Rafael Romero Marchent

Regisseur, Acteur

Rafael Romero Marchent is regisseur en acteur.
Er zijn 30 films gevonden.

Violines y trompetas

1984 | Komedie

Spanje 1984. Komedie van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Jesús Puente, José Luis Lopéz Vázquez, Yolanda Farr en Aurora Redondo.

Twee muzikanten van middelbare leeftijd wonen samen met de minnares van de ene, tevens ex-vrouw van de andere. Deze volstrekt onuitstaanbare film is gebaseerd op een toneelstuk dat enorm succes in Spanje had.

Todo es posible en Granada

1981 | Komedie

Spanje 1981. Komedie van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Manolo Escobar, Tessa Hood, Manolo Gómez Bur, Luis Varela en Manolo Gomez.

Een verschrikkelijke herverfilming van de gelijknamige film uit 1954.

El Lobo Negro

1980 | Avonturenfilm

Spanje 1980. Avonturenfilm van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Fernando Allende, Esperanza Roy, Carlos Ballesteros en María Silva.

Een jonge grootgrondbezitter besluit om verkleed en onder de naam van 'De Zwarte Wolf' tegen de onrechtvaardigheid te vechten. Een middelmatige film die de mythen van EL COYOTE en EL ZORRO combineert en waarvan de gebroeders Romero Marchent van te voren verschillende versies hebben gerealiseerd. Gezien de lange duur van deze film werden er twee delen van gemaakt, waarvan het tweede de titel DUELO A MUERTE kreeg.

Duelo a muerte

1980 | Avonturenfilm

Spanje 1980. Avonturenfilm van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Fernando Allende, Alvaro de Luna, Carlos Ballesteros en Esperanza Roy.

Het vervolg op EL LOBO NEGRO, vanuit alle gezichtspunten even ongelukkig.

El Límite del amor

1978 | Erotiek

Spanje 1978. Erotiek van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Charo López, Juan Luis Galiardo, Didi Sherman en Maria Perschy.

In een chalet waarin een echtpaar, de lesbische secretaresse van de man en de voormalige minnaar van de vrouw wonen, laaien de hartstochten hoog op. Een zeer middelmatige hoewel vermakelijke film, juist omdat hij zo kunstmatig gemaakt is.

El Calor de la llama

1976 | Drama, Erotiek

Spanje 1976. Drama van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Antonio Ferrandis, Elli MacClure, Pedro Mari Sánchez en Antonio Mayans.

Een man op rijpere leeftijd verlangt hevig naar een jong en aantrekkelijk meisje. Een erotisch, slecht geregisseerd drama met een middelmatig scenario.

Cazar un gato negro

1976 | Drama, Erotiek

Spanje 1976. Drama van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Sue Vanner, Alberto de Mendoza, Julia Gutiérrez Caba en Helga Liné.

Om de oorzaak van de opname van haar moeder in een inrichting te wreken, maakt een jong meisje gebruik van haar maagdelijke aantrekkelijkheid. Het is een ziekelijk erotisch drama, onwaarschijnlijk en belachelijk.

Un Día con Sergio

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Lina Morgan, Juan Luis Galiardo, Florinda Chico, Alfredo Mayo en Serena Vergano.

Een eenvoudig meisje wint een wedstrijd waarvan de hoofdprijs bestaat uit een dagje uit met een filmster. Een uitgangspunt met veel kansen die echter ongebruikt zijn blijven liggen.

Tu Dios y mi infierno

1975 | Drama

Panama/Spanje 1975. Drama van Rafael Romero Marchent. Met o.a. John Phillip Law, Alexandra Bastedo, Ramiro Oliveros, Analía Gadé en Janvier Escrivá.

Een losbandig meisje wordt hopeloos verliefd op een knappe, integere priester. Een krankzinnig katholiek melodrama, waarin bij toeval een paar van de vermakelijkste momenten en dialogen uit de hele Spaanse film voorkomen.

The Student Connection

1975 | Misdaad

Spanje 1975. Misdaad van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Ray Milland, Sylva Koscina, Ramon Oliveros, Maria Silva en Franco Ciacobini.

Een melodrama zonder enige diepgang rondom het hoofd van een jongensschool wiens oorspronkelijke crime of passion - de moord op de man van zijn minnares - leidt tot een hele reeks moorden, wanneer hij ontdekt dat één van zijn leerlingen hem bij zijn eerste misdaad heeft betrapt.

