James Thornton

Acteur

James Thornton is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Hitting Home: Behind Closed Doors

2003 | Korte film

Verenigd Koninkrijk 2003. Korte film van Met o.a. James Thornton, Aaron Taylor-Johnson en Tilly Gerrard.

Holly sluit vriendschap met Sam en krijgt al snel het vermoeden dat de vriend van Sams moeder hem mishandelt.

Red cap

2001 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 2001. Thriller van David Richards. Met o.a. Douglas Hodge, James Thornton en Tamzin Outhwaite.

Jo McDonagh (Outhwaite) is een nieuw lid van Engeland's Military Police's Special Investigation Branch in Duitsland - met een rood petje op. Haar team begint een onderzoek naar een suïcidale korporaal die te maken lijkt te hebben met de vermiste vrouw van een kapitein. Red Cap is een pilot voor een zesdelige serie over Jo, die door ER-schrijver Harbinson vooral gemaakt schijnt te zijn als springplank voor Outhwaite, die het zo leuk doet in EastEnders. Alhoewel Outhwaite heeft geoefend in een echt militair kampement heeft ze moeite overeind te blijven. Niet vanwege de militaire mannenwereld, maar vanwege het teveel vanuit de man geschreven scenario.

David Copperfield

1999 | Drama, Historische film

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1999. Drama van Simon Curtis. Met o.a. Ciarán McMenamin, Daniel Radcliffe, Bob Hoskins, Maggie Smith en Emilia Fox.

Als zijn gemene stiefvader David (Daniel Radcliffe) naar een kostschool stuurt, is dat het begin van een jong leven vol tegenslagen. Net als in Dickens beroemde en meest autobiografische roman draait deze ingetogen getrouwe versie, die de melancholische sfeer goed weet te treffen, vooral om de personages rond de hoofdfiguur.

Among Giants

1998 | Drama, Romantiek, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1998. Drama van Sam Miller. Met o.a. Pete Postlethwaite, Rachel Griffiths, James Thornton, Lennie James en Andy Serkis.

In dit sfeervolle 'giganten-drama' (zoals debuterend regisseur Sam Miller z'n film noemt) neemt een groepje werkloze arbeiders een onmogelijke klus aan: binnen drie maanden moeten ze over een afstand van een kleine 30 kilometer een serie elektriciteitsmasten in de verf zien te zetten. Het terrein is ruw, het weer werkt niet mee, en relationeel gaat er van alles mis. Vooral als een lieftallige Australische zich bij het gezelschap voegt. Belangrijkste probleem is voor wie ze kiest: voor de middelbare Ray (prachtig gespeeld door 'nestor' Pete Postlethwaite) of voor diens pupil Steven (James Thornton). Het is regisseur Miller vooral te doen om subtiele observaties van mensen in buitengewone omstandigheden: 'hoe gaan ze om met een onmogelijk karwei en met een onmogelijke liefde?'

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer James Thornton op televisie komt.

Reageer