Edy Angelillo is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

In viaggio con papa

1982 | Komedie

Italië 1982. Komedie van Alberto Sordi. Met o.a. Edy Angelillo, Alberto Sordi, Carlo Verdone, Ugo Bologna en Giuliana Calandra.

De naieve zoon van een zakenman duikt onverwachts in zijn ouderlijk huis op en ontdekt geshockeerd dat zowel zijn moeder als zijn vader een buitenechtelijke verhouding heeft. Hij wordt door papa - tijdens zijn vakantie met diens jonge ma[KA4]itresse - wat meer mans gemaakt. De confrontatie tussen de komieken-filmmakers van twee generaties komt overtuigend over door de uiterlijke gelijkenis tussen Sordi en Verdone (die meeschreef aan het scenario). Tegenover de karikaturale maar vermakelijke onnozelheid van de zoon zijn Sordi's zelfgenoegzaamheid en dubbele moraal voor zijn doen nogal ingetogen, maar des te effectiever. Onderhoudend vermaak, al steunt de humor voor de export wat al te zeer op gepeperde dialoog- en dialectgrappen.

La baraonda - Passioni popolari

1980 | Komedie

Italië 1980. Komedie van Florestano Vancini. Met o.a. Giuliano Gemma, Edy Angelillo en Enrico Grazioli.

Een weinig bijzondere film over een dokter die toevallig zijn vroegere liefde tegenkomt. Daardoor komen herinneringen en nostalgische gevoelens uit de tijd dat zij geliefden waren naar boven, maar dat brengt hen in een lastige situatie.

Ratataplan

1979 | Komedie

Italië 1979. Komedie van Mario Nichetti. Met o.a. Mario Nichetti, Angela Finocchiaro, Roland Topor, Edy Angelillo en Lidia Biandi.

Een werkloze en verlegen ingenieur beleeft in de technologische maatschappij de ene teleurstelling na de andere en probeert terug te slaan met vernuftige uitvindingen. Zo stuurt hij in zijn plaats een op hem lijkende robot om contact te maken met een aanbeden vrouw, maar het resultaat is een letterlijke kortsluiting. Deze poging tot kluchtige satire in de traditie van zwijgende film heeft evenveel geslaagde gags als mislukte of flauwe, maar zijn oorspronkelijkheid binnen de huidige filmproduktie deed Nichetti onmiddelijk overschat worden als belangrijk talent. Vooralsnog lijken zijn kwaliteiten als acteur groter dan als filmmaker.