Laurent Perrin

Regisseur, Scenarist

Laurent Perrin is regisseur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

André Téchiné: Après la nouvelle vague

1995 | Documentaire, Biografie

Frankrijk 1995. Documentaire van Laurent Perrin.

Portret van de Franse regisseur die praat over zijn bewondering voor Brecht, de betovering die uitgaat van de films van Jacques Demy en hij bekent dat hij in de jaren 1960 dweepte met de Amerikaanse film. Hij heeft het over zijn jeugd en over de moeilijkheden die hij ondervond om zijn eerste film, SOUVENIRS D`EN FRANCE (1974) op stapel te zetten in zijn geboortestad. Er worden fragmenten getoond uit deze film en uit LE LIEU DU CRIME (1986) en LES ROSEAUX SAUVAGES (1993). Téchiné noemt zichzelf een 'streekfilmer' en daar is hij trots op. Zijn gesprekspartner is zijn vriend en fetish-acteur Jacques Nolot. Het geheel werd tot een boeiende documentaire gemonteerd door Alice Lary, Françoise Besnier en Kentaro Matsuo. Het camerawerk was in handen van Maurice Perrimond en Olivier Chambon.

Sushi, Sushi

1991 | Komedie

Frankrijk 1991. Komedie van Laurent Perrin. Met o.a. André Dussollier, Jean-François Stévenin, Sandrine Dumas, Eva Darlan en Kentaro Matsuo.

Het scenario is pittig genoeg, want het gaat om een culinair avontuur. Een voormalige leraar beeldhouwen begint in Parijs een cateringbedrijf dat Japanse gerechten thuis bezorgt. Na aanvankelijk succes volgt al (te) spoedig een faillissement. Het geheel wordt gepresenteerd aan de hand van afgezaagde absurde situaties en buitensporige ellipsen. De personages zijn kleurrijk (Darlan als excentrieke burgerdame!) maar oppervlakkig, in de stijl van de film. Overigens was de doelstelling prima: een aanval op de wereld van het geld en de bijbehorende hersenschimmen. Vermakelijk maar ook steeds bijna belachelijk, door scènes zoals die van een legertje loopjongens dat verkleed als samourais op scooters over de Champs-Elysées raast. Jammer! Scenario van Laurent Perrin en Michka Assayas. Camerawerk van Dominique Le Rigoleur.

Buisson ardent

1987 | Familiefilm

Frankrijk 1987. Familiefilm van Laurent Perrin. Met o.a. Jessica Forde, Jean-Claude Adelin, Alice De Poncheville, Simon de La Brosse en Anne Brochet.

Voor zijn tweede film heeft Perrin een symbolische titel gekozen, waarin hij het einde van de adolescentie en de pijn die met het volwassen worden gepaard gaat, wil verbeelden. Een moeilijk thema en hoewel de film minder geslaagd lijkt dan RENDEZ-VOUS DE JUILLET van Jacques Becker of LES DERNIERES VACANCES van Roger Leenhardt, is hij beter dan LES TRICHEURS van Marcel Carné. Nadat het grootste deel van de film op heldere wijze en tot in de details het gedrag schetst, eindigt hij helaas in de stijl van een tragedie, hetgeen niet bij de rest past: er had een open einde moeten zijn. Let ook op het satirische aspect van deze schets van de jeugd van tegenwoordig.

Passage secret

1984 | Avonturenfilm, Drama, Experimenteel

Frankrijk 1984. Avonturenfilm van Laurent Perrin. Met o.a. Dominique Laffin, Francis Camus, François Siener, Ged Marlon en Julien Dubois.

Vier jongens plegen 's nachts een diefstal voor twee jonge vrouwen, maar een man bemoeit zich ermee. Het hoe en waarom zijn niet bekend, in deze droomwereld in nachtopnames, zowel op de daken van Parijs als in de catacomben. De jonge regisseur neemt heel wat risico's, hij verliest soms de greep op het onderwerp en laat zich beïnvloeden door Bresson en Rivette, maar al met al is dit een bijzondere film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Laurent Perrin op televisie komt.

Reageer