Lars Lind

Acteur

Lars Lind is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Vill sȧ garna tro

1979 | Drama

Zweden 1979. Drama van Gunnar Höglund. Met o.a. Johnny Nash, Christina Schollin, Lars Lind, Essy Persson en Catrin Westerlund.

De liefde tussen een zwarte balletleraar en een stewardess weerstaat de vooroordelen en jaloezie van hun omgeving, tot een neger verantwoordelijk lijkt voor een ernstig ongeval van het zoontje van de vrouw (die hem als enige zonder bedenkingen had geaccepteerd). Als het misverstand is opgehelderd krijgt de man een oproep voor het leger in Amerika. De politieke en racistische referenties zijn slechts oppervlakkige ingrediënten in deze simpele smartlap, die door te lief acteren van de hoofdrollen eerder wee dan romantisch werkt.

Dante, akta're för hajen!

1978 | Familiefilm, Avonturenfilm, Misdaad, Komedie

Zweden 1978. Familiefilm van Gunnar Höglund. Met o.a. Jan Ohlsson, Ulf Hasseltorp, Christina Schollin, Börje Ahlstedt en Meg Westergren.

Avontuurlijke pubers assisteren ongevraagd de politie bij het oplossen van een serie ingewikkelde misdaden, wat hun zelden in dank wordt afgenomen. De toevallige vondst van een kostbare ring brengt hen op het spoor van een complot van juwelendieven en ze belanden in allerlei spannende situaties. Vlot gemaakte avonturenfilm op basis van een in Scandinavië zeer succesvolle reeks jongensboeken van Bengt Linder over de ondernemende Dante en zijn vriendje Tvärsan.

Kvinnolek

1967 | Drama, Erotiek

Zweden 1967. Drama van Börje Nyberg. Met o.a. Gun Falck, Heinz Hopf, Lars Lind, Gunilla Ivansson en Mimmi Nelson.

Een gevierd mode-ontwerpster valt voor een aankomende mannequin, maar hun onderlinge relatie wordt gekenmerkt door vele problemen en zelfs rampspoed. 'De Zweedse LES BICHES!' riepen destijds de advertenties. Geloof het maar niet: de film is de onbenulligheid zelve. Opgelegde erotiek is waar het hier om draait.

Kungsleden

1964 | Thriller

Zweden 1964. Thriller van Gunnar Höglund. Met o.a. Mathias Henrikson, Maude Adelson en Lars Lind.

Een hartstochtelijk verliefde jongeman verkracht tijdens een bergtocht over de Kungsleden zijn knappe vriendin. Geschokt zegt zij hem pas tien jaar later weer te willen zien. Een decennium nadien spoort hij haar op, maar zij blijkt dood, wellicht vermoord. Een ingewikkeld vormgegeven thriller met veel flash- backs, maar met mooie natuuropnamen en interessante psychologische trekjes.

491

1963 | Drama

Zweden 1963. Drama van Vilgot Sjöman. Met o.a. Lars Lind, Leif Nymark, Stig Törnblom, Lars Hansson en Sven Algotsson.

Een jonge socioloog mislukt in zijn experimentele rehabilitatiepogingen voor zes jonge criminelen door ze zelfstandig in een appartement te laten wonen. Zijn homofiele superieur misbruikt de jongens seksueel en lichtekooi Steva (Nyman, die later via de JAG ȦR NYFIKEN-films bekend zou worden), vindt het goed dat de jongens een herdershond ophitsen, die haar van achteren bespringt. Na een aanvankelijk vertoningsverbod mocht de film in Zweden tien jaar later nog steeds niet integraal gezien worden. De titel slaat op een opmerking van een dominee aan het groepje van zes: '490 maal zal men jullie vergeven, maar de 491ste keer komt de duivel jullie halen'. Wie de film tegenwoordig bekijkt, vindt hem nog wel schokkerend, maar begrijpt al die drukte van toen niet goed. Het scenario is van regisseur Sjöjmann en Lars Görling, die Görlings boek bewerkten. Het camerawerk is van Gunnar Fischer en Rolf Holmquist. Hoed u voor een oude, gecoupeerde versie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lars Lind op televisie komt.

Reageer