Roland Gallois

Editor

Roland Gallois is editor.
Er zijn 3 films gevonden.

Slow West

2015 | Western, Romantiek, Thriller, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk/Nieuw-Zeeland 2015. Western van John Maclean. Met o.a. Kodi Smit-McPhee, Michael Fassbender, Ben Mendelsohn en Caren Pistorius.

Naïeve aristocraat Jay (Smith-McPhee) trekt in 1870 van de Schotse Hooglanden naar Colorado, op zoek naar zijn geliefde. Hij wordt daarbij begeleid door outlaw Silas (Fassbender), maar die houdt er een verborgen agenda op na: er staat een prijs op het hoofd van Jay's vriendinnetje, en hij is vastbesloten die te innen. Een adembenemend mooie en dromerige, revisionistische western, waarin debuterend regisseur Maclean speelt met de wetten van het genre en strooit met poëtische oneliners. Winnaar Grote Juryprijs in Sundance.

The Hunter

2011 | Thriller

Australië 2011. Thriller van Daniel Nettheim. Met o.a. Willem Dafoe, Frances O'Connor, Sam Neill, Morgana Davies en Finn Woodlock.

In opdracht van een mysterieus biotechbedrijf vertrekt eenzame jager Martin (Dafoe) naar Tasmanië. Zijn missie: het opsporen van de Tasmaanse tijger, een diersoort die al sinds 1936 als uitgestorven wordt beschouwd. Maar aangekomen op het eiland wordt Martin al snel opgeslokt door de lokale intriges: eco-activist Jarrah wordt al meer dan een jaar vermist, en diens vrouw Lucy kan Martins hulp goed gebruiken. Intrigerende existentialistische thriller met een hoofdrol voor de wonderschone Tasmaanse wildernis. Dafoe is volledig in zijn element als gekwelde loner.

Samson and Delilah

2009 | Drama, Romantiek

Australië 2009. Drama van Warwick Thornton. Met o.a. Rowan McNamara, Marissa Gibson, Scott Thornton en Mitjili Napanangka Gibson.

Samson (McNamara) snuift benzine, of lijm. Delilah (Gibson) zorgt voor haar grootmoeder. Na allerlei tegenslag in hun Aboriginal gemeenschap in de Australische outback trekken de twee tieners samen naar woestijnstadje Alice Springs. Daar zijn de problemen niet over. In eigen land bejubeld drama over twee maatschappelijke verschoppelingen met een somber toekomstbeeld, die evengoed over grote veerkracht beschikken. Regisseur Thornton, zelf Aboriginal, die het scenario schreef en ook zelf de camera ter hand nam, heeft een voorkeur voor lang aangehouden shots en uiterst karige dialogen.

op televisie
1 uitzending

The Hunter (2011) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
donderdag 01 november
Viceland
21:05 - 23:05

Reageer