La Noche de los 100 pájaros

1975 | Drama

Spanje 1975. Drama van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Javier Escrivá, Carmen Sevilla, Agata Lys en Florinda Chico.

Een man aarzelt tussen de liefde van twee vrouwen van verschillende leeftijd. Dit is een onuitstaanbare, overdreven theatrale en slecht gespeelde film.

Imposible para una solterona

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Lina Morgan, Juan Luis Galiardo, Mara Cruz en Cris Huerta.

Een arts maakt zich gereed om voor de televisiecamera een vrouw van haar zwaarlijvigheid te genezen...Een vreemde, zuurzoete komedie, met een nogal ongebruikelijke Lina Morgan.

Santo contra el doctor Muerte

1973 | Sciencefiction, Avonturenfilm

Spanje/Mexico 1973. Sciencefiction van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Santo, Carlos Romero Marchent, Jorge Rigaud, Helga Liné en Mirta Miller.

Santo en een Interpol-detective bieden het hoofd aan Doctor Muerte, een krankzinnige wetenschapper die schilderijen restaureert door middel van een stof die hij aan zijn modellen onttrekt. De laatste film uit de serie met Santo als hoofdpersoon die in co-produktie met Spanje in dit land gerealiseerd werd. Het is ook een van de beste films uit de serie, waarin elementen van de serial goed gebruikt werden, en waarvan de fotografie prachtig is.

La Boda o la vida

1973 | Komedie

Spanje 1973. Komedie van Rafael Romero Marchent. Met o.a. La Polaca, Maruja Díaz, Manolo Codeso, Carlos Romero Marchent en Jesús Tordesillas.

Een stumperd wil tot elke prijs trouwen met een mooi folkloristisch meisje. Een onbelangrijk niemandalletje dat gedragen wordt door het erotische temperament van de danseres La Polaca.

Disco rojo

1972 | Thriller

Spanje/Portugal 1972. Thriller van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Antonio Vilar, Mara Cruz, Hugo Blanco, Antonio Casas en Carlos Romero Marchent.

Een politie-agent moet een bende van drugshandelaren oprollen.Een zeer middelmatige thriller waarvan de Portugees Vilar producent, hoofdrolspeler en mede-scenarioschrijver was ten einde zijn vergane glorie van filmster van het Iberische schiereiland terug te krijgen. Maar tevergeefs. Ook bekend onder de titel LA RULETA PAULISTA.

El Zorro justiciero

1971 | Avonturenfilm

Italië/Spanje 1971. Avonturenfilm van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Martin Moore, Carlos Romero Marchent, Simoneta Blondell, Piero Lulli en Andres Mejuto.

Magere Zorro-film; de timide, gemaskerde held komt in actie om het recht te doen zegevieren. Marchent was met Fernando Mateo en Fulvio Lucisano scenarioschrijver. De film vile zo flinter-dun uit dat de Italianen van een normale release afzagen, ondanks de co-produktie van beide landen.

Un Par de asesinos

1970 | Western

Italië/Spanje 1970. Western van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Johnny Garko, William Bogard, Andrés Mejuto, Charlie Bravo en María Silva.

Twee vrienden zijn op zoek naar hun medeplichtigen bij een overval om hun deel van de buit op te eisen. Daarbij schakelen ze een vrouw in - gespeeld door de sensuele Spaanse actrice María Silva - die een bron van onenigheid zal worden. Middelmatig maar toch onderhoudend.

Quien grita venganza?

1969 | Western

Spanje/Italië 1969. Western van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Anthony Steffen, Mark Damon, María Martín en Piero Lulli.

Een man wreekt zich op de moordenaar van zijn vader in deze alledaagse spaghetti-western met één van de meest karakteristieke acteurs in de hoofdrol.

Due croci a Danger Pass

1967 | Western

Italië/Spanje 1967. Western van Rafael Romero Marchent en Rafael Romero Marchent. Met o.a. Peter Martell, Armando Calvo, Mara Cruz, Jesus Puente en Dianik Zarakowska.

Een jochie wordt door schurken gedwongen zijn ouders dood te schieten. Twaalf jaar later keert de jongen terug, vervuld van haat en met slechts één gedachte: wraak. Spaghetti- western met de gebruikelijke ingrediënten.

