Germain Houde is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

Le secret de Jérôme

1994 | Drama

Canada 1994. Drama van Phil Comeau. Met o.a. Myriam Cyr, Germain Houde, Rémy Girard, Denis Lapalme en Viola Léger.

Het stel Jean Nicholas, bijgenaamd de Corsicaan (Houde) en Julitte (Cyr) kunnen geen kinderen krijgen. Ze geven elkaar de schuld steriel te zijn. Als vissers een drenkeling naar hun huis brengen, besluiten zij zich over de jongen, wiens benen geamputeerd zijn, te ontfermen. Later ontdekt Jean dat hij steriel is en sluit vrede met Julitte. Een prachtig gespeelde en mooi gefotografeerde film, die in het verre Westen van Canada speelt in 1863 en op een ware geschiedenis berust. De film werd op negen kleine festivals overladen met prijzen. Het scenario is van de regisseur en Jean Barbeau. Het camerawerk is van Eric Cayla.

L'assassin jouait du trombone

1991 | Komedie, Thriller, Familiefilm

Canada 1991. Komedie van Roger Cantin. Met o.a. Germain Houde, Anïs Goulet-Robitaille en Raymond Bouchard.

Een mislukt acteur gaat als nachtwaker bij een filmstudio werken. Wanneer zijn veertien-jarige dochter bij hem op bezoek komt, wordt er een serie moorden gepleegd door een mysterieuze moordenaar die zijn misdaden steeds vooraf laat gaan door een deuntje op de trombone. Cantin springt op geslaagde wijze om met de situatiekomedie en bedient zich gretig van allerlei misverstanden. Houde is voortreffelijk in de rol van nachtwaker. Toch is dit niet zomaar een onschuldige komedie der verwisselingen. Achter de soms wrange humor gaat n.l. een parodie schuil op de filmsituatie van Québec, die door Cantin met een glimlach aan de kaak wordt gesteld.

Emilie, la passion d'une vie

1991 | Drama

Canada/Frankrijk 1991. Drama van Jean Beaudin. Met o.a. Marina Orsini, Roy Dupuis, Germain Houde, Johanne-Marie Trembley en Nathalie Mallette.

Groots opgezet Canadees-Frans sociaal epos waarin Orsini, als het titelpersonage, centraal staat. Aan de vooravond van de 20ste eeuw is deze oudste dochter van een kroostrijk boerengezin dertien. Ze schopt het om te beginnen tot onderwijzeres in een dorpsschooltje en zal verder haar leven lang, gedreven door een onblusbare wilskracht, haar eigen gang gaan. Naar de in Canada razendpopulaire roman Les filles de Caleb van Arlette Cousture. Hoewel scenarioschrijver Fernand Dansereau zijn best deed op de twintig afleveringen waarin hij het boek navertelt, blijf je als kijker zitten met een kater van landerigheid, landelijkheid en langdradigheid.

Un Zoo, la Nuit

1987 | Film noir, Thriller

Canada 1987. Film noir van Jean-Claude Lauzon. Met o.a. Gilles Maheux, Roger Le Bel, Germain Houde, Lorne Brass en Jerry Snell.

De titel slaat op het feit dat de twee hoofdpersonen zich 's nachts toegang tot een dierentuin verschaffen... om de olifant te doden! Dit geeft een indruk van het gewelddadige karakter van deze film, die overigens begint met de verkrachting van een gevangene door onbetrouwbare politieagenten. Tijdens zijn ontsnapping laat hij ze in de val lopen en slaagt erin ze te doden. Er is hier nog een thema aan de orde: de liefde van deze man voor zijn vader die langzaam stervende is. Helaas vermengen beide thema's zich nauwelijks tot een geheel en we hebben de indruk twee films tegelijk te zien. Niet 'af' dus, maar een regisseur om in de gaten te houden.

Night Zoo

1987 | Drama, Misdaad

Canada 1987. Drama van Jean-Claude Lauzon. Met o.a. Roger Le Bel, Gilles Maheu, Lyne Adams, Lorne Brass en Germain Houde.

Een Frans-Canadees melodrama, dat aan het thuisfront flink overschat is. Een aandoenlijk verhaal over de liefde tussen ex-gedetineerde Le Bel en zijn vader wordt vermengd met een wreed verhaal over seks en drugs dat zich in Montreal afspeelt, maar niet erg overtuigend gedaan. De titel slaat op een bespottelijke ontknoping in de plaatselijke dierentuin.

Les Bons débarras

1979 | Drama

Canada 1979. Drama van Francis Mankiewicz. Met o.a. Charlotte Laurier, Marie Tifo, Germain Houde, Louise Marleau en Roger Lebel.

Een afgelegen boerderij in een bosrijk gebied. De film schetst het portret van een vreemde familie, die van de hand op de tand leeft: een alleenstaande moeder die allerlei minnaars heeft, waaronder de politieinspecteur, haar elfjarige dochter, Manon, met wie ze niet op kan schieten en haar broer, een zwakzinnige die zijn toevlucht neemt tot de fles. Het is een realistisch beeld, soms boeiend en soms te ver gezocht. Een twijfelachtige maar wel interessante produktie.

Mourir à tue-tête

1978 | Drama, Misdaad

Canada 1978. Drama van Anne-Claire Poirier. Met o.a. Julie Vincent, Germain Houde, Paul Savoie, Monique Miller en Micheline Lanctot.

Aan de hand van een 'film in de film' over mishandeling en verkrachting met de daarop volgende vernedering bij het medisch en politioneel onderzoek en de uiteindelijke zelfmoord van een jonge vrouw, wordt getracht de problematiek van verkrachting te behandelen. Helaas neemt de maakster daarbij een uitgesproken feministisch standpunt in, waardoor verkrachting automatisch wordt gelijkgeschakeld met mannelijke overheersing als maatschappelijk verschijnsel.

Les Bons Debarras

1978 |

1978. Francis Mankiewicz. Met o.a. Louise Marleau, Germain Houde, Marie Tifo en Charlotte Laurier.

Aan de hand van een 'film in de film' over mishandeling en verkrachting met de daarop volgende vernedering bij het medisch en politioneel onderzoek en de uiteindelijke zelfmoord van een jonge vrouw, wordt getracht de problematiek van verkrachting te behandelen. Helaas neemt de maakster daarbij een uitgesproken feministisch standpunt in, waardoor verkrachting automatisch wordt gelijkgeschakeld met mannelijke overheersing als maatschappelijk verschijnsel.