Wolfgang B. Heine

Regisseur, Scenarist

Wolfgang B. Heine is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Der schönste Mann der Welt

1995 | Komedie

Duitsland 1995. Komedie van Wolfgang B. Heine. Met o.a. Peter Ender, Rainer Philippi, Thomas Morris, Matthias Eberth en Dinka Mrkowatschki.

Met de bedoeling eens iets ernstiger te schrijven dan de stationsliteratuur waardoor ze populair werden, trekt het Duitse homosexuele schrijversduo Ender en Philippi zich voor enkele maanden terug in Key West, Florida. Reeds van bij de aankomst groeien er spanningen tussen hen, daar de een open staat voor de nieuwe cultuur en de ander zich niet kan aanpassen. Van schrijven komt niet veel in huis en dat verbetert niet wanneer een ander homo-koppel in hun leven komt. Zwaar symbolische relatiekomedie die het volledig moet hebben van de acteursprestaties. Daar alles zich afspeelt in één kamer kan theatraliteit niet verhinderd worden. De gesprekken tussen de vier personages en hun huisbazin kunnen evenmin de hele tijd blijven boeien. Heine schreef het scenario samen met Thomas Nennstiel, terwijl Klaus Günther het fotografisch gedeelte voor zijn rekening nam.

Vom Mörder und seiner Frau

1993 | Drama

Duitsland 1993. Drama van Wolfgang B. Heine. Met o.a. Krista Posch, Klaus Schindler, Sabine Warning en Heike Hanold.

Bij een overval op een supermarkt wordt een jonge cassière neergeschoten. Posch, een 38-jarige alleenstaande boekhoudster, meldt zich als getuige bij de politie en voelt zich verantwoordelijk voor de dood van het meisje. Slordige tv-film kan niet kiezen tussen krimi, psychologisch en sociaal drama. Stijve verteltrant met te veel over het wel en wee van de hoofdpersoon. Wie na tien minuten afhaakt mist niets.

Des Lebens schönste Seiten

1992 | Komedie

Duitsland 1992. Komedie van Wolfgang B. Heine. Met o.a. Franziska Ponitz, Mathias Fuchs, Brigitte Jakobs, Hussi Kutlucan en Susi Nicoletti.

De veertig-jarige Ponitz heeft een baantje in een Berlijns theater. Niemand weet dat ze niet kan lezen en schrijven, maar wanneer ze verliefd wordt op de leraar Fuchs, vindt ze dat ze de waarheid moet vertellen. Best aardige tragikomedie, die origineler had kunnen zijn als de Amerikaanse film STANLEY AND IRIS (1989) er niet was geweest. Geschreven door regisseur Heine en Thomas Nennstiel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Wolfgang B. Heine op televisie komt.

Reageer