliegveld moet worden aangelegd gaat men over lijken. Nog maar eens een film over corruptie, en alhoewel vakkundig in elkaar gezet, blijft de intrige maar povertjes.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Helmut Wildt op televisie komt.

Reageer