Aquí mando yo

1966 | Komedie

Spanje 1966. Komedie van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Manolo Codeso, Gloria Milland, Carlos Lemos en Gracita Morales.

Een gescheiden echtpaar verzoent zich weer dankzij de vindingrijkheid van hun kind in deze belachelijke komedie.

El Ocaso de un pistolero

1965 | Western

Italië/Spanje 1965. Western van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Craig Hill, Gloria Milland, Conchita Núñez, Carlos Romero Marchent en Hugo Blanco.

Een bandiet wordt voortdurend achtervolgd door de plaatselijke sheriff. Een armzalige imitatie van een western uit de B-categorie.

Un Indiano en Moratilla

1957 | Komedie

Spanje 1957. Komedie van Leon Klimowsky. Met o.a. Rosa Arenas, María Martín, Rafael Romero Marchent en Maruja Tamayo.

Een jonge Mexicaan reist naar Spanje om zijn familie te leren kennen...Een slechte film.

Pasión bajo el sol

1956 | Drama

Spanje 1956. Drama van Antonio Isasi-Isasmendi. Met o.a. Conrado San Martín, Rafael Romero Marchent, Jesús Colomer en Maruja Bustos.

Na een lange afwezigheid besluit pater José naar zijn dorp terug te keren. Deze derde speelfilm van Isasi-Isasmendi is wel erg slap.

Sor Angélica

1954 | Drama

Spanje 1954. Drama van Joaquín Luis Romero Marchent. Met o.a. Marion Mitchell, Tilda Thamar en Rafael Romero Marchent.

De bar slechte herverfilming van de voorafgaande film.

Los Gamberros

1954 | Actiefilm

Spanje 1954. Actiefilm van Juan Lladó. Met o.a. Rafael Romero Marchent, Gila, Julián Ugarte en José Sazatornil.

Een groep jeugdmisdadigers begint aan grotere zaken. Een waardeloze Spaanse bijdrage aan een thematiek, die toen op internationaal niveau in de mode was.

La Pecadora

1954 | Drama

Spanje 1954. Drama van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Carmen de Lirio, Armando Moreno, Rafael Romero Marchent en Barta Barry.

Een lichtvaardige en welgestelde vrouw besluit de grond te verkopen waarop veel behoeftige families wonen. Een belachelijk sociaal melodrama, waarin slechts de persoonlijkheid van Carmen de Lirio een lichtpunt vormt.

El Indiano

1954 | Komedie

Spanje 1954. Komedie van Fernando Soler. Met o.a. Fernando Soler, Rafael Romero Marchent, Charo León en Amparo Rivelles.

De jonge Jaime heeft zich tegenover zijn verloofde voorgedaan als miljonair...Een van de komedies die de Mexicaan Fernando Soler in het Spanje van de jaren vijftig heeft geregisseerd en waarin hij tevens de hoofdrol vervulde. Niets bijzonders, zoals zijn overige films ook niets bijzonders zijn.

Juzgado permanente

1953 | Misdaad

Spanje 1953. Misdaad van Joaquín Luis Romero Marchent. Met o.a. Marisa de Leza, José María Rodero, Rafael Romero Marchent en Elvira Quintillá.

De dader van een in Valencia gepleegde moord moet worden ontdekt. Een goede film waarmee Joaquín Luis Romero Marchent zijn regiedebuut maakte.

Flor de lago

1950 | Komedie

Spanje 1950. Komedie van Mariano Pombo. Met o.a. Miriam Day, Virgilio Teixeira, José María Lado, Mary Lamarr en Rafael Romero Marchent.

María Luisa wil zelf beschikken over de erfenis die haar toekomt, maar haar grootvader probeert dit te verhinderen. Een voorspelbare, sentimentele komedie.

La Vida encadenada

1948 | Drama

Spanje 1948. Drama van Antonio Román. Met o.a. Ana Mariscal, Rafael Romero Marchent, Adriano Rimoldi en Antonio Vilar.

Isabel Martín, laatste telg uit een Toledaanse adellijke familie, besluit haar leven te verbinden aan dat van haar zoon die geboren is uit haar ongelukkige huwelijk. Ze ziet daarbij af van alles wat het leven haar zou kunnen bieden. Een vreemd patriottisch melodrama, met de toekomstige regisseur Romero als mannelijke hoofdrolspeler.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rafael Romero Marchent op televisie komt.

Reageer